Βουλγαρία: Και ξαφνικά η Σόφια γέμισε σβάστικες

Ισως εμπίπτει στον «κανόνα» της «αντίδρασης στον κομμουνισμό» που χαρακτηρίζει τους πληθυσμούς της Ανατολικής Ευρώπης μετά τη σοβιετική διάλυση του 1999 και τις ανακλαστικές καταρρεύσεις των δορυφόρων της. Ισως προπολεμικά κάποιοι να είχαν όντως παππούδες στα SS… – πού να ξέρεις; Ισως οι χούλιγκαν του ποδοσφαίρου χειραγωγούνται από νεοναζιστές. Ο,τι και να συμβαίνει, το φαινόμενο παίρνει διαστάσεις και ενοχλεί.

Ετσι, σαν την «πιο μαύρη πόλη της Ευρώπης» φαντάζει η Σόφια στο ρεπορτάζ του Μάικλ Κόλμπορν που φιλοξένησε η ισραηλινή ημερήσια εφημερίδα Haaretz.

lang="en" dir="ltr">on Vazrazhdane Square, presumably from far-right football hooligans ("1914" and the stylized Л are references to Levski Sofia, and there's a shop/tons of other Levski graffiti nearby). Don't know how long this graffiti has been here. pic.twitter.com/vWYZ5xaGlJ

— Michael Colborne (@ColborneMichael) February 12, 2018

Οι δρόμοι της βουλγαρικής πρωτεύουσας έχουν γεμίσει ναζιστικά σύμβολα, σβάστικες κυρίως και ρατσιστικά συνθήματα, όλα τους σε δημόσια θέα, αφού είναι γραμμένα πάνω σε τοίχους, πεζοδρόμια, πινακίδες κ.λπ., με σπρέι.

Για τις παραπάνω ασχημίες έχουν καταγγελθεί οι ακροδεξιοί πυρήνες που εισχώρησαν μεταξύ των φιλάθλων ενός ποδοσφαιρικού κλαμπ, της Λέφσκι. Και αυτή την αλήθεια, το παρακάτω βίντεο την πιστοποιεί:

Το εντυπωσιακότερο είναι, όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, ότι οι δημοτικές υπηρεσίες δεν βιάζονται και πολύ να σβήσουν τα ναζιστικά συνθήματα και σύμβολα από τους τοίχους. Συνηθίζει κανείς στη χυδαιότητα, πολιτική και μη.

pic.twitter.com/W5GAyIYbUy

— Michael Colborne (@ColborneMichael) November 2, 2018

Ωστόσο όχι όλοι, αφού έχουν οργανωθεί ομάδες εξοπλισμένες με βούρτσες και άσπρη μπογιά που σβήνουν τα συνθήματα. Ξυπνούν και τη διοίκηση. Τώρα η βουλγαρική κυβέρνηση εντείνει τις προσπάθειές της να καταπολεμήσει τον αντισημιτισμό, γράφει η εφημερίδα. Αλλά επισημαίνει ότι απαιτείται για τη νεολαία κάποια εκπαιδευτική διαδικασία που θα εμβαθύνει στο θέμα των διωγμών των Εβραίων από τους χιτλερικούς που οδήγησε στο Ολοκαύτωμα.

The post Βουλγαρία: Και ξαφνικά η Σόφια γέμισε σβάστικες appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
iNews > Ειδήσεις > Protagon
Βουλγαρία, Σόφια,voulgaria, sofia