«Προσωπικοί οι λόγοι της απουσίας μου», λέει ο Σαμαράς

Προσωπικούς λόγους επικαλέστηκε τελικά ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, για την απουσία του από την ονομαστική ψηφοφορία επί της τροπολογίας της κυβέρνησης για τη διάσωση του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης.

Συγκεκριμένα, μιλώντας με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης, είπε ότι δέχθηκε τηλεφώνημα από τον κ. Σαμαρά,

ο οποίος του ανέφερε ότι «οι λόγοι της απουσίας του ήταν προσωπικοί».

Σημειώνεται ότι ο κ. Σαμαράς απουσίαζε από την επίμαχη ψηφοφορία, χωρίς, μάλιστα να αποστείλει επιστολή στη Βουλή με την οποία να εξηγεί τους λόγους για την αδικαιολόγητη απουσία του από την ψηφοφορία, αλλά και το τι θα έπραττε σε αυτήν.

Το ζήτημα χαρακτηρίζεται ως ιδιαίτερα σοβαρό, καθώς το πρωί της Τετάρτης δόθηκε διαρροή από το Μέγαρο Μαξίμου, με το οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης  έστελνε σαφές μήνυμα προς το εσωτερικό της ΝΔ, θέτοντας ζήτημα κομματικής πειθαρχίας στην ψηφοφορία της επίμαχης τροπολογίας: «Όποιος απουσιάσει ή δεν ψηφίσει, διαγράφεται», ήταν το μήνυμα του πρωθυπουργού.

Συνεπώς το ερώτημα παραμένει το ίδιο: Ο πρώην πρωθυπουργός είχε ενημερώσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την απουσία του; Γιατί σε διαφορετική περίπτωση, ο πρωθυπουργός καλείται να εφαρμόσει την προειδοποίησή του, κάτι που θα σήμαινε διαγραφή του Αντώνη Σαμαρά από τη ΝΔ.

Πρόκειται για τη δεύτερη ηχηρή απουσία του πρώην πρωθυπουργού από κρίσιμη ψηφοφορία σε μόλις μία εβδομάδα. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σαμαράς ήταν απών την περασμένη Τετάρτη από την ψηφοφορία για την εκλογή της Κατερίνας Σακελλαροπούλου στην Προεδρία της Δημοκρατίας, ενημερώνοντας, ωστόσο, ότι εκείνες τις ημέρες βρισκόταν σε προγραμματισμένο οικογενειακό ταξίδι στις ΗΠΑ.

Πηγή: «Προσωπικοί οι λόγοι της απουσίας μου», λέει ο Σαμαράς - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα