«Οι επιθέσεις στη δικαιοσύνη κάνουν κακό και οι κραυγές δεν βοηθούν»

“Το σκάνδαλο Novartis είναι παγκόσμιας εμβέλειας και οι αποκαλύψεις γύρω από αυτό έχουν ξεκινήσει με πρωτοβουλία των αμερικανικών αρχών, έχει εμπλακεί η αμερικανική δικαιοσύνη και το FBI, και ήδη η Novartis έχει αποδεχθεί την ύπαρξη του σκανδάλου“, επισήμανε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης

Παπαδημούλης, μιλώντας στην ΕΡΤ1.

“Το σκάνδαλο αυτό έχει όμως κι ένα σημαντικό ελληνικό σκέλος και οι μέχρι στιγμής έρευνες των ελληνικών αρχών στηρίζονται στη στενή συνεργασία με τις αμερικανικές αρχές. Υπάρχουν Έλληνες πολίτες που το FBI έχει χαρακτηρίσει προστατευόμενους μάρτυρες – δεν πιστεύω να θεωρεί κανείς ότι έχει ανάμειξη σε αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ ή ο Τσίπρας- και υπάρχουν και χιλιάδες σελίδες δικογραφίας“, τόνισε και πρόσθεσε: “Αυτή την ώρα, και στις Βρυξέλλες, οι πάντες ξέρουν ότι υπάρχει σκάνδαλο και ελληνικό σκέλος σε αυτό. Το ζητούμενο για μας είναι πώς θα μπορέσουμε ως χώρα, με θεσμική ευθύνη και σοβαρότητα, να συνδυάσουμε τους μεγάλους στόχους που έχει η χώρα –έξοδος από τα μνημόνια, ανάκαμψη οικονομίας, μείωση της ανεργίας- με την αντιμετώπιση της συστημικής διαφθοράς, χωρίς κραυγές και χρωματιστά γυαλιά κομματικής σκοπιμότητας, που υπάρχει στη χώρα και όλοι το ξέρουν και μία έκφανσή της είναι και το σκάνδαλο Novartis.

Πιστεύω ότι πρέπει να αντιμετωπίσουμε κάθε έκφραση που «μυρίζει» σκάνδαλο, αποφεύγοντας την σκανδαλολογία. Και αυτό σημαίνει «έκαστος εφ’ ω ετάχθη».

«Οι επιθέσεις στη δικαιοσύνη αυτή τη στιγμή κάνουν κακό και οι κραυγές δεν βοηθούν. Επειδή έχουμε μια μακρά εμπειρία από το παρελθόν με σκάνδαλα που κουκουλώθηκαν ή με κοινοβουλευτικές ομάδες που έβγαζαν πορίσματα και υπέγραφαν π.χ. ότι ο Τσοχατζόπουλος είναι αθώος και μετά ήρθαν αλλιώς τα πράγματα, εγώ θα ήθελα όλοι οι πολιτικοί και οι δημοσιογράφοι να αντιμετωπίσουν το θέμα χωρίς κομματική σκοπιμότητα».

Keywords
Τυχαία Θέματα