Με… μαχαιριές το «διαζύγιο» Πανιωνίου – Παπαβασιλείου: Ήμουν τέσσερις μήνες απλήρωτος, με πέταξαν από το σπίτι μου

Σεισμικές δονήσεις προκάλεσε στη Νέα Σμύρνη, η αιφνίδια αποχώρηση του Νίκι Παπαβασιλείου από τον πάγκο του Πανιωνίου, πριν από πολύ κρίσιμο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό, στη μάχη που δίνουν οι δυο ομάδες για την παραμονή στη Super League 1 και το «διαζύγιο» ήρθε με «μαχαιριές». «Ήμουν τέσσερις μήνες απλήρωτος, με πέταξαν από το σπίτι μου», είπε ο πρώην τεχνικός των «κυανέρυθρων» στο «sdna.gr», ενώ είναι στην Αίγυπτο

για να αναλάβει την αιγυπτιακή Γουάντι Ντέγκλα. «Ο κόσμος δεν ξεχνά», τόνισε, νωρίτερα, ο πρόεδρος της νεοσμυρνιώτικης ΠΑΕ, Χρήστος Δάρας στην εφημερίδα «Livsport».

«Στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό παίζουμε όλη τη χρονιά», είχε πει ο Νίκκι Παπαβασιλείου μετά την ήττα του Πανιωνίου από τον Ολυμπιακό, και τελικά ο ίδιος… θα λείπει. Η απόφασή του αφήσει τους «κυανέρυθρους» στα κρύα του λουτρού σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για να αναλάβει την αιγυπτιακή Γουάντι Ντέγκλα έκανε έξαλλο τον Χρήστο Δάρα, ο οποίος μιλώντας στη «Live Sport» τον κατηγόρησε για αντιεπαγγελματισμό:

«Δεν ήταν η κατάλληλη στιγμή να αποχωρήσει. Σ’ αυτό το παιχνίδι παίζουμε τη χρονιά μας. Η κοινή γνώμη δεν είναι υπέρ του. Εάν ήθελε να αποχωρήσει, ας το έκανε πολύ πιο νωρίς, όταν είχε ατυχή αποτελέσματα. Αποχώρησε παραμονές ενός αγώνα που για μας είναι όλη η χρονιά Άφησε μία ομάδα μέσω της οποίας αναδείχτηκε και τον έμαθε ο κόσμος. Ήταν άκομψο να έχει ήδη πάει στην Αίγυπτο και να μιλήσει με άλλη ομάδα. Δεν είχε ενημερώσει κανέναν», είπε ο πρόεδρος του Πανιωνίου, που σχολίασε τα παράπονα του Παπαβασιλείου περί μη ενίσχυση της ομάδας: «Φθηνή δικαιολογία. Οκτώ σερί ήττες έκανε, τώρα το θυμήθηκε; Στη 17η ομάδα της Αιγύπτου θα έχει μεταγραφές; Ήρθες, σε έμαθε ο κόσμος, επαγγελματικά και μόνο δεν αποχωρείς λίγες ημέρες πριν το παιχνίδι της χρονιάς. Όταν φύγει από την Αίγυπτο, οι πόρτες συνεργασίας με ομάδες της Superleague στενεύουν, γιατί ο κόσμος δεν ξεχνά. Άκομψο και αντιεπαγγελματικό».

Το «sdna.gr» επικοινώνησε με τον 49χρονο κόουτς στο Κάιρο και ζήτησε το σχόλιο του σχετικά με τα προεδρικά…πυρά από πλευράς Πανιωνίου, καθώς και τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση της αποχώρησης από την ομάδα της Νέας Σμύρνης:

«Με αφορμή όσα δήλωσε για μένα ο κ. Δάρας, θέλω να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα περί επαγγελματία και αντιεπαγγελματία. Σαφώς κι είναι αντιεπαγγελματικό όταν ο προπονητής σου και γενικότερα όλοι μέσα στην ομάδα, από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο είναι τέσσερις μήνες απλήρωτοι.

Πριν έρθει η πρόταση από την Γουάντι Ντέγκλα, ενημέρωσα τους ανθρώπους του Πανιωνίου πως με πετάνε έξω από το σπίτι που μένω για απλήρωτα ενοίκια και τους έδειξα τα σχετικά μηνύματα.

Πήρα παράταση λίγων ημερών να συνεχίσω να μείνω στο σπίτι και πάλι όμως δεν έγινε τίποτα. Αν υπήρχε μια κανονικότητα στον Πανιώνιο, δεν υπήρχε περίπτωση να σηκωθώ να φύγω.

Όλα όμως έχουν ένα όριο και μια κόκκινη γραμμή την οποία ξεπέρασαν στον Πανιώνιο. Δεν συμφέρει τον κ.Δάρα να συνεχίσουμε αυτή την συζήτηση και θα πρέπει να είναι πιο προσεχτικός γιατί γνωρίζει όλη την αλήθεια…» τόνισε αρχικά ο Κύπριος κόουτς και πρόσθεσε:

«Αισθάνομαι την ανάγκη να δηλώσω δημόσια πως ο Νίκος Ζαμάνης αγαπάει πολύ τον Πανιώνιο. Είναι αυτός που με έφερε στην ομάδα και μου φέρθηκε εντάξει από την πρώτη μέχρι την τελευταία στιγμή.

Τον Πανιώνιο τον σέβομαι και δούλεψα τίμια για αυτόν κρατώντας την ομάδα ενωμένη.

Όταν όμως έχεις μείνει τέσσερις μήνες απλήρωτος και έρχεται μια πρόταση ως επαγγελματίας δεν λες όχι. Αυτοί που είναι σκεπτόμενοι μπορούν να καταλάβουν γιατί έφυγα. Αυτοί που δεν θέλουν να είναι και παραμένουν εκτός πραγματικότητας, δεν θα καταλάβουν.

Κρατώ στην καρδιά μου πρόσωπα που γνώρισα στον Πανιώνιο και φανταστικούς ανθρώπους, όπως ο Ζαμάνης, ο Ναλιτζής, ο φροντιστής. Αυτή η ομάδα δεν αξίζει αυτό που περνάει. Οι παίκτες παλεύουν κάθε μέρα για την επιβίωσή τους».

(πληροφορίες από sdna.gr, Εφημερίδα Livesport)

Πηγή: Με… μαχαιριές το «διαζύγιο» Πανιωνίου – Παπαβασιλείου: Ήμουν τέσσερις μήνες απλήρωτος, με πέταξαν από το σπίτι μου - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα