Οι ΗΠΑ γυρίζουν σελίδα: Δύο μουσουλμάνες, μια λεσβία ιθαγενής και ένας ανοιχτά γκέι στο Κογκρέσο

Για παρθενική φορά εκλέχθηκαν μεταξύ άλλων ιθαγενείς, μουσουλμάνες και ο πρώτος «out» γκέι κυβερνήτηςΟρόσημο για τις γυναίκες οι φετινές ενδιάμεσες εκλογέςΗ νεότερη γυναίκα στην ιστορία των ΗΠΑ που εκλέγεται στο ΚογκρέσοΣαρίς Ντέιβιντς: Ιθαγενής, λάτρης των πολεμικών τεχνών και ομοφυλόφιληΙλχάν Όμαρ και Ρασίντα Τλάιμπ: Οι πρώτες μουσουλμάνες στο αμερικανό Κογκρέσο

Ιστορικές ήταν οι χθεσινές ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ, καθώς δεν σήμαναν μόνο την αποδυνάμωση του Ντόναλντ Τραμπ, αλλά και την εκλογή μειονοτήτων που επί δύο χρόνια ο αμερικανός Πρόεδρος επιχειρεί να απομονώσει.

Για παρθενική φορά λοιπόν εκλέχθηκαν μεταξύ άλλων ιθαγενείς, μουσουλμάνες και ο πρώτος «out» γκέι κυβερνήτης, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα ότι οι ΗΠΑ αλλάζουν και απομακρύνονται από τη στενόμυαλη ιδεολογία του εκλεγμένου προέδρου τους.

Ορόσημο για τις γυναίκες οι φετινές ενδιάμεσες εκλογές

Μάλιστα, ορόσημο για τις γυναίκες που επιδίωξαν να καταλάβουν μια έδρα στη Βουλή των Αντιπροσώπων αποτελούν οι φετινές ενδιάμεσες εκλογές που διεξήχθησαν στις ΗΠΑ.

Οι γυναίκες κέρδισαν τουλάχιστον 93 έδρες στη Βουλή των Αντιπροσώπων, καταρρίπτοντας το ρεκόρ των 84 εδρών της σημερινής Βουλής. Επίσης κέρδισαν 10 έδρες στη Γερουσία και 9 πολιτείες στις εκλογές για την ανάδειξη κυβερνητών, σύμφωνα με στοιχεία που επεξεργάστηκαν οι Los Angeles Times.

Από το σύνολο των 112 γυναικών που εξελέγησαν, οι 95 ανήκουν στο Δημοκρατικό Κόμμα και οι 17 στο Ρεπουμπλικανικό.

Στις γυναίκες οφείλει άλλωστε το Δημοκρατικό Κόμμα αρκετά από τα κέρδη του στις ενδιάμεσες εκλογές που συνέβαλαν στο να ανακτήσει τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Η νεότερη γυναίκα στην ιστορία των ΗΠΑ που εκλέγεται στο Κογκρέσο

Μεταξύ αυτών που σημείωσαν πρωτιές με την εκλογή τους στη Βουλή των Αντιπροσώπων είναι η 29χρονη Αλεξάντρια Οκάσιο-Κορτέζ, η οποία είναι η νεότερη γυναίκα στην ιστορία των ΗΠΑ που εκλέγεται στο Κογκρέσο.

Σαρίς Ντέιβιντς: Ιθαγενής, λάτρης των πολεμικών τεχνών και ομοφυλόφιλη

Με τη σειρά της, η Δημοκρατική υποψήφια βουλεύτρια Σαρίς Ντέιβιντς έγινε η πρώτη ιθαγενής στην ιστορία των ΗΠΑ που εξελέγη στο αμερικανικό Κογκρέσο, κατά εκτιμήσεις αμερικανικών μέσων ενημέρωσης.

Δικηγόρος, λάτρης των πολεμικών τεχνών και θεωρούμενη ως ομοφυλόφιλη, η Ντέιβιντς κατάφερε να κερδίσει σε ένα προπύργιο των Ρεπουμπλικάνων, στο Κάνσας, τον Ρεπουμπλικάνο Κέβιν Γιόντερ, κατά τις προβλέψεις των τηλεοπτικών δικτύων ABC News και NBC.

Ιλχάν Όμαρ και Ρασίντα Τλάιμπ: Οι πρώτες μουσουλμάνες στο αμερικανό Κογκρέσο

Εξάλλου, η Ιλχάν Όμαρ και η Ρασίντα Τλάιμπ έγιναν την Τρίτη οι πρώτες μουσουλμάνες που εξελέγησαν στο αμερικανικό Κογκρέσο.

Οι δύο Δημοκρατικές πολιτικοί ήταν υποψήφιες στη Μινεσότα και στο Μίσιγκαν, αντίστοιχα. «Τα καταφέραμε μαζί. Ευχαριστώ!», ανέφερε μέσω Twitter η Όμαρ, πρόσφυγας από τη Σομαλία. Ενώ η Τλάιμπ, γεννημένη στο Ντιτρόιτ από παλαιστίνιους γονείς, της απάντησε μέσω του ίδιου ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης: «Ανυπομονώ να καθίσω δίπλα σου (στα έδρανα της Βουλής). Ινσαλάχ».

Αγιάνα Πρέσλι: H πρώτη Αφροαμερικανίδα βουλευτίνα από τη Μασαχουσέτη

Η Αγιάνα Πρέσλι ήταν η πρώτη Αφροαμερικανή που εξελέγη πριν από οκτώ χρόνια στο δημοτικό συμβούλιο της Βοστώνης.

Τον Σεπτέμβριο ξαναέγραψε ιστορία επικρατώντας του απερχόμενου Δημοκρατικού Μάικλ Καπουάνο και ελλείψει Ρεπουμπλικανού αντιπάλου σ’ αυτή την εκλογική περιφέρεια στις ενδιάμεσες εκλογές, έγινε η πρώτη Αφροαμερικανίδα που θα εκπροσωπήσει τη Μασαχουσέτη στο Κογκρέσο.

Επιπροσθέτως η Σίλβια Γκαρσία και η Βερόνικα Εσκομπάρ έγραψαν ιστορία ως οι πρώτες Λατινοαμερικάνες Τεξανές που εκλέγονται στο Κογκρέσο, όπως άλλωστε και η Αγιάνα Πρίσλεϊ, ως η πρώτη Αφροαμερικανή που εξελέγη στη Μασαχουσέτη.

Τζάρεντ Πόλις: Ο πρώτος ανοιχτά ομοφυλόφιλος κυβερνήτης των ΗΠΑ

Τέλος, η πολιτεία του Κολοράντο εξέλεξε για πρώτη φορά στην ιστορία των ΗΠΑ έναν ανοιχτά ομοφυλόφιλο κυβερνήτη, τον δημοκρατικό Τζάρεντ Πόλις.

Ο Τζάρεντ Πόλις, ο οποίος εξελέγη το 2008 στην Βουλή των Αντιπροσώπων, επικράτησε του ρεπουμπλικανού Ουόλκερ Στέιπλτον. Το 2015, η Κέιτ Μπράουν ήταν η πρώτη αμφιφυλόφιλη κυβερνήτης στην ιστορία των ΗΠΑ και εξελέγη στην πολιτεία του Ορεγκον

Keywords
Αναζητήσεις
λεσβια κγαντονα
Τυχαία Θέματα