Οι ελίτ των ειδικών δυνάμεων συγκρούονται: Κρας τεστ μεταξύ των αμερικανικών Νavy Seals και των ρωσικών Spetsnaz (video)

Οι ΗΠΑ και η Ρωσία έχουν διάφορες ελίτ μονάδες ειδικών δυνάμεων που έχουν εκπαιδευτεί τόσο σωματικά όσο και διανοητικά σε ακραία επίπεδα.

Οι Νavy Seals του Ναυτικού των ΗΠΑ και οι Spetsnaz του ρωσικού στρατού είναι δύο από αυτές τις καλύτερες μονάδες στον κόσμο.

Οι αμερικανοί Seals έχουν πρόσβαση σε πολύ μεγαλύτερο αριθμό υποψηφίων από ότι οι ρώσοι ομολόγοι τους.

Οι ΗΠΑ έχουν μεγαλύτερο πληθυσμό και οι ένοπλες δυνάμεις τους είναι συγκριτικά μεγαλύτερες. Από την άλλη, οι Spetsnaz περιορίζονται από το μικρό ρωσικό αμυντικό προϋπολογισμό.

Από την άποψη της δυνατότητας πρόσβασης και της υποδομής υποστήριξης, οι ΗΠΑ οδηγούν την κούρσα. Διαθέτουν αεροπλανοφόρα, ταχυκίνητα πλοία και παγκόσμια παρουσία χάρη στις ευάριθμες στρατιωτικές βάσεις σε ολόκληρο τον κόσμο. Οι Spetsnaz αντιμετωπίζουν ακόμη έντονες δυσχέρειες σε αυτό τον τομέα. Οι ΗΠΑ διαθέτουν κάποια μοναδικα εναέρια οχήματα, όπως τα ελικόπτερα Boeing V-22, Comanche και Little Bird, ειδικά σχεδιασμένα για ειδικές επιχειρήσεις.

Τα μέλη των δύο μονάδων είναι γνωστά ως «αθόρυβοι επαγγελματίες» και είναι πασίγνωστοι για τη μυστικότητα που διακρίνει τη δράση τους. Δυστυχώς, τα σημερινά κοινωνικά μέσα, η 24ωρη ειδησεογραφική κάλυψη και διαρροές εντός της κυβέρνησης έχουν ανατρέψει αυτή την κατάσταση.

Παρόλο που και οι δύο μονάδες πραγματοποιούν αποστολές υψηλού προφίλ, οι Seals έχουν κερδίσει πολύ περισσότερη φήμη και ανεπιθύμητη έκθεση στα μέσα ενημέρωσης τα τελευταία χρόνια εξαιτίας διαρροών της κυβέρνησης και κινηματογραφικές ταινίες του Χόλιγουντ όπως το Zero Dark Thirty.

ΠΗΓΗ: Onalert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα