Παγκόσμια ευαισθητοποίηση για την κλιματική αλλαγή – Μαθητική πορεία στο κέντρο της Αθήνας (video)

Χιλιάδες μαθητές σε ολόκληρο τον κόσμο διαδήλωσαν στο πλαίσιο του παγκόσμιου κινήματος μαθητών Fridays For Future, με αιχμή την ανεπαρκή αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.

Η πορεία των μαθητών κατέληξε στο Σύνταγμα ενώ το επόμενο ραντεβού έχει δοθεί για την επόμενη Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου.

Υπενθυμίζεται πως το μαθητικό κίνημα Fridays for Furure είναι παγκόσμιο. «Είμαστε ένα παγκόσμιο μαθητικό κίνημα και διαμαρτυρόμαστε για την ανεπαρκή αντιμετώπιση

της κλιματικής κρίσης, στην οποία αναμφισβήτητα βρισκόμαστε» αναφέρει στο κάλεσμα του και υπογραμμίζει πως στις 23 Σεπτεμβρίου είναι η Διάσκεψη Κορυφής των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα , ζητεί από όλους ενήλικες,γονείς, συγγενείς και εκπαιδευτικούς να ενώσουν τη φωνή τους με τους μαθητές.

Τόσο σήμερα όσο και την επόμενη Παρασκευή πορείες διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθούν και σε άλλες πόλεις όπως στα Χανιά, την Λάρισα, την Καλαμάτα, την Πάτρα και την Θεσσαλονίκη.

Την ίδια ώρα, χιλιάδες μαθητές σε ολόκληρη την Γερμανία συμμετείχαν και σήμερα στις διαδηλώσεις «Παρασκευές για το Μέλλον», για την προστασία του περιβάλλοντος. Παρόμοιες μαθητικές πρωτοβουλίες πραγματοποιήθηκαν στη Ρώμη, στη Βιέννη, στη Βαρσοβία και στο Λονδίνο.

Στο Παρίσι, σύμφωνα το AFP πολλές δεκάδες νέοι απέκλεισαν την είσοδο του κτιρίου της Société générale στην περιοχή Λα Ντεφάνς καταγγέλλοντας χρηματοδοτήσεις ενάντια στο κλίμα. «Οι τράπεζες αμαυρώνουν το μέλλον μας, να τις αποκλείσουμε» ανέγραφαν στα πανό οι διαδηλωτές που ανταποκρίθηκαν στο αίτημα της ένωσης Youth for Climate.

Keywords
Τυχαία Θέματα