Ο Γιώργος Γιαννούτσος στο altsantiri.gr: Με φωνάζουν ακόμα «Μάκη» στον δρόμο, 21 χρόνια μετά την αυλαία του «Εμείς κι εμείς»

Συνέντευξη: Βάσω Λιόκαυτου

Ο Γιώργος Γιαννούτσος στις αρχές της δεκαετίας του ’90 «συστήθηκε» στο ευρύ κοινό ως Μάκης στη σειρά «Εμείς κι εμείς» γνωρίζοντας μεγάλη επιτυχία καθώς ήταν από τους αγαπημένους ήρωες.

Μπορεί η σειρά να προβάλλεται ακόμα και σήμερα σε επανάληψη ωστόσο πέρασαν 21 χρόνια από το τελευταίο επεισόδιο.

Πώς είναι σήμερα ο γνωστός ηθοποιός;

Τον συναντήσαμε στο θέατρο Λαμπέτη που παίζει στην παράσταση «Η μικρή μας πόλη» έχοντας στα παρασκήνια παρέα την

κορούλα του. Ιδιαίτερα ευγενής, προσιτός και χαμογελαστός μίλησε στο altsantiri.gr για την παράσταση, για τον ρόλο του «Μάκη» που τον καθιέρωσε αλλά και για τον λόγο που μετά τη μεγάλη αυτή επιτυχία κράτησε χαμηλούς τόνους κάνοντας επιλεκτικές δουλειές και κρατώντας μια απόσταση από τα φώτα της δημοσιότητας.

Κύριε Γιαννούτσο αυτό το καλοκαίρι σας βρίσκουμε στο θέατρο «Λαμπέτη» στην παράσταση «Η μικρή μας πόλη». Πείτε μας δύο λόγια για τον ρόλο σας.

Ο ρόλος μου στην παράσταση είναι ενός γιατρού  που είναι κάτοικος της μικρής αυτή κωμοπόλεως. Είναι ο πιο συμφιλιωμένος από όλους και έχει συνειδητά επιλέξει να ζει σε αυτή την πόλη και δεν θέλει να φύγει από αυτή γιατί θεωρεί ότι κάθε άνοιγμα στον κόσμο δύσκολα σε γυρίζει στην αρχική κατάσταση. Έχει βρει μια εσωτερική ισορροπία και ζει πολύ αρμονικά με τον εαυτό του σε αυτή την πόλη.

Πώς είναι η συνεργασία σας με τον Γιάννη Κακλέα;

Δεν είναι η πρώτη φορά, αλλά η έκτη με έβδομη που συνεργάζομαι μαζί του. Πάντα είναι μια γοητευτική και πολύ πολύ εσωτερική εμπειρία γιατί ο Γιάννης Κακλέας έχει την ικανότητα να μην επιβάλλει τρόπους ερμηνείας ενός ρόλου αλλά να εμπνέει τρόπους ερμηνείας όπου σε βάζει εκεί σε ένα σημείο και συμφωνείς σ’αυτό και μετά σε αφήνει ελεύθερο να βρεις το προσωπικό σου στίγμα.

Μπορεί να έχετε κάνει πολλές πετυχημένες δουλειές στην πορεία σας ωστόσο έχετε μείνει στο μυαλό του κόσμου ως «Μάκης» στη σειρά «Εμείς και εμείς». Σήμερα στον δρόμο ο κόσμος σας αναγνωρίζει;

Ο κόσμος με αναγνωρίζει ακόμα παρότι έχουν παρέλθει πολλά χρόνια. Αυτός ο ρόλος θα μπορούσε να πει κανείς ήταν καλό που έγινε αλλά από την άλλη πλευρά είναι και καθηλωτικοί αυτοί οι ρόλοι γιατί αν δεν μπεις σε μία ποικιλία ρόλων, έργων και να σε δει κάποιος και σε άλλα πράγματα, λίγο σε ταυτοποιεί με αυτό που βλέπει. Δηλαδή ξεχνούν το όνομά μου και πολλές φορές με λένε Μάκη, αυτό με κάνει να αισθάνομαι καλά αλλά από την άλλη μου στερεί και βαθμούς ελευθερίας.

Ο «Μάκης» λειτούργησε λοιπόν ως τροχοπέδη στην πορεία σας;

Όχι δεν θα το έλεγα. Έχω ωφεληθεί σε πολλά πράγματα και μάλιστα δυσανάλογα περισσότερα από την προσπάθεια που έχω καταβάλει. Ίσα ίσα θα μπορούσαν να ήταν και λιγότερα γιατί δεν έκανα πολλές προσπάθειες να είμαι μέσα στο πράγματα.

Θα σας δούμε κάπου τηλεοπτικά;

Κατά καιρούς κάτι κάνω, τώρα έκανα ένα επεισόδιο στη σειρά «Κόκκινο ποτάμι» με τον κύριο Μανούσο Μανουσάκη. Ενδεχομένως δεν ξέρω, γενικά δεν είμαι πολύ ανοιχτός στο δημόσιο χώρο με αποτέλεσμα να συμβαίνουν τα γεγονότα χωρίς να τα επιδιώκω και αυτό δεν είναι πολύ καλό. Εδώ χρειάζεται να είναι κανείς δραστήριος και ενεργός.

Θα μπορείτε να δείτε τον καταξιωμένο ηθοποιό στην παράσταση «Η μικρή  μας πόλη» στο θέατρο «Λαμπέτη».

Παίζουν οι:

ΦΑΙΗ ΚΟΚΚΙΝΟΠΟΥΛΟΥ

ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΑΣΤΕΡΙΑΔΗ

ΔΗΜΗΤΗΣ ΔΕΓΑΪΤΗΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΤΑΒΟΥΛΑΡΗ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΟΥΤΣΟΣ

ΡΟΖΑΜΑΛΙΑ ΚΥΡΙΟΥ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΜΟΥΤΖΑΣ

ΣΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΑΦΗΓΗΤΗ

Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΦΕΡΕΝΤΙΝΟΣ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ

ΤΖΕΝΗ ΚΑΡΝΟΥ

ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΤΣΙΑΝΟΣ

ΝΙΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΛΑΝΗΣ

ΦΩΤΗΣ ΜΑΝΤΖΟΡΑΚΗΣ

ΗΡΑ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΑΣΙΑ

ΔΑΝΑΗ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΥ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΤΖΕΛΕΠΗ

ΠΑΡΑΓΩΓΗ

«ΙΑΣΜΟΣ» ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Ημέρες και ώρες παραστάσεων

Τετάρτη εώς Κυριακή στις 21:15

Τιμές εισητηρίων

VIP ζώνη, κάθισμα με τραπεζάκι 25 ευρώ

Γενική είσοδος 18 ευρώ

Μειωμένο (Φοιτητικό  – Παιδικό – Αμεα) 12 ευρώ

Διάρκεια παράστασης 120’ με διάλειμμα

Keywords
Τυχαία Θέματα