Ο Βρούτσης ανακαλεί εγκύκλιο για την απόδοση ΑΜΚΑ σε ξένους υπηκόους

Μία από τις πρώτες κινήσεις του νέου υπουργούΗ εγκύκλιος απλοποιούσε τη διαδικασία απόδοσης ΑΜΚΑ σε ξένους υπηκόουςΑναμένεται να ακολουθήσει νεότερο έγγραφο με αναλυτικές οδηγίες

Μία από τις πρώτες κινήσεις του νέου υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ήταν η ανάκληση της πρόσφατης Κοινής Υπουργικής Απόφασης -της προηγούμενης κυβέρνησης- για την απόδοση ΑΜΚΑ σε ξένους υπηκόους.

Την εγκύκλιο, η οποία αποσαφήνισε το προηγούμενο

πιο γραφειοκρατικό πλαίσιο, το οποίο καθιστούσε δύσκολη την απόδοση ΑΜΚΑ στις κατηγορίες ανθρώπων που ακολουθούν, συνυπέγραψαν πρόσφατα (20 Ιουνίου 2019), μετά από προετοιμασία αρκετών μηνών, οι (πρώην, πλέον, αρμόδιοι υπουργοί και υφυπουργοί) Ανδρέας Ξανθός, Δημήτρης Βίτσας και Τάσος Πετρόπουλος.

Η απόφαση διευκρίνιζε το καθεστώς απόδοσης ΑΜΚΑ για πολίτες κρατών μελών της ΕΕ, για πολίτες τρίτων χωρών, για τους δικαιούχους διεθνούς προστασίας και για τους αιτούντες διεθνή προστασία. Για ειδικότερα θέματα που αφορούν στους δικαιούχους και αιτούντες διεθνή προστασία η ΚΥΑ παραπέμπει σε σχετική εγκύκλιο του 2018 η οποία διευκρινίζει ειδικότερα θέματα για την απόδοση ΑΜΚΑ (όπως π.χ. τι ισχύει σε περίπτωση ασυνόδευτων ανηλίκων κ.α.).

Ο νέος υπουργός όμως, όπως φαίνεται από την απόφαση που αναρτήθηκε στη Διαύγεια (11/7/19), μέσα σε μία ημέρα ακύρωσε τη δουλειά μηνών, διευκρινίζοντας πως θα ακολουθήσει νεότερο έγγραφο με αναλυτικές οδηγίες για την απόδοση ΑΜΚΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα