Ο εισαγγελέας ζητεί όλους τους φακέλους των ασθενών της κλινικής «Ταξιάρχαι» – Να κλείσει ζητά ο Παχατουρίδης (video)

Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζεται και η διπλή εισαγγελική έρευνα για τα κρούσματα κορονοϊού αλλά και τους θανάτους σε δυο ιδιωτικές κλινικές των Αθηνών («Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι και «Κασταλία» στη Γλυφάδα).

Ο αρμόδιος εισαγγελέας που διενεργεί την κατεπείγουσα έρευνα ζήτησε, λοιπόν, από την κλινική «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι να του προσκομίσει τους φακέλους όλων

των ασθενών της, την ίδια ώρα που ο δήμαρχος της πόλης, Ανδρέας Παχατουρίδης, ζητάει την αναστολή της μονάδας. Αντίστοιχη έρευνα διατάχθηκε και για την κλινική Κασταλία στην Γλυφάδα, όπου έχασε τη ζωή του ένας ασθενής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελέας αφού μελετήσει όλα τα στοιχεία που του προσκομιστούν από την κλινική, θα καλέσει στη συνέχεια μάρτυρες και εν τέλει θα αποφασίσει για το αν θα ζητήσει ή όχι την άσκηση ποινικών διώξεων.

Σημειώνεται ότι στο άρθρο 285 του Ποινικού Κώδικα που αφορά σε παραβίαση των μέτρων πρόληψης για τη διάδοση ασθενειών, προβλέπονται τα εξής: «Αν η παραβίαση είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο άλλου επιβάλλεται κάθειρξη τουλάχιστον δέκα ετών και αν προκλήθηκε ο θάνατος μεγάλου αριθμού ανθρώπων, το δικαστήριο μπορεί να επιβάλει ισόβια κάθειρξη».

Επίσης, στην κλινική στο Περιστέρι βρέθηκε κλιμάκιο της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας , προκειμένου να διενεργήσει αυτοψία και να παραδώσει το σχετικό πόρισμά της στον εισαγγελέα.

Αναστολή της μονάδας Υγείας στο Περιστέρι ζητά ο δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης

Εν τω μεταξύ, την άμεση αναστολή λειτουργίας της μονάδας Υγείας στο Περιστέρι, ζήτησε ο δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις.

Ταυτόχρονα, ζήτησε από τους καθ’ ύλην αρμόδιους να γίνουν εντατικοί έλεγχοι σε όλες τις μονάδες Υγείας που είναι εγκατεστημένες στην πόλη και να παρασχεθεί κάθε επιπλέον μέριμνα για τους ασθενείς και το προσωπικό της συγκεκριμένης κλινικής.

«Οι αρμόδιες κρατικές αρχές υποχρεούνται να θέσουν σε αναστολή λειτουργίας κάθε μονάδα, η οποία μη τηρώντας τους κανόνες ασφαλείας θέτει σε κίνδυνο κατοίκους, ασθενείς και προσωπικό», αναφέρει μεταξύ άλλων και προσθέτει: «Η υγεία των κατοίκων και των συμπολιτών μας αποτελεί το πρωταρχικό μέλημα του δήμου Περιστερίου, που καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της πρωτόγνωρης κατάστασης έχει επιστρατεύσει κάθε μέσο για την προστασία τους».

Σε συνέχεια όλων των ενεργειών του δήμου που είχαν προηγηθεί για την απολύμανση των κοινόχρηστων χώρων, ο κ. Παχατουρίδης έδωσε εντολή στις αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες για συνεχείς και επαναλαμβανόμενες απολυμάνσεις της περιοχής πλησίον της κλινικής.

Στη κλινική, όπως αποκάλυψε και ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας για τον νέο κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας, βρέθηκαν 37 κρούσματα κορονοϊού, μαζί με τους τρεις ασθενείς πέθαναν. Υπάρχουν φόβοι και για άλλα κρούσματα με βάση τις ιχνηλατήσεις που γίνονται.

(πληροφορίες από lawandorder.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Πηγή: Ο εισαγγελέας ζητεί όλους τους φακέλους των ασθενών της κλινικής «Ταξιάρχαι» – Να κλείσει ζητά ο Παχατουρίδης (video) - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα