Ο ΟΦΗ… δάγκωσε (1-0) την «άρρωστη» ΑΕΚ και την προσπέρασε – Κόκκινη ο Βράνιες

Με τρεις αναμετρήσεις άνοιξε η αυλαία της 12ης αγωνιστικής της Super League, με τους γηπεδούχους να μην αφήνουν περιθώρια αντίδρασης και ο ΟΦΗ… δάγκωσε την ΑΕΚ με 1-0 με την Ένωση να δείχνει «άρρωστη». Οι Κρητικοί προσπέρασαν τους «κιτρινόμαυρους» στη βαθμολογία. Τα… άκουσαν οι φιλοξενούμενοι, πηγαίνοντας στους οπαδούς τους μετά τη λήξη. Αποβολή για Βράνιες, μετά από αγκωνιά σε αντίπαλο.

Στα

άλλα ματς, η ΑΕΛ πήρε το θεσσαλικό ντέρμπι, νικώντας 2-1 τον Βόλο, ενώ Πανιώνιος βγήκε νικητής στη μάχη της ουράς, με το 3-0 κόντρα στον Παναιτωλικό.

Ο ΟΦΗ συνεχίζει να εντυπωσιάζει την εφετινή σεζόν και με βασικό όπλο την έδρα του και ένα ομοιογενές σύνολο κατάφερε να νικήσει και την ΑΕΚ (1-0) και μετά από 12 αγώνες να ανεβεί στην 3η θέση της Super League με 19 βαθμούς. Σκόρερ της αναμέτρησης ο Πορτογάλος Σεμέντο (52’), ενώ στο 88’ αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα ο Βράνιες της ΑΕΚ.

Η ομάδα του Ηρακλείου μετά από τρεις συνεχείς ήττες, σημείωσε την 6η εφετινή της νίκη, εκ των οποίων η 5η στην έδρα της, ενώ η ΑΕΚ που υπέστη την 4η ήττα της στη σεζόν, συνέχισε για τρίτη αγωνιστική τα ανεπιτυχή αποτελέσματα (ήττα από Παναθηναϊκό και ισοπαλία με Άρη). Οι φιλοξενούμενοι κατέβηκαν στον αγώνα χωρίς τους Τσιγκρίνσκι, Βέρντε λόγω προβλημάτων τραυματισμών.

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς σκορ, με τις δύο ομάδες να μοιράζονται τις εντυπώσεις αλλά και κάποιες μικροευκαιριες που δημιούργησαν, χωρίς όμως κάτι ιδιαίτερο.

Ο ΟΦΗ μπήκε με επιθετικές διαθέσεις στο Β’ ημίχρονο και στο 52’ κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τον Σεμέντο, ο οποίος πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή από τον Νέιρα, απέφυγε τους αμυντικούς της Ένωσης και με όμορφο διαγώνιο σουτ νίκησε τον Μπάρκα για να πετύχει παράλληλα το 6ο φετινό του τέρμα.

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν στη συνέχεια να ελέγξουν το ρυθμό του αγώνα και δεν άφησαν διαδρόμους προς την εστία τους, με αποτέλεσμα να μην κινδυνεύσουν με ισοφάριση και να πάρουν τυς τρεις βαθμούς της νίκης. Μελανό σημείο για την ΑΕΚ η αποβολή του Βράνιες στο 88’ για αγκωνιά εκτός φάσης στον Μαρινάκη.

Διαιτητής: Παπαπέτρου (Αθήνας)

Κίτρινες κάρτες: Τσιλιανίδης, Μαρινάκης – Παουλίνιο, Κρίστισιτς, Λιβάγια

Κόκκινες κάρτες: Βράνιες

Οι συνθέσεις

ΟΦΗ (Σίμος): Σωτηρίου, Γιαννούλης, Μπράουν, Μαρινάκης (90+2’ Μαρινάκης) , Κοροβέσης, Σακόρ, Νέιρα, Τσιλιανίδης, Σεμέδο, Ναμπί (81’ Κουτρουμπής), Μάνος (59’ Φιγκεϊρέδο).

ΑΕΚ (Κωστένογλου): Μπάρκας, Μπακάκης, Βράνιες, Οικονόμου, Γαλανόπουλος, Κρίστισιτς (78’ Γιακουμάκης), Παουλίνιο (61’ Αλμπάνης), Λόπεζ (83’ Ντέλετιτς), Μάνταλος, Λιβάγια, Ολιβέιρα.

Η ΑΕΛ νίκησε 2-1 τον Βόλο στο θεσσαλικό ντέρμπι

Σπουδαία νίκη με 2-1 που την έφερε στην 3η θέση της κατάταξης με 18 βαθμούς σημείωσε η ΑΕΛ στην έδρα της επί του Βόλου και έφτασε μάλιστα, σ’ αυτή με ανατροπή, αφού οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τον Τόρες (38’) και οι γηπεδούχοι πήραν τη νίκη με τέρματα των Φατιόν (57’ πέναλτι) και Ντάουντα (84’).

Η ΑΕΛ κατάφερε να ανατρέψει το σκορ στο β’ ημίχρονο στο θεσσαλικό ντέρμπι και να επιστρέψει στις νίκες μετά τις ήττες από Λαμία και ΠΑΟΚ. Παράλληλα έπιασε στην 3η θέση την ΑΕΚ με 18 βαθμούς, ενώ ο Βόλος παρέμεινε στην 8η θέση με 13β.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 38’ με τον Τόρες. Ο Αργεντινός σκόραρε με ωραίο σουτ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής. Οι γηπεδούχοι είχαν στο πρώτο 45λεπτο δύο δοκάρια, με τον Φατιόν στο 8’ και τον Καρανίκα στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων, ενώ αμέσως μετά ο Βόλος έχασε τεράστια ευκαιρία με τον Μουνίθ, ο οποίος δεν κατάφερε να νικήσει σε «τετ α τετ» τον Κρίστινσον.

Στην επανάληψη, η Λάρισα έφθασε την ισοφάριση στο 57’ με πέναλτι του Φατιόν, όταν ο διαιτητής καταλόγισε χέρι στον Τσίκα. Στο 68’η ΑΕΛ έχασε διπλή ευκαιρία με τον Ντάουντα, όταν αρχικά κεφαλιά που έκανε απέκρουσε θεαματικά ο Μελίσσας, ενώ στη συνέχεια το σουτ που έπιασε μέσα από την περιοχή έφυγε άουτ.

Στο 84’ δεν αστόχησε όμως, όταν έστειλε την μπάλα στα δίχτυα μετά από μακρινό βολέ του Κρίστινσον και αδράνεια της άμυνας του Βόλου.

Διαιτητής: Βάτσιος (Δυτ. Αττικής)

Κίτρινες κάρτες: Φατιόν, Μπράλιτς, Κάτσε, Καρανίκας – Μουνίθ, Μαξ Αουγκούστο, Τόρες, Δημόπουλος, Μυστακίδης

Κόκκινες κάρτες: –

Οι συνθέσεις

ΑΕΛ (Γρηγορίου): Κρίστινσον, Ζίζιτς (46’ Ασούμπρε), Μόρας, Καρανίκας, Μιλοσάβλιεβιτς (77’ Μπούστος), Κάτσε, Μπράλιτς, Νούνιτς (67’ Ντάουντα), Φατιόν, Ουάρντα, Στάνκοβιτς.

ΒΟΛΟΣ ΝΠΣ (Φεράντο): Μελίσσας, Δημόπουλος, Φεράρι, Τσίκα, Ντεντάκης, Τσοκάνης, Ζοάο Φερνάντο (70’ Μυστακίδης), Μαξ Αουγκούστο (88’ Ατιγιάτ), Μάντζης (79’ Λύρατζης), Τόρες, Μουνίθ.

Σημαντική νίκη – ανάσα για τον Πανιώνιο

Ο Πανιώνιος έφθασε στη σημαντική νίκη – ανάσα επί του Παναιτωλικού με 3-0 στη Νέα Σμύρνη. Τα γκολ των «κυανέρυθρων» σημείωσαν οι Αραμπούλι (16′), Αρτσε (80′) και Εμμανουηλίδη (90’+). Η ομάδα της Νέας Σμύρνης με τους τρεις αυτούς βαθμούς ενίσχυσε την προσπάθεια του ν’ αποφύγει τον υποβιβασμό, ενώ η ομάδα του Αγρινίου έμεινε, πλέον, στην τελευταία θέση της βαθμολογίας.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Πανιώνιος ξεκίνησε δυνατά και στο 16ο λεπτό άνοιξε το σκορ. Τότε ο Αραμπούλι έκλεψε την μπάλα από τον Γιοβάνοβιτς και με σουτ με το αριστερό έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Κνετ. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης συνέχισε να πιέζει και στο 38′ έχασε μοναδική ευκαιρία να διπλασιάσει το σκορ, όταν με τον Μαρσιάλ την τελευταία στιγμή να κόβει τον Αραμπούλι, προ κενής εστίας.

Στην επανάληψη η ομάδα του Αγρινίου κινήθηκε πιο επιθετικά ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης. Είχε τον έλεγχο των κινήσεων, αλλά δεν μπορούσε να βρει διαδρόμους προς την εστία των γηπεδούχων.

Ο Πανιώνιος κατάφερε όμως, να σφραγίσει τη νίκη στο 80ο λεπτό, όταν ο Αρτσε πήρε το «ριμπάουντ» μετά την απόκρουση του Γιαννακόπουλου στο σουτ του Μασούρα και με την κόντρα πάνω στον Μαρσιάλ, έστειλε την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα. Μάλιστα στο τέταρτο λεπτό της αναμέτρησης ο Εμμανουηλίδης διαμόρφωσε το τελικό σκορ με κοντινή προβολή.

Ο διαιτητής της αναμέτρησης, Εμμανουήλ Σκουλάς (Θεσσαλίας) έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Μασούρα – Ταχάρ, Αριγίμπι, Σανιά, Λιάβα.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Παπαβασιλείου): Μαλέρμπ, Παπαγεωργίου, Ευαγγέλου, Σταυρόπουλος, Λυμπεράκης, Κόρμπος, Μασούρας (87′ Ρέντζας), Οικονομίδης, Αρτσε (89′ Τσιλούλης), Παπανικολάου (82′ Εμμανουηλίδης), Αραμπούλι.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Χάβος): Κνετ (70′ Γιαννακόπουλος), Σανιά, Γιοβάνοβιτς, Μαρσιάλ, Λουσέρο, Ταχάρ, Τσιγγάρας (61′ Μπαϊροβιτς), Λιάβας, Ντίας, Αριγίμπι, Φυτόπουλος (46′ Ντάλσιο).

Στις αναμετρήσεις της 12ης αγωνιστικής στη Super League 1, έχουμε:

Σάββατο 30/11

Λάρισα – ΝΠΣ Βόλος 2-1
Πανιώνιος – Παναιτωλικός 3-0
ΟΦΗ – ΑΕΚ 1-0

Κυριακή 01/12

15:00 Ολυμπιακό Στάδιο Παναθηναϊκός – Αστέρας Τρίπολης (NS1)
17:15 Ξάνθη Arena Ξάνθη – Ατρόμητος (ΕΡΤ)
17:15 «Κλεάνθης Βικελίδης» ΆρηςΛαμία (NS2)
19:30 «Γεώργιος Καραϊσκάκης» ΟλυμπιακόςΠΑΟΚ (NS1)

Η βαθμολογία
(σε 11 αγώνες)

1. Ολυμπιακός 27
2. ΠΑΟΚ 27
3. ΟΦΗ 19 -12αγ.
4. ΑΕΚ 18 -12αγ.
5. Λάρισα 18 -12αγ.
6. Ξάνθη 16
7. Άρης 16
8. Ατρόμητος 14
9. Λαμία 13
10. Βόλος 13 -12αγ.
11. Παναθηναϊκός 13
12. Αστέρας Τρίπολης 11
13. Πανιώνιος 6 -12αγ.
14. Παναιτωλικός 4 -12αγ.

Πανιώνιος άρχισε το πρωτάθλημα με -6 βαθμούς.

(πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Φωτογραφίες: intime.gr

Πηγή: Ο ΟΦΗ… δάγκωσε (1-0) την «άρρωστη» ΑΕΚ και την προσπέρασε – Κόκκινη ο Βράνιες - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα