Ολλανδία: Πορεία κατά του Ερντογάν, οργάνωσε ο ακροδεξιός Βίλντερς

Σε μια πορεία κατά του Ερντογάν πρωτοστάτησε σήμερα Τετάρτη ο αρχηγός του ακροδεξιού κόμματος της Ολλανδίας Γκέερτ Βίλντερς, σε μια προσπάθεια να ανακάμψει το κόμμα του, καθώς οι δημοσκοπήσεις δείχνουν τη συνεχή του πτώση. Η διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε έξω από την πρεσβεία της Τουρκίας στη Χάγη και οι συγκεντρωμένοι χαρακτήριζαν τον πρόεδρο της Τουρκίας δικτάτορα.

Οι Τούρκοι πολιτικοί έχουν ανακοινώσει σχέδια να πραγματοποιήσουν προεκλογικές συγκεντρώσεις

στην Γερμανία και την Ολλανδία για να συγκεντρώσουν την υποστήριξη των Τούρκων κατοίκων και πολιτών των δύο χωρών, ενόψει του δημοψηφίσματος για την Συνταγματική Αναθεώρηση που θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο στην Τουρκία. Οι συγκεντρώσεις έχουν προκαλέσει ανησυχία και τις δύο χώρες και έδωσαν στον Βίλντερς μια ευκαιρία προεκλογικής εξόρμησης.

Ο Ολλανδός ακροδεξιός πολιτικός ηγήθηκε σήμερα μιας ομάδας μερικών δεκάδων ατόμων, μελών του αντιισλαμικού Κόμματος για την Ελευθερία (PVV).

«Αφήστε μας ήσυχους, κινηθείτε παρασκηνιακά στην ίδια σας την χώρα και μείνετε μακριά», τόνισε ο Βίλντερς για τα σχέδια του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου να πραγματοποιήσει προεκλογική συγκέντρωση στο Ρότερνταμ.

Ο δήμαρχος της πόλης Αχμέντ Αμπουτάλεμπ ανέφερε αργότερα ότι η επίσκεψη του Τούρκου ΥΠΕΞ στην πόλη ακυρώθηκε, καθώς ο ιδιοκτήτης του χώρου όπου θα γινόταν η συγκέντρωση, ανακάλεσε την άδεια για την πραγματοποίηση της.

«Ο Ερντογάν δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένας δικτάτορας», είπε ο Βίλντερς. «Δεν θα επιτρέψουμε ούτε στην Βόρεια Κορέα ή στην Σαουδική Αραβία να ασκούν παρασκηνιακές πολιτικές πιέσεις στην χώρα μας» καλώντας όλα τα μέλη του τουρκικού υπουργικού συμβουλίου να χαρακτηριστούν «ανεπιθύμητα» (persona non grata).

Χθες, Τρίτη ο Τσαβούσογλου είπε πως η Ευρώπη θα επιστρέψει στην εποχή πριν από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, αν δεν εμποδίσει την άνοδο «ρατσιστικών κομμάτων» και είπε πως η ήπειρος έχει καταστεί όμηρος λαϊκιστών πολιτικών, όπως ο ολλανδός εθνικιστής Βίλντερς.

Το ακροδεξιό κόμμα του Βίλντερς, πολέμιο του ισλάμ και υπέρ της αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ερχόταν πρώτο στις δημοσκοπήσεις το μεγαλύτερο διάστημα του περασμένου χρόνου, αλλά πλέον εμφανίζεται να χάνει έδαφος, με το χριστιανοδημοκρατικό κόμμα CDA και το Σοσιαλιστικό Κόμμα (SP) να ενισχύουν τα ποσοστά τους, μία εβδομάδα πριν από τις βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 15 Μαρτίου.

Το PVV συγκεκριμένα βρίσκεται δεύτερο πίσω από το συντηρητικό κόμμα VVD του πρωθυπουργού Μαρκ Ρούτε.

Keywords
Τυχαία Θέματα