Ο Μουρίνιο αποδέχθηκε φυλάκιση ενός έτους και υψηλό πρόστιμο για φοροδιαφυγή στην Ισπανία (εικόνες – video)

Ο προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ζοζέ Μουρίνιο, κατέληξε σε συμφωνία με τις ισπανικές φορολογικές αρχές για να του επιβληθεί φυλάκιση ενός έτους για υπόθεση φοροδιαφυγής που κατηγορείται (η υπόθεση… τρέχει εδώ και χρόνια). Αυτό ανέφερε την Τρίτη (4/9) η εφημερίδα «El Mundo».

Ο πορτογάλος τεχνικός είναι, πάντως, απίθανο να εκτίσει κάποια στιγμή την ποινή φυλάκισης στο πλαίσιο της συμφωνίας. Κι αυτό αφού το ισπανικό δίκαιο προβλέπει ότι δεν εκτίεται μια ποινή κάτω των δύο ετών για το πρώτο αδίκημα. Η ισπανική φορολογική υπηρεσία όμως, ακόμη δεν έχει δώσει την δική

της εκδοχή για την υπόθεση.

Mourinho acepta un año de cárcel por dos delitos fiscales y un fraude de 3,3 millones.https://t.co/T26XaJwrrj

— EL MUNDO Deportes (@ElMundoDeportes) 4 Σεπτεμβρίου 2018

Σύμφωνα με τον ισπανικό Τύπο, ο πρώην προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης, συμφώνησε επίσης με τις ισπανικές αρχές να καταβάλει και υψηλό πρόστιμο που αγγίζει το 60% των εσόδων που απέκρυψε, το διάστημα 2011-2012, χρησιμοποιώντας εταιρεία που διαχειριζόταν τα δικαιώματα για την εικόνα του. Όπως είναι γνωστό, το 2014, ο τεχνικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατέβαλε για αντίστοιχη περίπτωση, το ποσό των 4,4 εκ. ευρώ.

Manchester United manager Jose Mourinho reaches a deal with Spanish tax authorities to get a one year suspended sentence in prison for tax evasion according to El Mundo newspaper pic.twitter.com/X5Jsrvfzhx

TRT World Now (@TRTWorldNow) 4 Σεπτεμβρίου 2018

Για παρόμοιες υποθέσεις σχετικές με τα δικαιώματα εικόνας έχουν κατηγορηθεί πολλοί αστέρες του ισπανικού ποδοσφαίρου, όπως οι Λιονέλ Μέσι, Ρανταμέλ Φαλκάο και Κριστιάνο Ρονάλντο και τις έχουν διευθετήσει επίσης σε συμβιβασμό με τις ισπανικές αρχές, καταβάλλοντας υψηλά πρόστιμα. Ο Ζοσέ Μουρίνιο και ο «CR7» έχουν, μάλιστα, το ίδιο δικηγόρο στην συγκεκριμένη υπόθεση.

Mourinho accepts one year in prison in Spanish tax case: El Mundo https://t.co/8m9D2pzQAq

— HIDE ღ❤ღ(╹◡╹) (@Italiajin21) 4 Σεπτεμβρίου 2018

Η υπόθεση Μουρίνιο, εντάσσεται στην ιδιαίτερα διαδεδομένη-στην Ισπανία-«κομπίνα» με τα δικαιώματα εικόνας, τα οποία σε πολλές περιπτώσεις καταβάλλονται μέσω off-shore εταιρειών κι έτσι αποφεύγεται τη φορολόγηση.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα