Ο «Σέρλοκ Χολμς των αστυνομικών σκύλων»: Κλωνοποίησαν σκύλο στην Κίνα

Τρόπους ώστε να μειώσουν το χρονικό διάστημα που απαιτείται για την εκπαίδευση των σκύλων της αστυνομίας, ψάχνουν επιστήμονες στην Κίνα και απ’ ό,τι φαίνεται τα κατάφεραν. Όπως ανέφεραν κρατικά ΜΜΕ, ομάδα επιστημόνων στην επαρχία Γιουνάν της νοτιοδυτικής Κίνας προχώρησε στην κλωνοποίηση της… «Σέρλοκ Χολμς των αστυνομικών σκύλων», στο πλαίσιο ενός προγράμματος που ελπίζουν ότι θα μειώσει δραστικά τον χρόνο και τα κόστη της εκπαίδευσης των λαγωνικών των κινεζικών υπηρεσιών επιβολής του νόμου.

Το όνομα αυτού, Kunxun,

και αποτελεί αντίγραφο ενός θηλυκού λυκόσκυλου. Η κλωνοποίηση έγινε από την εταιρεία Sinogene Biotechnology και το Γεωργικό Πανεπιστήμιο της Γιουνάν, με τη συνδρομή του υπουργείου Δημόσιας Ασφάλειας, διευκρίνισε η κρατική εφημερίδα Global Times.

Η Kunxun, που είναι πλέον τριών μηνών, θα εκπαιδευτεί εκτενώς για τον εντοπισμό ναρκωτικών, θα μάθει τεχνικές ελέγχου πλήθους και έρευνας για τον εντοπισμό στοιχείων. Αναμένεται να είναι πιστοποιημένο αστυνομικό σκυλί και να έχει αρχίσει υπηρεσία όταν θα είναι περίπου δέκα μηνών, σημειώνει η εφημερίδα China Daily.

Αυτού του είδους η εκπαίδευση συνήθως διαρκεί πέντε χρόνια και κοστίζει έως και 500.000 γιούαν (περίπου 52.000 ευρώ) χωρίς εγγύηση επιτυχίας, συμπλήρωσε η εφημερίδα, επικαλούμενη έναν ειδικό στο πανεπιστήμιο της Γιουνάν.

Φωτογραφία: Sinogene

Keywords
Τυχαία Θέματα