Άρση τηλεφωνικών συνομιλιών των μελών της ΕΕΑ ζητά ο ΠΑΟΚ – Οι τρεις κινήσεις του Δικέφαλου (video)

Ο ΠΑΟΚ περνάει στην αντεπίθεση και ετοιμάζει μια σειρά από νομικές κινήσεις για να αποδείξει πως η εισήγηση της ΕΕΑ για υποβιβασμό στην υπόθεση με την Ξάνθη πρόκειται για πολιτική απόφαση, κατηγορώντας τον Υφυπουργό Λευτέρη Αυγενάκη για τις ενέργειές του. Ζήτησε, άλλωστε, την αποπομπή του από την κυβέρνηση, αναφέροντας πως είναι εντολοδόχος του Ολυμπιακού.

Ο

«Δικέφαλος του Βορρά» – που ζητάει το σκεπτικό της εισήγησης – θα ζητήσει την άρση απορρήτου όλων των τηλεφωνικών συνομιλιών των μελών της ΕΕΑ του τελευταίου διμήνου, αναζητώντας παράλληλα το ρόλο του δικηγόρου Τζουγανάτου ανάμεσα σε Επιτροπή και Ολυμπιακό. Ο ΠΑΟΚ αναμένεται να προβεί μηνύσεις κατά των τριών μελών της ΕΕΑ. Μέσα στα σχέδια των πρωταθλητών είναι η προσφυγή στα διοικητικά δικαστήρια για παράνομη σύνθεση επιτροπής της ΕΕΑ. Στηρίζει και η ΠΑΕ το συλλαλητήριο των οπαδών…

Από την ομάδα της Θεσσαλονίκης σχολίασαν, μάλιστα, δεικτικά την εμφάνιση Αυγενάκη – μετά την… εξαφάνισή του – και την τοποθέτηση του υφυπουργού Αθλητισμού που αφορά τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν για την στελέχωση της ΕΕΑ, δυο ημέρες πριν από την πρώτη εξέταση της καταγγελίας του Ολυμπιακού εναντίον του ΠΑΟΚ.

«Αυτοσκοπός η κλοπή του πρωταθλήματος, θα φτάσουμε μέχρι το CAS», τόνισε ο ΠΑΟΚ μετά την ψήφιση της σχετικής τροπολογίας, λέγοντας πως δεν θέλει… σωτήρες, με τον Ιβάν Σαββίδη να αναφέρει σε στελέχη της κυβέρνησης την Τετάρτη (28/01): «Δε θέλουμε καμία ρύθμιση».

Άρση τηλεφωνικών συνομιλιών των μελών της ΕΕΑ

Ο ΠΑΟΚ θέλει, λοιπόν, την άρση απορρήτου όλων των τηλεφωνικών συνομιλιών των μελών της Επιτροπής του τελευταίου διμήνου. Στις τάξεις του Δικεφάλου τονίζουν: «Θα αναζητήσουμε τον ρόλο του δικηγόρου Τζουγανάτου, με ποια μέλη της ΕΕΑ είναι φίλος και ποια στελέχη του Ολυμπιακού τον επισκέφτηκαν στις 11 το βράδυ μια βδομάδα πριν την απόφαση και για ποιον λόγο…».

Μηνύσεις του ΠΑΟΚ κατά των τριών μελών της ΕΕΑ

Μία από τις κινήσεις του ΠΑΟΚ έχει να κάνει με τα τρία μέλη της ΕΕΑ. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης θα κάνει μηνύσεις και κατά των τριών μελών της Επιτροπής που ψήφισαν υπέρ της πολυιδιοκτησίας. «Τα τρία στελέχη που ψήφισαν αυτό που ήθελαν ο Αυγενάκης και ο Ολυμπιακός, ας πάνε στα κανονικά δικαστήρια να αποδείξουν πως υπάρχει όπως λένε πολυιδικτησία», αναφέρουν χαρακτηριστικά στον ΠΑΟΚ.

Προσφυγή στα διοικητικά δικαστήρια για παράνομη σύνθεση επιτροπής της ΕΕΑ

Ο ΠΑΟΚ κάνει λόγο για μεθόδευση μιας πολιτικής απόφασης κατά του του συλλόγου και οι άνθρωποί του δηλώνουν πως θα κάνουν προσφυγή στα διοικητικά δικαστήρια για παράνομη σύνθεση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Όπως αναφέρουν στον «Δικέφαλο του Βορρά», σύμφωνα με το «Νόμο Βασιλειάδη» (4603/19) και τις διατάξεις περί της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού (ΕΕΑ), στο Άρθρο 4 (παρ.2) αναγράφεται με ξεκάθαρο τρόπο πως: “τα μέλη του Δ.Σ. της Ε.Ε.Α., τακτικά και αναπληρωματικά, διορίζονται με απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, η οποία δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ύστερα από τη σύμφωνη γνώμη της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων, σύμφωνα με την παρ. 5 του άρθρου 32 του Κανονισμού της Βουλής”.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάλης έβαλε τη δική του… σφραγίδα του στην σύνθεση της Επιτροπής, ορίζοντας δυο νέα μέλη από το Πανεπιστήμιο Πειραιά στην ΕΕΑ. Τότε, κάποιοι μίλησαν για μια πρωτοφανή ωμή παρέμβαση, ενώ εκκρεμούσε η υπόθεση του ΠΑΟΚ με την Ξάνθη, έπειτα από καταγγελία της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Υπενθυμίζεται ότι έγινε αντικατάσταση ενός τακτικού και ενός αναπληρωματικού μέλους, κ.κ. Τριανταφυλλάκη και Αυγητίδη, από τους Νικόλα Φαραντούρη και Αριστέα Σινανιώτη.

Ο κ. Αυγενάκης, που ακόμα δεν έχει πάρει θέση, εκτός από το tweet μετά την εισήγηση της ΕΕΑ («Δεν είναι δυνατόν να επιβάλλεται ποινή χωρίς να υπάρχει απόλυτη τεκμηρίωση», ανέφερε) καλείται πλέον να απαντήσει, γιατί επέλεξε να μην εφαρμόσει το ισχύον νομικό πλαίσιο και δεν έθεσε την αλλαγή της σύνθεσής της στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, ως όφειλε. Είναι η επιτροπή… παράνομη βάσει νόμου, με βάση το πώς διαμορφώθηκε από τον Υφυπουργό Αθλητισμού;

Στον ΠΑΟΚ θα αναζητήσουν απαντήσεις για την σύνθεση της επιτροπής προκειμένου στη συνέχεια να ασχοληθούν με εισήγησή της, για την οποία αναφέρουν πως είναι αίολη και νομικά αβάσιμη.

«Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού ή συμμορία;»

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» για την εμφάνιση Αυγενάκη στη Βουλή έκανε λόγο για δημόσια παραδοχή της ενοχής του στην «παράνομη συσταθείσα Επιτροπή, για εισήγηση χωρίς απόλυτη τεκμηρίωση», ενώ χαρακτηρίζει τον Αυγενάκη «εντολοδόχο του Μαρινάκη».

Στο σχόλιό της, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ο εντολοδόχος του Μαρινάκη, Λευτέρης Αυγενάκης, εμφανίστηκε! Ευτυχώς δηλαδή γιατί είχαμε ανησυχήσει και όσο να πεις, είναι συνάνθρωπός μας. Και τι είπε; Παραδέχεται δημοσίως και γραπτώς την ενοχή του για την παράνομη συσταθείσα επιτροπή του 2 μέρες μετά την παραδοχή του για εισήγηση χωρίς απόλυτη τεκμηρίωση. Η οποία παραδοχή ήρθε λίγα λεπτά μετά τη δημοσίευση της εισήγησης! Η συνέχεια για όλους και όλα στα πραγματικά δικαστήρια. Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ συνεχίζει την αναζήτηση στοιχείων για να μηνύσει τους Τζουλάκη, Αρκούδη, Φαραντούρη και για σύσταση συμμορίας».

