Ο Τσίπρας ζήτησε να πάει ο Μητσοτάκης στη Βουλή (video)

Παρέμβαση στη Βουλή έκανε ο Αλέξης Τσίπραςστη συζήτηση επί των πορισμάτων της προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, κατά τη διάρκεια της οποίας αναφέρθηκε σχεδόν αποκλειστικά στο ελληνοτουρκικό ζήτημα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να έρθει άμεσα ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή

για να ενημερώσει την Ολομέλεια σχετικά με τις κινήσεις της τουρκικής πλευράς και στο σχέδιο με το οποίο πρέπει ν’ αντιδράσει η Ελλάδα.

«Ζητώ κύριε Πρόεδρε να έρθει ο Πρωθυπουργός στη Βουλή να ενημερώσει την εθνική αντιπροσωπεία. Δε μπορεί να κρύβεται. Να ενημερώσει τον ελληνικό λαό.

Να μας πει ποιο είναι το σχέδιο της χώρας ώστε να αποτραπεί η παραβίαση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

Δεν είναι η πρώτη φορά που Άγκυρα στέλνει ερευνητικό στην Ελληνική υφαλοκρηπίδα. Έστειλε και το 2018, τον Οκτώβρη. Άλλα η χώρα είχε σχέδιο αντιμετώπισης. Οι ένοπλες δυνάμεις κινήθηκαν έγκαιρα. Και οι έρευνες απετράπησαν. Προστατεύσαμε ως οφείλαμε τα κυριαρχικά μς δικαιώματα. Θεωρώ αυτονόητο ότι το ίδιο σχέδιο υπάρχει και σήμερα. Και περιμένουμε ο κος Μητσοτάκης να το θέσει σε εφαρμογή. Και να ενημερώσει για αυτό την εθνική αντιπροσωπεία.

Καλώ λοιπόν τη κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, έστω και την ύστατη στιγμή να συμπεριφερθεί με σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Και σήμερα να πράξει τα δέοντα. Να ενημερώσει τη Βουλή. Να συγκαλέσει το ΚΥΣΕΑ.

Και να ζητήσει έκτακτη σύγκληση εκ νέου του Ευρωπαικού Συμβουλίου, προκειμένου να αποφασιστούν έστω και εκ των υστέρων κυρώσεις στην Τουρκία για τη διαρκή και επαναλαμβανόμενη προκλητική συμπεριφορά παραβίασης του διεθνούς δικαίου.

Διότι δεν απειλούν να παραβιάσουν την ελληνική αλλά την ευρωπαϊκή υφαλοκρηπίδα».

Δείτε το σχετικό απόσπασμα:

Keywords
Τυχαία Θέματα