Ομοθυμία και αποφυγή αντιπαραθέσεων στα εθνικά θέματα συνιστά ο Αντώναρος

Την ανάγκη να υπάρξει ομοθυμία μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων απέναντι στην τουρκική προκλητικόττητα, επισημαίνει με ανάρτηση του στο facebook ο Ευάγγελος Αντώναρος.

Γράφει αναλυτικά:

“Η Ελλαδα αντιμετωπίζει ως χώρα με υπευθυνότητα, στιβαρότητα και αποφασιστικότητα τις προκλητικές δηλώσεις και την συμπεριφορά του Ερντογαν που πιέζεται ασφυκτικά

από όλες τις πλευρές. Γι αυτόν ακριβώς τον λόγο όμως οι εμπρηστικες επιθέσεις του και οι γνωστοί για τον άσφαιρο χαρακτήρα τους παλληκαρισμοί της Τουρκίας εμπεριέχουν μεγάλους κινδύνους — ειδικά όταν είναι άμεση και υπαρκτη η απειλή κατά αδιαμφισβήτητων κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας και της Κύπρου. Η Αγκυρα επιχειρει με τον γνωστο “τσαμπουκά” της να επιβάλει στην πράξη την απόψη ότι ειναι η σημαντικότερη ρυθμιστική δύναμη στην Ανατολική Μεσόγειο. Κανείς δεν ειναι διατεθειμένος να της αναγνωρίσει τετοιο ρολο. Ούτε στη Μεσόγειο, ουτε αλλού. Το πυκνό πλέγμα κυριαρχικών δικαιωμάτων, οικονομικών συμφερόντων μεγάλου εύρους και θεμάτων ασφαλείας στο πεδίο της ενεργείας απαιτεί λεπτους χειρισμούς με ψυχραιμία και σε συνεννοηση με εταίρους και συμμάχους. Η Ελλάδα ειναι χώρα κύρους με ισχυρές συμμαχίες — που βεβαια επηρεάζονται πάντα από διάφορους όχι σταθερούς παράγοντες — χαρη στις οποίες οι Ελληνες πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ότι οι απειλές των Τούρκων ειναι κουφιες. Ειναι συνεπώς απόλυτα αναγκαιο να διατηρηθεί πνεύμα εθνικής ομοθυμίας και να αποφευχθούν παση θυσία αντιπαραθέσεις σε αυτον τον τομέα.”

Η Ελλαδα αντιμετωπίζει ως χώρα με υπευθυνότητα, στιβαρότητα και αποφασιστικότητα τις προκλητικές δηλώσεις και την…

Gepostet von Evangelos Antonaros am Sonntag, 16. Juni 2019

Keywords
Τυχαία Θέματα