Οι έλληνες πολιτικοί σχολιάζουν το αποτέλεσμα των ολλανδικών εκλογών

Τα συγχαρητήριά τους στον νικητή των ολλανδικών εκλογών Μάρκ Ρούτε στέλνουν οι έλληνες πολιτικοί μέσω των λογαριασμών τους στα κοινωνικά δίκτυα και μέσω επίσημων ανακοινώσεων.

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα – Ρούτε

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε σήμερα το πρωί ο έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με τον ολλανδό ομόλογό του Μαρκ Ρούτε, για να τον συγχαρεί για την εκλογική του νίκη.

Τα συγχαρητηρια

του Κυριάκου Μητσοτάκη

Τον νικητή των ολλανδικών εκλογών Μάρκ Ρούτε συνεχάρη ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ένα tweet.

«Συγχαρητήρια Μαρκ Ρούτε. Το 2017 θα είναι η χρονιά που ο λαϊκισμός θα ηττηθεί στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας» έγραψε στο Twitter.

Congratulations @markrutte. 2017 will be the year that populism will be defeated in Europe, including Greece. #DutchElections

— Kyriakos Mitsotakis (@kmitsotakis) 16 Μαρτίου 2017

Οι «βολές» Παπαδημούλη κατά Μητσοτάκη

Στον Κυριάκο Μητσοτάκη απάντησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης μέσω twitter.

Στο «όχι» των Ολλανδών στον ακροδεξιό λαϊκισμό, αλλά και στην άνοδο της Πράσινης Αριστεράς και τη μεγάλη ήττα την Εργατικών, επικεντρώνει ο Δημήτρης Παπαδημούλης τον σχολιασμό του για τα αποτελέσματα των ολλανδικών εκλογών, με δύο αναρτήσεις στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter.

Επιπλέον, σχολιάζει ως «διγλωσσία», τα «συγχαρητήρια» του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Μαρκ Ρούτε την ώρα που ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη χώρα μας αναβάθμισε τους Έλληνες «Βίλντερς», στην ηγεσία της ΝΔ.

Ο Μητσοτάκης έσπευσε, μετά τον Φιγιόν, να συγχαρεί κ τον Ρούτε. Εδώ όμως, αναβάθμισε τους Έλληνες «Βίλντερς», στην ηγεσία της ΝΔ. Διγλωσσία.

— Dim. Papadimoulis (@papadimoulis) 16 Μαρτίου 2017


Συγκεκριμένα, ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει στις αναρτήσεις του:

Η Ολλανδία είπε όχι στον ακροδεξιό λαϊκισμό. Μεγάλη άνοδος για την Πράσινη Αριστερά. «Pasokification» για τους Εργατικούς του Ντάισελμπλουμ.

— Dim. Papadimoulis (@papadimoulis) 16 Μαρτίου 2017

Η Φώφη Γεννηματά μιλάει για ήττα του ακροδεξιού εθνολαϊκισμού

«Νίκη για την Ευρώπη και για τη Δημοκρατία» χαρακτήρισε από την πλευρά της, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, το αποτελέσμα των ολλανδικών εκλογών.

«Η ήττα του ακροδεξιού εθνολαϊκισμού σε όλη την Ευρώπη αποτελεί προτεραιότητα. Η ενδυνάμωση των προοδευτικών δυνάμεων αναγκαιότητα» ανέφερε σε ανάρτησή της στο Twitter.

Ποτάμι: Ελπιδοφόρο το μήνυμα από Ολλανδία

Οι Ολλανδοί χθες έστειλαν ένα ελπιδοφόρο μήνυμα σε αυτούς που πιστεύουν στην ενωμένη Ευρώπη, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι.

Οπως αναφέρει, «η ήττα της ακροδεξιάς ελπίζουμε να σηματοδοτεί την αντιστροφή του ευρωσκεπτικιστικού κύματος των τελευταίων χρόνων. Αυτό προσδοκούμε ότι θα δείξουν οι κάλπες και σε Γαλλία και Γερμανία.

Η κατάσταση όμως δεν επιτρέπει πανηγυρισμούς. Οι ηγέτες της Ευρώπης πρέπει να ξαναδούν τι πήγε λάθος τα προηγούμενα χρόνια και να προχωρήσουν με πιο αποφασιστικά βήματα στην κατεύθυνση της ενοποίησης. Η απάντηση στην περιχαράκωση που ζητούν οι κάθε είδους εξτρεμιστές, είναι η περισσότερη Ευρώπη», αναφέρει το κόμμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα