Ο Λίπι παραιτήθηκε από την Κίνα και αφήνει τα γήπεδα – Σκαλόνι: Ο Μέσι θα επιστρέψει στην Εθνική

Ο Μαρσέλο Λίπι παραιτήθηκε από την εθνική ομάδα της Κίνας, μετά τον αποκλεισμό στα προημιτελικά του κυπέλλου Ασίας, καθώς ηττήθηκε με 3-0 από το Ιράν. «Θέλω να ευχαριστήσω όλους με στήριξαν. Ήταν μεγάλη τιμή για μένα να οδηγήσω μια ομάδα τόσο σημαντική, όσο η Κίνα» ήταν τα λόγια του Λίπι στη συνέντευξη Τύπου μετά το παιχνίδι.

Ο διάσημος ιταλός κόουτς είχε αναλάβει την Κίνα το 2016 και σύμφωνα με όσα είχε δηλώσει πριν από λίγο καιρό, αναμένεται να αποσυρθεί από τα γήπεδα, κλείνοντας μια σπουδαία καριέρα, με κορυφαία στιγμή

την κατάκτηση του Μουντιάλ του 2006 με την εθνική ομάδα της χώρας του.

Marcello Lippi’nin Çin macerası sona erdi https://t.co/uwTSBMCiUx pic.twitter.com/lnvEReJbVD

— Lig Radyo (@LigRadyo) 25 Ιανουαρίου 2019

Ο 70χρονος τεχνικός, ο οποίος από το 2016 ήταν στον πάγκο της εθνικής Κίνας και στος τέλος του μήνα ολοκληρωνόταν το συμβόλαιο του με την ομοσπονδία της ασιατικής χώρας. Ο Λίπι γνώρισε μεγάλες επιτυχίες, εργαζόμενος στις Αταλάντα, Νάπολι, Γιουβέντους, Ιντερ και εθνική Ιταλίας. Το 2006 οδήγησε την «σκουάντρα ατζούρα» στην κατάκτηση του Μουντιάλ, ενώ στην συλλογή του διαθέτει επίσης, από τη θητεία του στη Γιουβέντους, το Champions League, πέντε πρωταθλήματα κι ένα κύπελλο Ιταλίας. Επίσης στην Κίνα είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα της χώρας με την Γκουανγκζού Εβεργκράντε.

AFC Asian Cup 2019: Marcello Lippi steps down as China manager after Iran defeat | FOX Sports Asia https://t.co/62DOiegWGK pic.twitter.com/BGleSB2ggx

World Football News (@ItsFootball247) 25 Ιανουαρίου 2019

****

Συνεχίζεται η πτώση στην καριέρα του Σβεν Γκόραν Ερικσον. Ο σουηδός τεχνικός, που είχε βρεθεί στο απόγειο της καριέρας του στον πάγκο της εθνικής Αγγλίας, απολύθηκε και από την τεχνική ηγεσία της εθνικής ομάδας των Φιλιππίνων. Μετά από δεκαετίες σπουδαίας καριέρας στην προπονητική και μετά από πολλές διακρίσεις στο διεθνές ποδόσφαιρο, ο Ερικσον, αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα του, αναλαμβάνοντας, τον περασμένο Οκτώβριο, την εθνική ομάδα των Φιλιππίνων.

Sven-Goran Eriksson ends brief reign as Azkals coach https://t.co/6Yj1f2gECV

— ABS-CBN News (@ABSCBNNews) 25 Ιανουαρίου 2019

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας, όμως, τον απέλυσε, μετά τα αρνητικά αποτελέσματα της εθνικής ομάδας στο κύπελλο Ασίας. Ο 70χρονος Σουηδός τεχνικός, ήταν άνεργος από τον Ιούνιο του 2017 και την αποχώρηση του από τον πάγκο της κινεζικής Σενζέν και στις Φιλιππίνες αντικατέστησε τον Αγγλο πρώην διεθνή αμυντικό, Τέρι Μπούτσερ. Ο έμπειρος προπονητής έχει εργασθεί σε εννέα χώρες (σ.σ. Σουηδία, Πορτογαλία, Ιταλία, Αγγλία, Μεξικό, Ακτή Ελεφαντοστού, Ταϊλάνδη, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Κίνα) και μεταξύ άλλων σε Φιορεντίνα, Μπενφίκα, Μάντσεστερ Σίτι, εθνική Αγγλίας, εθνική Μεξικού και εθνική Ακτής Ελεφαντοστού.

Sven-Goran Eriksson deixou o comando técnico da seleção das Filipinas. pic.twitter.com/dZTBVtoh5H

— Diário de Transferências (@DTransferencias) 25 Ιανουαρίου 2019

****

Ο Λιονέλ Μέσι θα φορέσει ξανά τη φανέλα της εθνικής Αργεντινής. Αυτό υποστήριξε ο ομοσπονδιακός τεχνικός της χώρας, Λιονέλ Σκαλόνι, δηλώνοντας πως έχει «καλό προαίσθημα» για τις προθέσεις του σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα. «Θα μιλήσω με τον Λίο, λίγο πριν ανακοινώσουμε την ομάδα για το Copa America στη Βραζιλία, το Μάρτιο, και έχω καλό προαίσθημα. Ξέρω πως έχει μεγάλη αγάπη για την εθνική και τελικά ελπίζω να είναι μαζί μας ξανά στην εθνική», δήλωσε σχετικά ο αργεντινός τεχνικός.

Regresaría #Messi con la #SelecciónArgentina @argentina

Keywords
Τυχαία Θέματα