Συγκλονίζει η διερμηνέας των στρατιωτικών: «Πάγωσαν» στο άκουσμα της απόφασης (video)

Την είδηση ότι είναι ελεύθεροι μετέφερε στους έλληνες στρατιωτικούς η διερμηνέας τους, Τζανάν Χουσεΐν, η οποία περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια τη σκηνή«Σας αφήνουν ελεύθερους. Τα παιδιά “πάγωσαν”. Δεν είπαν τίποτα…», τόνισε χαρακτηριστικά«Όταν μας είπαν ότι θα αφεθούν ελεύθεροι, αγκαλιαστήκαμε», είπε συγκινημένη.Ταλαιπωρημένοι άλλα χαρούμενοι συναντήθηκαν με ανθρώπους που τους έλειψαν όλο αυτό το διάστημαΟι ευχές συγγενών και φίλων για την επιστροφή τους στην πατρίδα δεν σταματούσαν ούτε στιγμή

Συγκλονιστικές ήταν οι στιγμές που εκτυλίχθηκαν στις φυλακές της Αδριανούπολης όταν οι Αγγελος Μητρετώδης

και Δημήτρης Κούκλατζης πληροφορήθηκαν ότι είναι πια ελεύθεροι.

Την είδηση μετέφερε στους έλληνες στρατιωτικούς η διερμηνέας τους, Τζανάν Χουσεΐν, η οποία περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια τη σκηνή.

«Κι εγώ τα έχασα να σας πω την αλήθεια. Λέει ο δικαστής θα διαβάσω την απόφαση και να την πείτε στα παιδιά. Λέει, με απόφαση του Εισαγγελέα θα αφεθούν ελεύθεροι. Και μετά λέω στα παιδιά: Η απόφαση. Σας αφήνουν ελεύθερους. Τα παιδιά “πάγωσαν”. Δεν είπαν τίποτα…», είπε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη στιγμή του αποχαιρετισμού, πριν οι Έλληνες στρατιωτικοί επιστρέψουν στην Ελλάδα, τα ξημερώματα του Δεκαπενταύγουστου: «Όταν μας είπαν ότι θα αφεθούν ελεύθεροι, αγκαλιαστήκαμε. Λέω “άντε παιδιά με το καλό, θα πάτε στη μαμά και στον μπαμπά, Και μου λέει ο Μητρετώδης “όμως δεν θα χαθούμε, θα έρθετε και εσείς”. Λέω “βέβαια θα έρθω, θα βρεθούμε”. Και μου λέει: “Χάσατε και κιλά, αλλά αυτά όλα θα τα πάρετε γιατί κάθε βράδυ θα σας πηγαίνω έξω για φαγητό, όταν θα έρθετε”. Αγκαλιαστήκαμε, τους είπα “καλό δρόμο να έχετε” και έφυγαν τα παιδιά…».

Οι πρώτες ώρες των Κούκλατζη και Μητρετώδη με τους δικούς τους ανθρώπους

Μαζί με τις οικογένειές τους και τους φίλους τους βρίσκονται, από τα ξημερώματα της 15ης Αυγούστου οι δύο έλληνες στρατιωτικοί που επέστρεψαν στην Ελλάδα.

Ταλαιπωρημένοι μετά από τόσους μήνες που πέρασαν στις φυλακές της Αδριανούπολης, άλλα χαρούμενοι, καθώς έληξε η περιπέτειά τους οι Δημήτρης Κούκλατζης και Αγγελος Μητρετώδης συναντήθηκαν με ανθρώπους που όλο αυτό το διάστημα τους έλειψαν.

Τα χαμόγελα επέστρεψαν στους φίλους και στις οικογένειές τους που όλο αυτό το διάστημα της κράτησης τους ζούσαν με την αγωνία.

Οι ευχές συγγενών και φίλων για την επιστροφή τους στην πατρίδα δεν σταματούσαν ούτε στιγμή.

Η συγκίνηση το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον αμφότερων είναι μεγάλη και κάποιοι δεν μπορούσαν να κρύψουν τα δάκρυά τους.

Ο Αγγελος Μητρετώδης πέρασε την πρώτη ημέρα της επιστροφής του στο πατρικό του στην Καστοριά με τους δικούς του ανθρώπους, ενώ επικοινώνησε με πολλούς φίλους του. Ήθελε να μάθει τα νέα τους.

Ο Δημήτρης Κούκλατζης από Θεσσαλονίκη έβγαλε σέλφι με ένα φίλο του, ενώ τις προσεχείς ημέρες θα κανονιστεί ένα γλέντι. Μάλιστα η οικογένεια Κούκλατζη μεγάλωσε, καθώς ο στρατιωτικός έγινε θείος.

Keywords
Τυχαία Θέματα