Ομολογία για «στημένα» ματς στην Ισπανία: Δωροδοκήσαμε ομάδες για να χάσουν και να σωθούμε

«Σεισμός» σημειώθηκε ξανά στο ισπανικό πρωτάθλημα, καθώς πρώην παράγοντας της Οσασούνα παραδέχθηκε ότι δωροδοκήθηκαν αντίπαλοι για να χάσουν και να σωθεί η ομάδα του. Το ποσό που δεν μπορεί να… δικαιολογήσει η ομάδα της Παμπλόνα.

Πρόκειται για την περίφημη «υπόθεση Οσασούνα», που εξακολουθεί να ερευνάται από τις αρμόδιες αρχές, χωρίς να υπάρχει ακόμα δικαστική απόφαση για τους εμπλεκόμενους σε όσα συνέβησαν στις τελευταίες αγωνιστικές της σεζόν 2013-14.

El País últimas: Un exgerente de Osasuna afirma que pagaron a Getafe y Betis por perder https://t.co/VeAHiaOuCE

@elpais_espana pic.twitter.com/zPxOUG9lvk

— mallorcainforma (@mallorcainforma) January 21, 2020

Σε εκείνη την περίπτωση, φαίνεται πως υπάρχουν στοιχεία ότι η ομάδα της Παμπλόνα έκανε ό,τι μπορούσε – όχι μόνο εντός γηπέδων – για να μην υποβιβαστεί. Υπάρχουν απτές αποδείξεις και όχι μόνο ενδείξεις ότι ποδοσφαιριστές η οποία είχε ήδη «πέσει» στην δεύτερη κατηγορία, δωροδοκήθηκαν για να χάσουν στο παιχνίδι με την Οσασούνα.

Osasuna pagó a otros equipos para no descender.

El exgerente del club explica al juez que se pagaron 400.000 euros al Getafe para no ganar en Pamplona, y que Betis, Valladolid y Espanyol también cobraron https://t.co/mZ63JnFQHl

— El Periódico (@elperiodico) January 21, 2020

Για τι ποσά επρόκειτο; Η Οσασούνα δεν μπορεί να δικαιολογήσει 2,4 εκατομμύρια ευρώ, που λείπουν από τα ταμεία της. Εκτιμάται ότι δόθηκαν σε παίκτες της Μπέτις, αλλά και της Εσπανιόλ για να χάσουν παιχνίδια υπέρ της. Όσον αφορά στους ποδοσφαιριστές της Μπέτις, πήραν 250.000 ευρώ για να νικήσουν την Βαγιαδολίδ (όπως και έκαναν) και άλλες 450.000 ευρώ για να ηττηθούν από την Οσασούνα (όπως και συνέβη).

Ο Άνχελ Βιζκάι, πρώην παράγοντας της Οσασούνα, καταθέτοντας στο δικαστήριο παραδέχθηκε ότι δόθηκαν χρήματα σε Μπέτις και Χετάφε, ώστε να χάσουν σε παιχνίδια που τους ενδιέφεραν.

El exgerente de #Osasuna dice que el club pagó en 2013 al #Getafe por dejarse ganar y primó a #Betis y #Valladolidhttps://t.co/P8YWiMV0yo

— RTVCyL (@rtvcyl) January 21, 2020

Είπε, μάλιστα, ότι επειδή η Οσασούνα αντιμετώπιζε τότε οικονομικά προβλήματα, έλαβε τα χρήματα που χρησιμοποιήθηκαν για τις δωροδοκίες από συγγενείς μελών του διοικητικού συμβουλίου.

¡TREMENDO!
Ex gerente del Club Atlético Osasuna, Ángel Vizcay, confesó en la audiencia que del 2012 a 2014 se realizaron pagos en efectivo de hasta 400.000 euros, para el amaño de partidos. El Betis, Getafe, Valladolid y Espanyol están involucrados.#LaFrecuenciaDeportiva pic.twitter.com/ZKOxb5pIkG

Radio Sucre 700 AM (@radio_sucre700) January 21, 2020

El ex gerente de Osasuna reconoce que compraron dos partidos ante Betis y Getafe https://t.co/gen7pmgSkT vía @marca

— @nombre (@nombre79410850) January 21, 2020

(πληρογορίες από sdna.gr)

Πηγή: Ομολογία για «στημένα» ματς στην Ισπανία: Δωροδοκήσαμε ομάδες για να χάσουν και να σωθούμε - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα