Οι αγρότες άνοιξαν τα Τέμπη και τα έκλεισαν οι πρόσφυγες

Με τα πόδια αποφάσισαν να φτάσουν στην Ειδομένη 200 μετανάστες και πρόσφυγες, που είχαν εγκλωβιστεί στα Τέμπη, φοβούμενοι πως είτε θα τους γυρίσουν πίσω στην Αθήνα είτε θα τους πάνε στον Βόλο.

Η Αστυνομία για να αποφύγει πιθανή πρόκληση ατυχημάτων, αποφάσισε, περίπου στις 11 το πρωί, να διακόψει προσωρινά την κυκλοφορία στα Τέμπη.

Παρότι οι δήμοι Λαρισαίων και Τεμπών, άλλες κοινωνικές δομές, οργανώσεις και επιχειρήσεις, έχουν σπεύσει να συνδράμουν με τρόφιμα και ήδη πρώτης ανάγκης

τους πρόσφυγες, οι ίδιοι το μόνο που επιθυμούν είναι να φθάσουν στην Ειδομένη, προκειμένου να συνεχίσουν το ταξίδι τους.

Σε κατάσταση ιδιαίτερης έντασης είναι και οι οδηγοί των λεωφορείων, οι οποίοι ξεκίνησαν για ταξίδι μίας μέρας και τελικά έχουν βρεθεί για άγνωστο αριθμό ημερών στον δρόμο. Πολλοί από αυτούς εκφράζουν ανησυχίες για το αν θα έχουν τα χρήματα να βάλουν πετρέλαιο στα οχήματα τους, εφόσον τους επιτραπεί να αναχωρήσουν για την Ειδομένη, ενώ παραπονιούνται και για φθορές στα λεωφορεία.

Επίσης, στα Τέμπη έχουν κλείσει και όλα τα καταστήματα, ενώ διαμαρτύρονται και οι αγρότες μέσα στα τρακτέρ των οποίων βρίσκουν καταφύγιο οι πρόσφυγες.

Η κυκλοφορία στην Κοιλάδα αποκαταστάθηκε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, ενώ λεωφορεία κινούνται για να παραλάβουν τους πρόσφυγες που ξεκίνησαν για την Ειδομένη με τα πόδια.

Keywords
Τυχαία Θέματα