Ο Ολυμπιακός καταγγέλλει ΠΑΟΚ και Ξάνθη στη Super League

Μαίνεται ο «πόλεμος» του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη. Οι «ερυθρόλευκοι» όπως διεμήνυσαν οι νομικοί τους, Δ. Καρπετόπουλος, Ι. Χατζησαββάογλου και Λ. Σουλούκου, θα καταγγείλουν άμεσα στο διοικητικό συμβούλιο της Super League τον ΠΑΟΚ

και την Ξάνθη, για την ενέργεια τους να προσφύγουν στο διοικητικό Εφετείο κατά του κύρους της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού και της εισήγησης της για υποβιβασμό των δύο ομάδων. Να αναφερθεί, πάντως, ότι η ΕΕΑ είναι, πάντως, επιτροπή του κράτους και όχι του ποδοσφαίρου.

Ο Ολυμπιακός ισχυρίζεται ότι σύμφωνα με το άρθρο 35 του ΚΑΠ, απαγορεύεται η προσφυγή στα πολιτικά ή διοικητικά δικαστήρια και ο ΚΑΠ προβλέπει αποβολή από το πρωτάθλημα για όσο διάστημα διαρκεί.

Υπάρχει βέβαια μια σημαντική παράμετρος: η προσφυγή είναι κατά της ΕΕΑ και η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού υπάγεται στο κράτος και όχι στο ποδόσφαιρο. Συνεπώς η μοναδική προσφυγή που μπορεί να γίνει είναι στα πολιτικά δικαστήρια.

Υπενθυμίζεται ότι για την ερχόμενη Δευτέρα (24/02, 12:00) αναβλήθηκε από το πειθαρχικό όργανο της Superleague η εκδίκαση της εισήγησης της ΕΕΑ για υποβιβασμό μετά την εξέταση της καταγγελίας του Ολυμπιακού περί πολυιδιοκτησίας μεταξύ ΠΑΟΚ και Ξάνθης. Την Παρασκευή (21/2) εκδικάζονται οι υποθέσεις της ακριτικής ομάδας…

(πληροφορίες από sdna.gr)

Πηγή: Ο Ολυμπιακός καταγγέλλει ΠΑΟΚ και Ξάνθη στη Super League - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα