Ο Ζιρού στην 4η θέση των Top σκόρερ της Γαλλίας – Ο Νεϊμάρ… ισοφάρισε τον Πελέ (εικόνες – video)

Μετά από ένα «άσφαιρο» Μουντιάλ και με τη Γαλλία να σηκώνει το τρόπαιο, ο Ολιβιέ Ζιρού επέστρεψε στα γκολ, χαρίζοντας στους «τρικολόρ» την νίκη με 2-1 στην αναμέτρηση του «Σταντ Ντε Φρανς» με την Ολλανδία για τον 1ο όμιλο της League A στο Nations League. Ο άσος της Τσέλσι μ’ αυτό το τέρμα πέρασε στην 4η θέση των κορυφαίων σκόρερ για

τους «πετεινούς».

Ρεκόρ πέτυχε και ο Νεϊμάρ (πήρε ξανά το περιβραχιόνιο στην εθνική). Ο πρόσφατος φιλικός αγώνας Βραζιλία-Ηνωμένες Πολιτείες, που έληξε με νίκη (2-0) της «σελεσάο», είχε μια σημαντική ιδιαιτερότητα για το νέο αρχηγό της εθνικής ομάδας, καθώς… έπιασε τον Πελέ σε επίσημα ματς με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Ο Ζιρού δέχθηκε τους προηγούμενους μήνες αρκετή κριτική, καθώς δεν μπορούσε να σκοράρει με την εθνική ομάδα. Έσπασε… αυτό το αρνητικό σερί με την Ολλανδία και έτσι ισοφάρισε το ρεκόρ του Στεφάν Γκιβάρς από το 1998, όταν-όπως και ο Ζιρού-ο τότε βασικός σέντερ φορ της Γαλλίας δεν σκόραρε στο Μουντιάλ, αλλά οι «πετεινοί» κατέκτησαν το τρόπαιο.
Όπως είπαμε, με το γκολ που σημείωσε απέναντι στους «οράνιε» ο επιθετικός της Τσέλσι πέρασε στην 4η θέση των κορυφαίων σκόρερ για τους «πετεινούς» με την πρώτη δεκάδα ν΄ αποτελείται από τους εξής επιθετικούς:

1. Τιερί Ανρί 51 γκολ
2. Μισέλ Πλατινί 41
3. Νταβίντ Τρεζεγκέ 34
4. Ολιβιέ Ζιρού 32
5. Ζινεντίν Ζιντάν 31
6. Ζιστ Φοντέν 30
. Ζαν Πιέρ Παπέν 30
8. Γιούρι Τζορκαέφ 28
9. Καρίμ Μπενζεμά 27
10. Σιλβέν Βιλτόρ 26

Giroud goal v Netherlands

Keywords
Τυχαία Θέματα