Ζητά το σκεπτικό της εισήγησης η ΠΑΕ ΠΑΟΚ

Εν τω μεταξύ, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ με ανακοίνωσή της ζήτησε το σκεπτικό της εισήγησης της ΕΕΑ. «Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ απαιτεί ΣΗΜΕΡΑ το σκεπτικό της εισήγησης της ΕΕΑ. Οποιαδήποτε επιπλέον καθυστέρηση προστίθεται πλέον στις αναρίθμητες υποψίες, σε βαθμό βεβαιότητας, που έχουμε σχετικά με την έκδοση της απόφασης αλλά και το χρόνο αυτής όπως ήδη έχουμε καταγγείλει.

Δε θέλουμε να πιστέψουμε ότι ο λόγος της καθυστέρησης είναι ότι το σκεπτικό γράφεται από την καταγγέλουσα ΠΑΕ και όχι από τα μέλη της ΕΕΑ», αναφέρει η ανακοίνωση.

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν ενημερώθηκε η Βουλή για τις αλλαγές στα μέλη της ΕΕΑ

Υπενθυμίζεται ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωση που εξέδωσε την Τετάρτη (28/01) έκανε λόγο για «τραγικούς πολιτικούς χειρισμούς» που «οδηγούν το ελληνικό ποδόσφαιρο στο χάος» από την κυβέρνηση και τον αρμόδιο υφυπουργό Λευτέρη Αυγενάκη, ζητώντας την παραίτησή του. «Δεν ενημερώθηκε η Βουλή για τις αλλαγές στα μέλη της ΕΕΑ», υπογραμμίστηκε χαρακτηριστικά.

Κάλεσμα του ΠΑΟΚ σε συλλαλητήριο

Την ίδια ώρα, το συλλαλητήριο που οργανώνουν οι οργανωμένοι οπαδοί του ΠΑΟΚ την Πέμπτη (30/01) – ανακοινώθηκε την Τετάρτη (28/01) – έχει πλέον και την στήριξη της ΠΑΕ, που καλεί τους φιλάθλους εναντίον «μιας κακοστημένης φάρσας και δε θα περάσει»

Συγκεκριμένα, με μήνυμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ απηύθυνε κάλεσμα στους φίλους της ομάδας για τη μαζική παρουσία στο ειρηνικό συλλαλητήριο που έχουν εδώ και λίγες ημέρες προγραμματίσει οι οργανωμένοι φίλαθλοι του «Δικεφάλου του βορρά», το απόγευμα στις 18.00, στην Καμάρα. Σημειώνεται πως την ίδια μέρα είναι προγραμματισμένα τα εγκαίνια της έκθεσης «Agrotica». Η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ κάνει λόγο για ένα «ειρηνικό συλλαλητήριο» προκειμένου όλοι να ενώσουν τις φωνές τους ενάντια στην «προσπάθεια για ανάδειξη του πρωταθλητή με νομοθετική ρύθμιση».

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, στο μήνυμά της αναφέρει: «Η προσπάθεια για ανάδειξη του πρωταθλητή με νομοθετική ρύθμιση μετά την αστήρικτη και καθοδηγούμενη εισήγηση της Ελεγχόμενης Επιτροπής Αυγενάκη και ταυτόχρονη παρουσίαση του ΠΑΟΚ ως ευνοούμενου, είναι μια κακοστημένη φάρσα και δε θα περάσει. Προσκαλούμε κι εμείς με τη σειρά μας τον κόσμο να παραβρεθεί στο αυριανό ειρηνικό συλλαλητήριο που διοργανώνουν οι ΣΦ ΠΑΟΚ, στις 18:00 στην Καμάρα, για να ενώσουμε τις φωνές μας!».

Έντονη ήταν το βράδυ της Τετάρτης (28/01) η αντίδραση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για την τροπολογία για τον ΠΑΟΚ, η οποία κατατέθηκε εκτάκτως το απόγευμα της Τρίτης 28 Ιανουαρίου, κατηγορώντας την κυβέρνηση πως «ενδίδει σε εκβιασμούς και χαϊδεύει την παρανομία. Η κοινωνική συνοχή αφορά τους πολίτες όλης της χώρας».

(πληροφορίες από sdna.gr)

Πηγή: Άρση τηλεφωνικών συνομιλιών των μελών της ΕΕΑ ζητά ο ΠΑΟΚ – Οι τρεις κινήσεις του Δικέφαλου (video) - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα