Οι Δέκα Μικροί Μήτσοι είναι εδώ με ακόμη πιο δυνατή φωνή (εικόνες)

Είναι σαν δέκα παλιοί μας φίλοι με τους οποίους είχαμε «χαθεί» για πολλά χρόνια να αποφάσισαν να μας ξανακαλέσουν στα σπίτια τους. Να μαζευτούμε, να πούμε τα νέα μας, να μετρήσουμε το πόσο, αλλά κυρίως το πώς μεγαλώσαμε όλοι.

Οι Δέκα Μικροί Μήτσοι επιστρέφουν στους τηλεοπτικούς δέκτες του κόσμου που τους αγάπησε όσο ελάχιστους τηλεοπτικούς χαρακτήρες. Αυτή τη φορά όμως, η εμπειρία τους, τα δύσκολα και περίπλοκα χρόνια που μεσολάβησαν, έκαναν τους Μήτσους πιο ώριμους, πιο μαχητικούς και πιο έτοιμους

να πουν σε όλους τη δική τους αλήθεια.

Έτσι λοιπόν, λίγες ημέρες πριν οι Μήτσοι «ανοίξουν» τα… σπίτια τους στο τηλεοπτικό κοινό, η κάμερα του altsantiri.gr, αλλά και πλήθος δημοσιογράφων βρέθηκαν στα τηλεοπτικά πλατό όπου γυρίζεται η νέα εκπομπή και συνάντησαν τον Λάκη Λαζόπουλο ο οποίος μίλησε από καρδιάς για τη νέα «ανάσα» που πήραν οι θρυλικοί του «Μήτσοι».

Ο Λάκης για τους Μήτσους

«Όταν κάτι έχει κλείσει τον κύκλο του και είναι στο παρελθόν το πειράζεις; Κανονικά δεν το πειράζεις. Όμως ήθελα να δω αν αυτοί οι χαρακτήρες υπήρξαν στην πραγματικότητα. Είναι δική μου “βίδα” αυτή», είπε αναφερόμενος στην απόφασή του να φέρει πίσω τους Μήτσους.

Όπως εξήγησε ο Λάκης Λαζόπουλος, ήταν σε ένα βαθμό προσωπική του ανάγκη να ξανασυναντηθεί με τους Δέκα Μικρούς Μήτσους. Μιλώντας για τους Μήτσους είπε ότι κάποιοι από αυτούς είναι χαρακτήρες που βλέπουν την εποχή να αλλάζει μπροστά τους, σχεδόν ανήμποροι να αντιδράσουν, ενώ άλλοι χαρακτήρες σε κάποιες περιπτώσεις αποτελούν μέρος αυτής της αλλαγής.

Όταν ο Λάκης Λαζόπουλος ρωτήθηκε επίσης για το πώς γίνεται να παραμένουν τόσο επίκαιρα τα παλιά κείμενα των Μήτσων. Αυτό εξάλλου φάνηκε και από την προβολή των καλύτερων στιγμών τους από τον ΑΝΤ1 το περασμένο Σάββατο. Σχετικά με αυτό ο ίδιος εξήγησε ότι η επικαιρότητα των Μήτσων εδράζεται στο γεγονός ότι στην Ελλάδα υπάρχει διαχρονικά ένα «υπόστρωμα ασάφειας», όπως χαρακτηριστικά είπε, που δένει τις εποχές μεταξύ τους κάνοντας διαχρονικά τα κείμενα που μιλάνε εύστοχα για την κοινωνία.

Τι «ψαρέψαμε» για τους νέους Μήτσους

Ο Λάκης Λαζόπουλος μιλώντας σε χαλαρή διάθεση με εκπροσώπους των ΜΜΕ που έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για τη νέα τηλεοπτική προσπάθεια, προχώρησε και στο να αποκαλύψει μερικές λεπτομέρειες για το περιεχόμενο της πολυαναμενόμενης επανόδου των αγαπημένων μας Μήτσων.

Οι Μήτσοι ποτέ δε ζούσαν μέσα σε μια γυάλινη σφαίρα αποκομμένοι από την πραγματικότητα. Έτσι λοιπόν, όπως τα τελευταία είκοσι χρόνια έχουν έρθει μεγάλες, σαρωτικές αλλαγές στις προσωπικές και τις επαγγελματικές ζωές όλων, το ίδιο έχει συμβεί και στους χαρακτήρες των Μήτσων.

Η χήρα Μήτση λοιπόν, επιτέλους τα κατάφερε. Με πρόγραμμα και στόχο η αγαπημένη «μάνα» των Μήτσων παντρεύτηκε και μάλιστα κάποιον πολύ αγαπημένο του ελληνικού κοινού. Στο πρώτο επεισόδιο των Μήτσων ο γαμπρός θα μας αποκαλυφθεί μόνο ως φωνή, όμως στα επόμενα επεισόδια στις οθόνες μας (και στο πλευρό της χήρας) θα βρεθεί ένα πρόσωπο που στο παρελθόν μας έχει χαρίσει άπειρες στιγμές γέλιου. Πρόκειται για τον μεγάλο Κώστα Βουτσά.

Από την άλλη, ο πάντα χαλαρός μαλλιάς Τζίμης αποφάσισε να… σοβαρευτεί και να νοικοκυρευτεί. Άλλωστε, τα λεφτά του μπαμπά κάποια στιγμή τελειώνουν. Έτσι, ο Τζίμης αποφάσισε να ανοίξει Σχολή… φλώρων. Ήταν σίγουρα φυσικό ταλέντο σε αυτό. Μένει μόνο να δούμε αν έχει και μεταδοτικότητα ως δάσκαλος.

O πάντα αυστηρός συντηρητικός διευθυντής του αστυνομικού τμήματος φαίνεται να περνάει αρκετά δύσκολα. Από τους τοίχους του γραφείου του έχουν περάσει τα πορτραίτα όλων των πρωθυπουργών των τελευταίων ετών. Τι γίνεται όμως όταν ο πρωθυπουργός δεν είναι της αρεσκείας του; Ο αστυνομικός Φευγουλέας λοιπόν, βρήκε μια πατέντα για να μπορεί να… ανέχεται τη σημερινή κατάσταση.

Ο μόνος που μάλλον έμεινε απόλυτα πιστός στον τρόπο ζωής του που είχε πριν από είκοσι χρόνια δεν είναι άλλος από τον Μούτσο. Μάλιστα, όταν ο Λάκης Λαζόπουλος πιέστηκε να αποκαλύψει σε ποιον από όλους τους Μήτσους έχει αδυναμία, παραδέχτηκε ότι ο Μούτσος είναι ο μόνος χαρακτήρας που τον βοηθάει να ξεφεύγει.

Πάντως, ο δημιουργός των Δέκα Μικρών Μήτσων αποκάλυψε ότι ο «Γύφτος» παρουσιαστής ειδήσεων είναι ο μόνος χαρακτήρας που αυτοσχεδιάζει όσα λέει, ενώ όλοι οι διάλογοι γράφονται όσο το δυνατόν πιο κοντά στην προβολή του επεισοδίου έτσι ώστε να μην μείνει… ασχολίαστο τίποτα από την επικαιρότητα. Ακολουθεί, όπως είπε, τη «συνταγή» που είχε και στους παλιούς Μήτσους.

Οι Δέκα Μικροί Μήτσοι θα ρίξουν την οριστική τους αυλαία τους ύστερα από πέντε με έξι επεισόδια ενώ όπως δήλωσε ο Λάκης Λαζόπουλος, δεν υπάρχει περίπτωση αυτό να παραταθεί. Ωστόσο δεν απέκλεισε ρητά το ενδεχόμενο κάποια μέρα να επανέλθει στους δέκτες το Αλ Τσαντίρι Νιουζ.

Λαζόπουλος, Μήτσοι, πολιτική και… τηλεόραση

«Υπάρχει θέμα που να μη συζητάνε οι άνθρωποι στο σαλόνι τους;», αναρρωτήθηκε ο Λαζόπουλος κατά τη διάρκεια της συζήτησης με τους δημοσιογράφους, όταν ρωτήθηκε για το αν οι Μήτσοι θα αποφεύγουν να σχολιάσουν ορισμένα θέματα της επικαιρότητας.

«Στον Τύπο υπάρχουν θέματα που δεν τα αγγίζουν, αλλά οι άνθρωποι στα σπίτια τους τα συζητάνε όλα», εξήγησε, αποκαλύπτοντας μάλιστα ότι το Μακεδονικό ζήτημα δε θα μείνει έξω από το «πεδίο βολής» των Μήτσων.

«Αυτό που θέλω να γίνει κατανοητό είναι ότι δεν βγαίνω όποτε θέλω στην τηλεόραση», είπε ο Λάκης Λαζόπουλος στους δημοσιογράφους ζητώντας αυτό να γίνει ξεκάθαρο.

«Στο σχολείο τον λόγο τον δίνει ο δάσκαλος, στη δημοσιότητα τον λόγο τον δίνουν αυτοί που έχουν τα κανάλια», εξήγησε στη συνέχεια, προσθέτοντας ότι αυτό που δεν θέλει είναι να λέει «μισή» την άποψή του. «Μισά δεν θέλω να λέω. Θέλω να λέω ολόκληρα», είπε χαρακτηριστικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα