Ο «Μεγάλος Αδερφός» του Facebook αποκαλύπτει τα μυστικά του

Πως λειτουργεί ο μυστηριώδης αλγόριθμός του Facebook; Η πανίσχυρη εξίσωση που παρακολουθεί τα πάντα, συλλέγει τα προσωπικά μας στοιχεία και δημιουργεί μια προσωπική εμπειρία για τον κάθε χρήστη στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωση;

Η ερώτηση έχει τεθεί από πολλούς και τώρα το ίδιο το Facebook μας την απαντά μέσα από τη νέα λειτουργία «Γιατί βλέπω αυτή την ανάρτηση;»

Στην πράξη, μέσα από τις καθημερινές τους δραστηριότητες, οι χρήστες

του δημοφιλέστερου κοινωνικού δικτύου επηρεάζουν τον αλγόριθμο, στην ουσία «αυτοφακελώνονται» επιλέγοντας να επισκέπτονται συγκεκριμένες σελίδες, συγκεκριμένες πηγές ενημέρωσης, συγκεκριμένη θεματολογία. Όλα αυτά αναλύονται από τον αλγόριθμο που πρακτικά «σερβίρει» στους χρήστες αυτό που ακριβώς θέλουν να δουν.

H κίνηση προξενεί εντύπωση γιατί το Facebook δεν συνηθίζει να αποκαλύπτει τις εταιρικές πρακτικές του. Ακόμα και οι διαφημιστές λόγου χάρη, που συνεργάζονται άμεσα μαζί του, λειτουργούν ουσιαστικά στα τυφλά.

Η νέα επιλογή θα βρίσκεται στο μενού που υπάρχει επάνω δεξιά από κάθε ανάρτηση στη σελίδα των ενημερώσεων. Αντίστοιχη ενημέρωση θα έχουν σύντομα και για τις διαφημίσεις, ώστε να βλέπουν με ποιόν τρόπο έγινε η επιλογή τους για την προβολή συγκεκριμένων διαφημιστικών μηνυμάτων.

(Με πληροφορίες από news247.gr)

Keywords
Τυχαία Θέματα