Ο Γκρούεφσκι δεν πτοείται από το ένταλμα σύλληψης – Απολαμβάνει τα ψώνια του σε εμπορικό της Ουγγαρίας

Νέο βίντεο-ντοκουμέντο δείχνει τον καταδικασμένο πρώην πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι να κυκλοφορεί χαλαρός σε εμπορικό κέντρο της Βουδαπέστης, τη στιγμή που οι σκοπιανές Αρχές απαιτούν να επιστρέψει στη χώρα και να εκτίσει τη διετή ποινή του.

Αναλυτικότερο, βίντεο που στάλθηκε στην ουγγρική ιστοσελίδα 444.hu, δείχνει τον πρώην σκοπιανό πρωθυπουργό να κάνει χαλαρός βόλτες στο εμπορικό κέντρο και να κρατά μια χάρτινη σακούλα. Η τοποθεσία

του εμπορικού κέντρου, σύμφωνα με το ουγγρικό μέσο βρίσκεται στο κέντρο της πόλης.

Σημειώνεται ότι η ακροδεξιά κυβέρνησης της χώρας έχει παραχωρήσει πολιτικό άσυλο στον φυγά πολιτικό.

Εξάλλου, αποτελεί κοινό μυστικό ότι ο πρώην πρόεδρος του εθνικιστικού VMRO-DPMNE διατηρεί άριστες σχέσεις με τον ακροδεξιό πρωθυπουργό της Ουγγαρία, Βίκτορ Ορμπάν.

Το χρονικό της διαφυγής

Ο πρώην πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, σε βάρος του οποίου έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης, προκειμένου να οδηγηθεί στη φυλακή και να εκτίσει ποινή διετούς φυλάκισης για διαφθορά, διέφυγε πριν περίπου δύο μήνες στην Ουγγαρία.

Ο Γκρούεφσκι, ο οποίος δεν παρουσιάστηκε στη φυλακή για να αρχίσει να εκτίει την ποινή του, είχε γνωστοποιήσει μέσω Facebook πού βρισκόταν και τι σκόπευε να κάνει. «Τις τελευταίες ημέρες, δέχθηκα αναρίθμητες απειλές κατά της ζωής μου», έγραψε ο πολιτικός. «Βρίσκομαι στη Βουδαπέστη και ζητώ πολιτικό άσυλο από τις ουγγρικές αρχές».

Ο Γκρούεφσκι κηρύχθηκε επίσημα φυγάς τρεις ημέρες αφότου δεν παρουσιάστηκε στη φυλακή για να αρχίσει να εκτίει την ποινή διετούς φυλάκισης που του επιβλήθηκε για διαφθορά και κατάχρηση εξουσίας, μια υπόθεση που ανάγεται στο 2012.

Ο 48χρονος Γκρούεφσκι ήταν πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ από το 2006 ως το 2016 και επικεφαλής του εθνικιστικού κόμματος VMRO-DPMNE ως τα τέλη του 2017.

Του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης δύο ετών, για την υπόθεση αγοράς πολυτελούς τεθωρακισμένου οχήματος από το Δημόσιο της ΠΓΔΜ, το οποίο κόστισε περισσότερα από 600.000 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα