Συνελήφθη ο δράστης του οχήματος που έπεσε πάνω σε στρατιώτες στο Παρίσι (εικόνες – video)

Τραυματισμός στρατιωτών από όχημα κοντά στο ΠαρίσιΔύο σε σοβαρότερη κατάστασηΣυνελήφθη ο οδηγός μετά από μπλόκο της αστυνομίας σε αυτοκινητόδρομοΚαταδικάζει το περιστατικό η γαλλίδα υπουργός άμυνας

Συναγερμός σήμανε στο προάστιο Λεβαλουά – Περέ του Παρισιού όταν όχημα έπεσε πάνω σε στρατιώτες που συμμετέχουν στην επιχείρηση Sentinelle, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον έξι.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε γύρω στις 09:00 ώρα Ελλάδας ενώ πηγές διευκρίνισαν πως δεν κινδυνεύει η ζωή

των δύο σοβαρά τραυματιών.

Από την πλευρά της η αστυνομική διεύθυνση του Ο-ντε-Σεν έκανε λόγο για μια a priori σκόπιμη ενέργεια.

Η αστυνομία σταμάτησε το όχημαΣυνελήφθη ο δράστης

Αστυνομικοί σταμάτησαν το όχημα, ενώ κατευθυνόταν προς το Καλαί μέσω του αυτοκινητοδρόμου Α16 και ο οδηγός του συνελήφθη σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο συγκλίνουσες πηγές.

«Ο συλληφθείς, γεννημένος το 1980, είναι ύποπτος ως ο δράστης» της επίθεσης που σημειώθηκε σήμερα το πρωί «επειδή επέβαινε του οχήματος που η αστυνομία αναζητεί και επιχείρησε να διαφύγει», σύμφωνα με μια δικαστική πηγή.

Οι αστυνομικοί πυροβόλησαν επανειλημμένα και ο τραυματίας οδηγός έχει μεταφερθεί από το σημείο που σημειώθηκε το περιστατικό, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

First images from the scene of the attack in Paris pic.twitter.com/k2oqN0y11I

Sky News (@SkyNews) August 9, 2017

Καταδικάζει η γαλλίδα υπουργός Άμυνας

Η γαλλίδα υπουργός Άμυνας Φλοράνς Παρλί καταδίκασε σήμερα ως «δειλή ενέργεια» την επίθεση εναντίον στρατιωτικών που πραγματοποιούσαν περιπολία στο Λεβαλουά-Περέ, κοντά στο Παρίσι.

Το τμήμα κατά της τρομοκρατίας της εισαγγελίας του Παρισιού ξεκίνησε έρευνα για το περιστατικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα