Ο Μαδούρο προετοιμάζεται για εισβολή από τις ΗΠΑ – «Πιθανή μια στρατιωτική επέμβαση στη Βενεζουέλα»

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο απεύθυνε το Σάββατο 4 Μαΐου κάλεσμα στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας, οι οποίες παραμένουν πιστές στην κυβέρνηση της χώρας, παρά τις πιέσεις από την υποστηριζόμενη από τις ΗΠΑ αντιπολίτευση.

Ο πρόεδρος της χώρας κάλεσε στους στρατιώτες να είναι «έτοιμοι» σε περίπτωση που οι Ηνωμένες Πολιτείες αποφασίσουν να εξαπολύσουν στρατιωτική επίθεση στο έδαφος της Βενεζουέλας, ειδικά μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος

του Χουάν Γκουαϊδό στις 30 Απριλίου.

Οι ένοπλες δυνάμεις, που διαδραματίζουν κεντρικό ρόλο στην εξουσία στη χώρα με τους τεράστιους πετρελαϊκούς πόρους, επιδεικνύουν μέχρι τώρα τη στήριξή τους στον Μαδούρο.

Ο Νικολάς Μαδούρο κάλεσε τους στρατιωτικούς να «είναι έτοιμοι να υπερασπιστούν την πατρίδα με τα όπλα στο χέρι αν μια ημέρα η βορειοαμερικανική αυτοκρατορία αποτολμήσει να αγγίξει αυτή τη γη, αυτό το ιερό έδαφος».

Η κυβέρνηση Τραμπ προσπαθεί με κάθε τίμημα να ωθήσει τον Νικολάς Μαδούρο στην έξοδο υπέρ του Χουάν Γκουαϊδό. Την Τετάρτη, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο δήλωσε πως μια «στρατιωτική επέμβαση (στη Βενεζουέλα) είναι πιθανή. Αν είναι απαραίτητο, αυτό είναι που θα κάνουν οι Ηνωμένες Πολιτείες».

«Ενότητα, συνοχή, πειθαρχία, υπακοή, μέγιστη υποταγή και πίστη στο Σύνταγμα, στην πατρίδα, στην επανάσταση και στον νόμιμο ανώτατο διοικητή», ζήτησε ακόμη ο πρόεδρος από τους στρατιώτες.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα