Ο Γρίβας είχε παραδοθεί το 2011 στην αστυνομία

Καρτέρι θανάτου έστησαν στον Βασίλη Γρίβα τέσσερις κουκουλοφόροι έξω από σχολείο, στα Γλυκά Νερά. Η εκτέλεση του, με περισσότερες από δέκα σφαίρες, έγινε μπροστά στα μάτια αθώων μαθητών, ενώ το παιδί του πρόλαβε να τρέξει χωρίς να τραυματιστεί.

Το θύμα δεν ήταν άγνωστο στις αρχές. Το 2011 η Ασφάλεια, με διαβιβαστικό της, τον συμπεριέλαβε μεταξύ 217 αρχιμαφιόζων που έλεγχαν τη νυχτερινή Αθήνα, χαρακτηρίζοντάς τον ως αρχινονό της αντίπαλης συμμορίας των νονών του Παναγιώτη Βλαστού.

Για όσους δεν θυμούνται,

στην εν λόγω λίστα υπήρχαν επίσης το όνομα ενός υποστράτηγου της Ελληνικής Αστυνομίας, επτά αστυνομικών αλλά και μία μεγάλη σειρά προσώπων του υποκόσμου και σύμφωνα με την Ασφάλεια εμπλέκονταν στο γιγαντιαίο κύκλωμα των μαφιόζων εκβιαστών, που τρομοκρατούσε επί σειρά ετών ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων διασκέδασης στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, αλλά και σε άλλες πόλεις.

Ο Βασίλης Γρίβας παραδόθηκε αυτοβούλως λίγες μέρες μετά στη δικαιοσύνη με ταξί. «Καλησπέρα, ονομάζομαι Βασίλης Γρίβας. Ήρθα να με συλλάβετε», ήταν τα λόγια του 41χρονου καταζητούμενου ενώπιον της 4ης Ειδικής Ανακρίτριας Πειραιά. Ο Γρίβας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ποινή κάθειρξης 7 ετών για διάφορα αδικήματα, αρνήθηκε τότε τις κατηγορίες που του αποδίδονται.

Keywords
Τυχαία Θέματα