Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Γαλλία λόγω… χαλαζιού – Μία νεκρή και δεκάδες τραυματίες ο απολογισμός (video)

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης  κηρύχθηκε την Κυριακή 16 Ιουνίου η κεντρική και ανατολική Γαλλία εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων που μαστίζουν τις περιοχές της.

Μέχρι στιγμής το χαλάζι και οι ισχυρές καταιγίδες έχουν στοιχίσει τη ζωή σε μια 51χρον γερμανίδα τουρίστρια, η οποία  καταπλακώθηκε από ένα δέντρο που έπεσε πάνω στο τροχόσπιτό της λόγω των θυελλωδών ανέμων στη Γαλλία

αλλά και αρκετοί τραυματίες.

Στο Ρομάν σιρ Ιζέρ, λίγο νοτιότερα, η χαλαζόπτωση κράτησε μόλις 15′ λεπτά, ωστόσο το φαινόμενο ήταν «πρωτοφανούς σφοδρότητας», σύμφωνα με τη δημοτική αρχή. Οι δρόμοι της πόλης μετατράπηκαν σε χειμάρρους και το χαλάζι «μεγέθους μπάλας του τένις» προκάλεσε «πολύ σοβαρές ζημιές».

Στη γειτονική κοινότητα του Ποντ ντ’ Ιζέρ, «πραγματικά πιστέψαμε ότι είχε έρθει το τέλος του κόσμου», περιγράφει ο οπωροκαλλιεργητής Ορελιάν Εσπρί.

«Τα πάντα καταστράφηκαν, δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο. Ολόκληρα κομμάτια πάγου έπεσαν», αφηγείται δείχνοντας τις διαλυμένες βερικοκιές του.

«Η κατάσταση είναι πραγματικά δραματική» υπογράμμισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ντιντιέ Γκιγιόμ, που πήγε να δει τις καταστροφές με τα μάτια του.

Δέκα άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά και οι ένοικοι περίπου 20 σπιτιών που καταστράφηκαν, έμειναν προσωρινά άστεγοι.

Νεκροί και στην Ελβετία

Οι καταιγίδες προκάλεσαν τον θάνατο τουλάχιστον ενός ανθρώπου και στην Ελβετία: μια τουρίστρια πνίγηκε στη λίμνη Λεμάν, στα ανοικτά της Γενεύης, όταν ανετράπη το τουριστικό σκάφος στο οποίο επέβαινε.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ, Guardian.com)

Keywords
Τυχαία Θέματα