«Όχι» στην άρση ασυλίας Καμμένου για το tweet περί γραβάτας του Θεοδωράκη

Την απόρριψη της άρσης της ασυλίας για τον Πάνο Καμμένο αποφάσισε η πλειοψηφία της Βουλής, σχετικά με την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμησης του Σταύρου Θεοδωράκη.

Το όλο ζήτημα, που συζητήθηκε σήμερα στη συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας, δημιουργήθηκε στις 6 Νοεμβρίου του 2017, όταν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είχε κάνει ένα tweet με το οποίο κατηγορούσε τον επικεφαλής

του Ποταμιού για οικονομικές συναλλαγές με εργολάβους και εκδότες, με αφορμή τη μαύρη γραβάτα που φορούσε ο τελευταίος στο debate για την Κεντροαριστερά.

«Ο Θοδωράκης φορά μαύρη γραβάτα που έχασε τους εργολάβους-εκδότες ιδρυτές και χρηματοδότες του;» είχε διερωτηθεί ο κ. Καμμένος τότε.

Η κυβερνητική πλειοψηφία υποστήριξε ότι ο κ. Καμμένος ανήρτησε το σχόλιό του στο πλαίσιο των υπουργικών του καθηκόντων για αυτό και πρέπει να ακολουθηθεί η διαδικασία του νόμου περί ευθύνης υπουργών, ενώ οι βουλευτές από ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι ζητούσαν να προσέλθει στην Επιτροπή Δεοντολογίας ο κ. Καμμένος για να αναπτύξει ο ίδιος τα επιχειρήματά του και να υπερασπιστεί τον εαυτό του και καταλόγισαν σκοπιμότητες σε ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ για να μην έρθει η συζήτηση του θέματος στην Ολομέλεια.

Τελικά μετά από ψηφοφορία και με ψήφους 7 υπέρ έναντι 4 κατά και ένα «παρών», η Επιτροπή Δεοντολογίας αποφάσισε ότι ο κ. Καμμένος αντέδρασε στο πλαίσιο των υπουργικών του καθηκόντων και έτσι δεν μπήκε στην ουσία συζήτησης της υπόθεσης.

Σφοδρή αντίδραση από Ποτάμι

Το Ποτάμι από την πλευρά του εξέφρασε με σφοδρότητα την αντίδρασή του, μέσω του Γιώργου Μαυρωτά, ο οποίος έκανε την εξής δήλωση:

«Σήμερα στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής μάθαμε ότι, αν είσαι Υπουργός και ειδικά ο κ. Καμμένος, μπορείς να συκοφαντείς ελεύθερα στα social media, γνωρίζοντας ότι θα έρθει μετά η κοινοβουλευτική πλειοψηφία και θα σε καλύψει και ότι αυτό είναι στα πλαίσια των υπουργικών σου καθηκόντων. Έτσι όμως, η βιομηχανία της λάσπης θα συνεχίσει να υπάρχει, καθότι κανένας δεν θα μπορεί να βρει το δίκιο του στα δικαστήρια».

Keywords
Τυχαία Θέματα