Οι δεινόσαυροι «ζωντάνεψαν» στο Μαρούσι – Ταξίδι στον χρόνο από το νέο θεματικό πάρκο

Στη μηχανή του χρόνου «μπαίνουν» εδώ και λίγες ημέρες οι μικροί και μεγάλοι επισκέπτες του μοναδικού θεματικού πάρκου που άνοιξε στο εκθεσιακό κέντρο Helexpo-Maroussi, το οποίο «μεταφέρει» το κοινό εκατομμύρια χρόνια πριν, την εποχή που στη Γη κυριαρχούσαν οι δεινόσαυροι.

Η γνωριμία με τους γιγαντιαίους δεινόσαυρους που κυριαρχούσαν κατά τον Μεσοζωικό αιώνα δεν γίνεται απλώς με την απλή ξενάγηση και περιήγηση σε έναν μουσειακό χώρο φυσικού περιβάλλοντος με πελώρια εκθέματα, φυτά και απολιθώματα. Η επαφή μέσα από την κίνηση και το άγγιγμα θα οδηγήσουν τα παιδιά μαζί με τους ενήλικες

σε ένα μοναδικό, διαδραστικό και ψυχαγωγικό παιχνίδι.

Ο πιο εντυπωσιακός δεινόσαυρος που παρουσιάζεται στην έκθεση, είναι ο κολοσσιαίων διαστάσεων, προϊστορικός, θηρευτής Τυραννόσαυρος Ρεξ, ο οποίος συνεχίζει ακάθεκτος να μαγνητίζει την ανθρώπινη προσοχή. Παραμένει «γαλαζοαίματος» στην επικράτεια των δεινόσαυρων, ένα από τα δεινότερα σαρκοφάγα που είχαν την τιμή να τρομοκρατήσουν ποτέ τη Γη.

Πέρα από τον Ρεξ, με 6 μέτρα ύψος και 14 μέτρα μήκος, παρουσιάζεται επίσης ο Διπλόδολος με τη μακριά ουρά που παρασέρνει τους πάντες στο πέρασμά της, ο Βραχιόσαυρος, με τον πανύψηλο λαιμό που θυμίζει ελέφαντα και 18 άλλα, διαφόρων μεγεθών, προϊστορικά ζώα που εξιτάρουν τη φαντασία μικρών και μεγάλων.

Όλα τα εκθέματα είναι ρομποτικά, με κινήσεις, χρώματα, υφές και ήχους, που σε συνδυασμό με τη διακόσμηση του χώρου, δημιουργούν στον επισκέπτη την αίσθηση ότι βρίσκεται στον πραγματικό κόσμο που ζούσαν αυτά τα εντυπωσιακά προϊστορικά ζώα.

Η θεματική έκθεση δεινοσαύρων διαθέτει την πολύ «βαριά» υπογραφή και την επιμέλεια του Daming Zhong, κορυφαίου παλαιοντολόγου, ο οποίος έχει σχεδιάσει την έκθεση βασισμένος στην εμπειρία του ως παλαιοντολόγος στο Μουσείο του Ζινγκόγκ, το 3ο μεγαλύτερο μουσείο δεινοσαύρων στον κόσμο.

Το πάρκο θα λειτουργήσει έως τις 6 Ιανουαρίου 2019.

Μια μικρή γεύση από το πάρκο με τη «ματιά» του SOOC:

Πληροφορίες: 210 61 68 458
Κρατήσεις και οργανωμένες εκδρομές και σχολεία:
210 61 68 456, 210 61 68 457
Email: [email protected]

Ωράριο λειτουργίας
Δευτέρα έως Πέμπτη: 09:00 – 13:00
Παρασκευή: 09:00 – 13:00 & 17:00 – 21:00
Σάββατο: 11:00 – 21:00
Κυριακή: 11:00 – 19:00
*τελευταία είσοδος στο πάρκο 50 λεπτά πριν το κλείσιμο

Τιμές Εισιτηρίων
Γενική είσοδος: 8 €/άτομο
Οικογενειακό (2 γονείς με 2 παιδιά): 26€
Οικογενειακό (3μελής οικογένεια): 21€
Οργανωμένα groups και σχολικές εκδρομές: 6 €/άτομο
Άνεργοι (μόνο Παρασκευή με επίδειξη κάρτας ανεργίας): 4€
Παιδιά κάτω των 3 ετών: ΔΩΡΕΑΝ

(Πηγή φωτογραφιών: SOOC)

Keywords
Τυχαία Θέματα