Ο Μητσοτάκης ενημέρωσε τη Μέρκελ για τις κινήσεις της Τουρκίας

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν το απόγευμα της Τρίτης (21/07) ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Άγκελα Μέρκελ σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο.

Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε μεταξύ άλλων τη γερμανίδα καγκελάριο για τις τουρκικές προκλήσεις και την έκδοση της επίμαχης NAVTEX.

Υπενθυμίζεται πως τηλεφωνική συνομιλία είχε η Άγκελα Μέρκελ και με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για ζητήματα που αφορούν το Αιγαίο και την Ανατολική

Μεσόγειο, αλλά για τη Λιβύη, τη Συρία, την Covid-19, τον τουρισμό και διμερή ζητήματα, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί επισήμως κάτι για την ένταση στο Αιγαίο και τις τελευταίες κινήσεις της Τουρκίας.

Την ίδια ώρα, δραματικούς τόνους επιλέγει η «Bild» για να μεταδώσει όχι μόνο την ένταση που προκαλεί η Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο αλλά και για να μιλήσει για την παρέμβαση της Άγκελα Μέρκελ, που μέσα σε λίγες ώρες μίλησε τόσο με τον έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη όσο και με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η γερμανική εφημερίδα επιλέγει να παρουσιάσει τα πράγματα αν Ελλάδα και Τουρκία να βρίσκονται στα πρόθυρα του πολέμου. Στην ηλεκτρονική της έκδοση, έχει ως υπέρτιτλο πως «τα πλοία του Ερντογάν είχαν ήδη ξεκινήσει» αλλά «η Μέρκελ σταμάτησε στρατιωτική αντιπαράθεση Ελλήνων και Τούρκων».

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Bild», σχεδόν προκλήθηκε πόλεμος ανάμεσα στην Τουρκία και την Ελλάδα το βράδυ της Τρίτης (21/07), στη διαμάχη για πιθανά κοιτάσματα πετρελαίου ανοιχτά του μικρού νησιού στη Μεσόγειο, του Καστελόριζου.

«Τα πολεμικά πλοία είχαν ήδη ξεκινήσει, τα πολεμικά αεροσκάφη ήταν στον αέρα αλλά η διάσωση ήρθε από τη Γερμανία» γράφει η «Bild» που υποστηρίζει ότι η Άγκελα Μέρκελ σταμάτησε ένα πιθανό πόλεμο ανάμεσα σε δυο χώρες κράτη του ΝΑΤΟ την τελευταία στιγμή.

Υπενθυμίζεται ότι η Γερμανία αυτό το εξάμηνο ασκεί την προεδρία της ΕΕ και δεν θέλει, όπως έχει τονιστεί, να γίνει θερμό επεισόδιο κατά τη διάρκεια της προεδρίας της.

Keywords
Τυχαία Θέματα