Οι κάμερες στο Εφετείο δεν λειτουργούσαν από το 2002 (εικόνες)

Δεν έχει καταγραφεί ουδεμία κίνηση των τρομοκρατών που χτύπησαν το Εφετείο τα ξημερώματα της ΠαρασκευήςΤο σύστημα παρακολούθησης δεν ολοκληρώθηκε ποτέΗ “αργία” των καμερών οφείλεται στη διαφωνία της εταιρείας που κατασκεύασε το κτίριο με τις επίσημες Αρχές, που είχαν αντιρρήσεις ως προς την επίσημη παράδοσή τουΈτσι, οι αρχές αναζητούν υλικό από κάμερες ασφαλείας παρακείμενων καταστημάτων

Την παραμικρή κίνηση των τρομοκρατών που χτύπησαν τα ξημερώματα της Παρασκευής την στο Εφετείο

Αθηνών, δεν έχει καταγράψει κάποια από τις κάμερες του κτιρίου. Ο λόγος έγκειται στο γεγονός πως το σύστημα ασφαλείας – παρακολούθησης έχει να λειτουργήσει από το 2002.

Δείτε επίσης: Ισχυρή έκρηξη βόμβας στο Εφετείο Αθηνών – Πυροβόλησαν τον φύλακα με Καλάσνικοφ (εικόνες – video)

Αμέσως μετά την επίθεση, που έκανε το γύρο του κόσμου μέσω των διεθνών ΜΜΕ, οι αρχές διαπίστωσαν με έκπληξη πως, ενώ στο κτίριο του Εφετείου υπάρχουν κάμερες, καμία από αυτές δεν καταγράφει αλλά και δεν μεταδίδει εικόνα στα σημεία που βρίσκονται αστυνομικοί φρουροί.

Δείτε επίσης: Η έκρηξη στο Εφετείο Αθηνών κάνει τον γύρο του κόσμου – Βασικό θέμα στα διεθνή ΜΜΕ (εικόνες)

Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί πως ο εξωτερικός χώρος του Εφετείου δεν καλύπτεται επαρκώς από κάμερες καθώς υπάρχουν σημεία που δεν υπάρχουν καν συστήματα παρακολούθησης.

Ωστόσο, ακόμα και οι υπάρχουσες κάμερες έχουν να καταγράψουν εικόνα από το 2002, ήτοι 15 χρόνια πριν. Σύμφωνα με πληροφορίες, η “αργία” των καμερών οφείλεται στη διαφωνία της εταιρείας που κατασκεύασε το κτίριο με τις επίσημες Αρχές, που είχαν αντιρρήσεις ως προς την επίσημη παράδοσή του. Έτσι, το σύστημα παρακολούθησης δεν ολοκληρώθηκε.

Έτσι, οι αρχές είναι αναγκασμένες να χρησιμοποιήσουν το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας παρακείμενων καταστημάτων ώστε να αντλήσουν στοιχεία για τους δράστες που τράπηκαν σε φυγή και λίγο αργότερα παρέδωσαν το βανάκι τους στην πυρά στην περιοχή των Εξαρχείων.

Δείτε επίσης: Βόμβα στο Εφετείο: Βρέθηκε καμένο το βαν στα Εξάρχεια (εικόνες)

Νέα ευκαιρία για επίθεση στην κυβέρνηση βρήκαν οι δικαστές με την επίθεση στο Εφετείο

Πρόσφορο έδαφος για αντιπολίτευση στην κυβέρνηση και σύνδεση με φαινόμενα τρομοκρατίας, βρήκαν με τη βομβιστική επίθεση στο Εφετείο, οι δικαστικές ενώσεις, κατηγορώντας την κυβέρνηση ως «ηθικό αυτουργό» της επίθεσης.

Δείτε επίσης: Νέες αιχμές των Δικαστών κατά της κυβέρνησης με αφορμή την επίθεση στο Εφετείο

«Όσοι καλλιέργησαν τον τελευταίο καιρό κλίμα πολεμικό με τη Δικαιοσύνη συκοφαντώντας τους λειτουργούς της, ας αναλογιστούν επιτέλους τις ευθύνες τους», ανέφερε στην ανακοίνωσή της η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) «δείχνοντας» τους αρμόδιους του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Στη συνέχεια ανακοίνωση εξέδωσε και η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, η οποία ανέφερε ότι «κάθε προσπάθεια, εκφοβισμού των δικαστικών λειτουργών, από οπουδήποτε κι αν προέρχεται, είναι καταδικαστέα γιατί στοχεύει την ίδια την Δημοκρατία, βασικός πυλώνας της οποίας είναι η Δικαιοσύνη».

Δείτε επίσης: Νέα ευκαιρία για επίθεση στην κυβέρνηση βρήκαν οι δικαστές με την επίθεση στο Εφετείο
Keywords
Τυχαία Θέματα