Ο μικρός Νικολαΐδης έλαμψε με τον Ολυμπιακό και ο πατέρας του βούρκωσε (video)

Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης ήταν ένας από τους νεαρούς παίκτες του Ολυμπιακού που κλήθηκε – λόγω των πολλών απουσιών – να… βουτήξει στα «βαθιά» στον νικηφόρο αγώνα με τη Βιλερμπάν για την Euroleague και ο… μικρός τα κατάφερε περίφημα με τον πατέρα του να συγκινείται. Ο παλαίμαχος άσος… συνελήφθη από την κάμερα να χειροκροτά δακρυσμένος από την

εξέδρα τον γιο του. Θέμα και στο site της Euroleague ο νεαρός παίκτης του Ολυμπιακού.

Ο 17χρονος γκαρντ τα πήγε εξαιρετικά έχοντας 6 πόντους (με 1/1 δίποντο και 4/4 βολές), 3 ριμπάουντ, 4 ασίστ, αλλά και 4 λάθη σε 10’18”. Σε κάποια στιγμή ο τηλεοπτικός φακός έπιασε τον πατέρα του και παλαίμαχο μπασκετμπολίστα, Σωτήρη Νικολαΐδη, να χειροκροτάει βουρκωμένος τον γιο του. «Είδωλο του Αλέξανδρου ο Σπανούλης, το όνειρό του γίνεται πραγματικότητα», είπε ο ίδιος στον ραδιοφωνικό σταθμό «Sport24Radio 103,3».

Ο πατέρας Νικολαΐδης αγωνίστηκε στις δεκαετίες του 90’ και 00’ με επιτυχία σε ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Μαρούσι. Ήταν φιναλίστ του Κυπέλλου Σαπόρτα το 1996 και κυπελλούχος Ελλάδας το 1999 με τον ΠΑΟΚ.

Το 2000 αποκτήθηκε από το Μαρούσι και κατέκτησε το Κύπελλο Σαπόρτα το 2001. Τη σεζόν 2001-2002 έφτασε με το Μαρούσι στα ημιτελικά του κυπέλλου Κόρατς, ενώ στην Ελλάδα αγωνίστηκε στον τελικό του Κυπέλλου.

Usman Garuba gets a BIG hand to the ball for a rejection! #7DAYSMagicMoment pic.twitter.com/aLUdrpmZF1

Turkish Airlines EuroLeague (@EuroLeague) February 20, 2020

Αφιέρωμα από την Euroleague

Με αφορμή την εμφάνιση του νεαρού άσου, η Euroleague τον συμπεριέλαβε σε κοινό αφιέρωμα με τον Ουσμάν Γκαρούμπα της Ρεάλ Μαδρίτης. Ο τίτλος του θέματος μάλιστα ήταν «Οι έφηβοι Γκαρούμπα και Νικολαΐδης υψώνουν ανάστημα».

Tο αφιέρωμα της Εuroleague αναφέρει για τον νεαρό άσο του Ολυμπιακού:

«Ο Ολυμπιακός μπήκε στο ματς με την Βιλερμπάν με επτά παίκτες που δεν ήταν διαθέσιμοι κι έχασε τον σέντερ Νίκολα Μιλουτίνοφ στη διάρκειά του με πρόβλημα στον αστράγαλο. Ο κόουτς Γιώργος Μπαρτζώκας βρήκε λύση στο πρόβλημα δίνοντας μεγάλο χρόνο συμμετοχής στον 17χρονο Αλέξανδρο Νικολαΐδη, ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του Ολυμπιακού.

Ο Νικολαΐδης έπαιξε για 17 λεπτά και βοήθησε τον Ολυμπιακό να πάρει διαφορά στο παιχνίδι, αφού με σερί 7-0 διαμορφώθηκε το 43-31 προς το τέλος του πρώτου μέρους. Είχε 6 πόντους με ένα χαμένο σουτ και 4/4 βολές. Παράλληλα, προσέθεσε 5 ριμπάουντ, 4 κλεψίματα και 4 κερδισμένα φάουλ για να συγκεντρώσει 13 μονάδες στην αξιολόγηση».

Απέφυγε τα χειρότερα ο Μιλουτίνοφ – Διάστρεμμα έδειξαν οι εξετάσεις

Γλίτωσε τα χειρότερα ο Νίκολα Μιλουτίνοφ. Οι εξετάσεις που υποβλήθηκε ο σέρβος διεθνής σέντερ του Ολυμπιακού, μετά τον τραυματισμό του στη διάρκεια του εντός έδρας αγώνα με την Βιλερμπάν την Πέμπτη (20/02) για την Euroleague, έδειξαν ότι υπέστη διάστρεμμα κι όχι κάτι πιο σοβαρό.

Δεδομένο είναι πως δε θα αγωνιστεί απέναντι στη Μακάμπι, στο Τελ Αβίβ, την ερχόμενη Πέμπτη (27/02) για την 26η αγωνιστική της Euroleague. Στον Ολυμπιακό, ο οποίος κόντρα στη γαλλική ομάδα, μετά βίας συμπλήρωσε δεκάδα, ευελπιστούν πως ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα έχει ετοιμοπόλεμο τον βασικό σέντερ της ομάδας στο ευρωπαϊκό ντέρμπι «αιωνίων» στο ΣΕΦ, στις 3 Μαρτίου.

Η παρακάμερα του Ολυμπιακού με Βιλερμπάν

Η «ερυθρόλευκη» ΚΑΕ ανήρτησε στο YouTube την παρακάμερα της αναμέτρησης. Στο βίντεο πρωταγωνιστεί ο κόσμος που βρέθηκε στο ΣΕΦ και ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης, μαζί με τις αντιδράσεις των παικτών σε καλάθια.

(πληροφορίες από mycity.com.gr)

Πηγή: Ο μικρός Νικολαΐδης έλαμψε με τον Ολυμπιακό και ο πατέρας του βούρκωσε (video) - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα