Οι αλβανικές αρχές ασκούν δίωξη κατά του νεκρού ομογενούς – Στην Αλβανία αξιωματικός της ΕΛΑΣ

Ο δικηγόρος τόνισε ότι η αλβανική δικαιοσύνη «άνοιξε» δικογραφία κατά του νεκρού Κωνσταντίνου Κατσίφα, με τις κατηγορίες της παράνομης οπλοκατοχής και οπλοχρησίαςΕξήγησε ότι στο ποινικό δίκαιο τέτοιες δικογραφίες άμεσα αρχειοθετούνται με το θάνατο ενός ανθρώπου«Μία δικογραφία πρέπει να σχηματιστεί και μόνο: ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, θύμα ο Κωνσταντίνος Κατσίφας», πρόσθεσεΑναφέρθηκε στη δήλωση του αλβανού πρωθυπουργού, Έντι Ράμα, για τον 35χρονο, χαρακτηρίζοντάς την «ελεεινή» και «δειλή προπαγάνδα»

Ο δικηγόρος της οικογένειας Κατσίφα, Κώστας Γιοβανόπουλος, προχώρησε σε μία πολύ σοβαρή καταγγελία,

ότι οι αλβανικές αρχές σχημάτισαν δικογραφία κατά του 35χρονου ομογενούς, που έχασε τη ζωή του σε ανταλλαγή πυρών με αλβανούς αστυνομικούς στους Βουλιαράτες Αργυροκάστρου.

Σε δηλώσεις του στο ΘΕΜΑ FM, ο δικηγόρος τόνισε ότι η αλβανική δικαιοσύνη «άνοιξε» δικογραφία κατά του νεκρού Κωνσταντίνου Κατσίφα, με τις κατηγορίες της παράνομης οπλοκατοχής και οπλοχρησίας.

Παράλληλα, εξήγησε ότι στο ποινικό δίκαιο τέτοιες δικογραφίες άμεσα αρχειοθετούνται με το θάνατο ενός ανθρώπου. «Μία δικογραφία πρέπει να σχηματιστεί και μόνο: ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, θύμα ο Κωνσταντίνος Κατσίφας», πρόσθεσε.

Επίσης, αναφέρθηκε στη δήλωση του αλβανού πρωθυπουργού, Έντι Ράμα, για τον 35χρονο, χαρακτηρίζοντάς την «ελεεινή» και «δειλή προπαγάνδα».

Σχολιάζοντας την κλήση του πατέρα του Κωνσταντίνου Κατσίφα να μεταβεί στα Τίρανα, προκειμένου να καταθέσει και στη συνέχεια να πάρει τη σορό του παιδιού του, είπε ότι «δεν ισχύει στη νομική λογική αυτό», ενώ διερωτήθηκε «σε τι επηρεάζει στη δικανική σκέψη του εισαγγελέα ως προς την παράδοση της σορού;».

Στην Αλβανία αξιωματικός της ΕΛΑΣ – Θα ενημερωθεί για την έρευνα

Στην Αλβανία μεταβαίνει σήμερα αξιωματικός της ΕΛΑΣ, προκειμένου σε συνεργασία με την αλβανική αστυνομία, να λάβει όλες τις πληροφορίες που διαθέτει σχετικά με την έρευνα για την υπόθεση της ένοπλης συμπλοκής κατά την οποία σκοτώθηκε ο ομογενής Κωνσταντίνος Κατσίφας, 35 ετών, την ημέρα της επετείου της 28ης Οκτωβρίου, στις Βουλιαράτες του νομού Αργυροκάστρου.

Η παρουσία του Έλληνα αξιωματικού συμφωνήθηκε μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας, στο πλαίσιο της διμερούς συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Στην εισαγγελία Τιράνων κλήθηκε ο πατέρας του άτυχου ομογενούς

Στο μεταξύ, εκ νέου αίτημα πρέπει να υποβάλει η οικογένεια του Κωνσταντίνου Κατσίφα για την παράδοση της σορού του.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι αλβανικές εισαγγελικές αρχές ζήτησαν, ο πατέρας του Κωνσταντίνου Κατσίφα να καταθέσει εγγράφως το επίμαχο αίτημα τις επόμενες ημέρες προκειμένου να το εξετάσουν.

Την ίδια ώρα, διευκρίνισαν πως θα προχωρήσουν και σε ενημέρωση για την πορεία των ερευνών που διενεργεί η Εισαγγελία των Τιράνων.

Keywords
Τυχαία Θέματα