Ο Μητσοτάκης «σβήνει» την απουσία του Σαμαρά – Κρίνει ως… ικανοποιητικές τις «εξηγήσεις» του

Όπισθεν ολοταχώς κάνει τελικά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το ζήτημα κομματικής πειθαρχίας που ο ίδιος έθεσε στη σημερινή ψηφοφορία επί της τροπολογίας για τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη, όσον αφορά στην περίπτωση της ηχηρής απουσίας του Αντώνη Σαμαρά από τη Βουλή,

κρίνοντας ως… «ικανοποιητικές» τις «εξηγήσεις» που έδωσε νωρίτερα ο πρώην πρωθυπουργός.

Το χρονικό μέχρι το… σβήσιμο της απουσίας

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μητσοτάκης είχε στείλει από το πρωί της Τετάρτης σαφές μήνυμα προς το εσωτερικό της ΝΔ, θέτοντας ζήτημα κομματικής πειθαρχίας στην ψηφοφορία της επίμαχης τροπολογίας: «Όποιος απουσιάσει ή δεν ψηφίσει, διαγράφεται», ήταν το μήνυμα του πρωθυπουργού.

Ωστόσο, ο κ. Σαμαράς απουσίασε από την ψηφοφορία, προκαλώντας «παγωμάρα» στη ΝΔ και τους «γαλάζιους» βουλευτές, καθώς δεν απέστειλε επιστολή με την οποία να εξηγεί τους λόγους για την αδικαιολόγητη απουσία του από την ψηφοφορία, αλλά και το τι θα έπραττε σε αυτήν. Αντίθετα, στενός του συνεργάτης διέψευσε πληροφορίες που ήθελαν τον κ. Σαμαρά να απουσιάζει για λόγους υγείας.

Λίγες ώρες αργότερα, μιλώντας με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης, είπε ότι δέχθηκε τηλεφώνημα από τον κ. Σαμαρά, ο οποίος του ανέφερε ότι «οι λόγοι της απουσίας του ήταν προσωπικοί».

Ωστόσο, το ερώτημα για το αν ο κ. Μητσοτάκης θα εφάρμοζε την προειδοποίησή του, κάτι που θα σήμαινε άμεση διαγραφή του Αντώνη Σαμαρά από τη ΝΔ, παρέμενε.

Σύμφωνα, λοιπόν, με πληροφορίες, ο κ. Σαμαράς φέρεται να επικοινώνησε με τον κ. Μητσοτάκη και να του εξήγησε τους λόγους απουσίας του, οι οποίοι έγιναν δεκτοί.

Πηγή: Ο Μητσοτάκης «σβήνει» την απουσία του Σαμαρά – Κρίνει ως… ικανοποιητικές τις «εξηγήσεις» του - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα