Ο Τσιτσιπάς σε εκδήλωση για φιλανθρωπικούς σκοπούς – Το «όχι» του έλληνα άσου στα social media

Σε μια εκδήλωση για φιλανθρωπικούς σκοπούς, που θα διεξαχθεί για 5η φορά, κλήθηκε να συμμετάσχει ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Πρόκειται για το «Tennis with the stars», που γίνεται στο περιθώριο της έναρξης του φημισμένου τουρνουά της Καλιφόρνιας Indian Wells. Επίσης, ο έλληνας τενίστας… εγκατέλειψε το τηλέφωνό του για μία εβδομάδα και «ξεκόλλησε» από τα social media όσο βρισκόταν στη Μασσαλία.

Όσον αφορά στην εκδήλωση φιλανθρωπικού χαρακτήρα, αυτή δίνει την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους φίλους του τένις να έρθουν κοντά

και να γνωριστούν με τα «αστέρια» του αθλήματος και τα όποια έσοδα προκύψουν, πηγαίνουν ως οικονομική ενίσχυση σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς. Φέτος, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 5 Μαρτίου.

Very happy to be participating in #TennisWithTheStars presented by the @BNPPARIBASOPEN on March 5th! Event proceeds benefit @ACEingAutism and @DesertArc.

Want a chance to hit with me? Check it out: https://t.co/cFJtEnFgn6

— Stefanos Tsitsipas (@StefTsitsipas) 26 Φεβρουαρίου 2019

Ο Στέφανος θα διεκδικήσει την Τετάρτη (27/2) μια θέση στην οκτάδα του του Dubai Tennis Championships κόντρα στον Λευκορώσο Εγκόρ Γκερασίμοφ, μετά τη νίκη του την Τρίτη (26/2) στους «16». Στο μεταξύ, το εξαιρετικό ξεκίνημα που έχει πραγματοποιήσει μέσα στο 2019 ο έλληνας πρωταθλητής (ημιτελικά στο γκραν σλαμ της Μελβούρνης, τρόπαιο στην Μασσαλία), το απέδωσε με δηλώσεις του στην ακόμη πιο δυνατή προπόνηση που κάνει. Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Ντουμπάι, είπε μεταξύ άλλων: «Φέτος είμαι περισσότερο συγκεντρωμένος και παίζω πολύ πιο καθαρό τένις. Έχω γίνει πιο επιθετικός, αφού ανεβαίνω συχνότερα στον φιλέ και αυτό δείχνει μέχρι τώρα να λειτουργεί. Η προπόνηση που κάνω πλέον είναι η διπλάσια σε σχέση με το παρελθόν, αφού καθημερινά βγαίνω στο τερέν δύο φορές την ημέρα, αντί για μία που έβγαινα μέχρι τώρα. Αυτό με έχει βοηθήσει πολύ στο να διατηρώ τον ρυθμό μου κατά τη διάρκεια του αγώνα».

Ο 20χρονο είπε να… τραβηχτεί, έστω και για λίγο από τα social media και το έπραξε στη Μασσαλία, όπου σήκωσε κούπα. «Απλά κουράστηκα από όλα τα μηνύματα, όλο αυτόν τον κόσμο να μιλάει για εμένα, όλες τις ειδοποιήσεις που λάμβανα», εξήγησε ο νεαρός τενίστας μετά τη νίκη του επί του Ματ Έμπντεν στο Ντουμπάι και συνέχισε: «Ένιωσα το μυαλό μου να μπλοκάρει. Ένιωσα ότι δεν μπορούσα να επεξεργαστώ όλες τις πληροφορίες που λάμβανα. Είπα “αρκετά”, ας το κάνω με τον παλιό τρόπο. Να το κάνω όπως οι παίκτες πριν 30 χρόνια, χωρίς κινητά. Νομίζω ότι ήταν μια χαρά. Αντί για όλα αυτά, άρχισα να κάνω όμορφες συζητήσεις με τους φίλους που έτυχε να βρεθούν εδώ, πήγα για φαγητό μαζί τους. Μιλήσαμε για διάφορα ενδιαφέροντα θέματα, αντί να είμαι στο κινητό μου. Νομίζω ότι ήμουν πιο κοινωνικός εκείνη την εβδομάδα από ποτέ».

Stefanos Tsitsipas on his social media fast:

“I was just sick & tired of all those messages, all those people talking about me. All the notifications, like, I felt my brain blocked. I felt like I couldn’t process all of that information coming to me”pic.twitter.com/Iz7Wya94TY

— Reem Abulleil (@ReemAbulleil) 26 Φεβρουαρίου 2019

Μετά τον οδυνηρό αποκλεισμό στο Ρότερνταμ, όλα έδειχναν ότι ο Στέφανος είχε αποφασίσει να μην ταξιδέψει στη Μασσαλία. Τι έγινε και άλλαξε γνώμη, με αποτέλεσμα να κατακτήσει τον δεύτερο τίτλο στη καριέρα του; «Ο πατέρας μου έλεγε ότι έπρεπε να πάμε. Δεν ξέρω γιατί πίστευε ότι θα μπορούσαμε να πάμε καλά. Θυμάμαι που του είπα ότι δεν ήμουν σε φόρμα, ότι δεν θα πήγαινα εκεί για να κατακτήσω τον τίτλο. Ότι δεν αισθανόμουν αρκετά ξεκούραστος για να κερδίσω ένα τέτοιο τουρνουά. Τελικά πήγα. Έπαιξα στο ματς του διπλού, είχα να πιάσω ρακέτα μία εβδομάδα. Και έπαιξα απαίσια. Την επόμενη μέρα ήμουν νευρικός στον αγώνα του διπλού, αλλά κατάφερα να νικήσω. Τα υπόλοιπα πήγαν μια χαρά, φυσιολογικά. Έπαιζα πολύ καλά, προς μεγάλη έκπληξή μου. Μετά τη νίκη στο πρώτο ματς βρήκα κίνητρο, ένιωσα ότι θα μπορούσα να πάω καλά».

Να θυμίσουμε ότι στην πρόσφατη συνέντευξη του Στέφανου Τσιτσιπά στον ALHPA, είχε μιλήσει και πατέρας του και αποκάλυψε πως προσπαθεί να πείσει τον γιο του να βγαίνει περισσότερο έξω και να χαίρεται στιγμές με συνανθρώπους του και να μην ασχολείται τόσο πολύ με τα social media και το να ανεβάζει βίντεο στο κανάλι του στο youtube.

LIVE SOON >>> Stefanos #Tsitsipas vs Egor #Gerasimov from Dubai!

Watch & bet live > https://t.co/ZFk7sjnMkU (geo-restrictions apply)

Customers must have a funded Sports account or have placed a bet within the last 24 hours. pic.twitter.com/BrQSP67J52

Live Tennis (@livetennis) 27 Φεβρουαρίου 2019

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/sdna.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα