Ο… δικός μας «Ρεχακλής» πάτησε τα 80 – Γεμάτη προκλήσεις και επιτυχίες η ζωή του «βασιλιά Όθωνα» (εικόνες – video)

Ο Ότο Ρεχάγκελ οδήγησε την Εθνική Ελλάδας στον μεγαλύτερο θρίαμβο της ιστορίας της. Ο γνωστός για την ταραχώδη σχέση του με τους δημοσιογράφους θρυλικός βετεράνος προπονητής έγινε 80 ετών και η «Deutsche Welle» φιλοξένησε αφιέρωμα για τον γερμανό προπονητής, που είναι και ο… δικό μας «Ρεχακλής».

«Οι αποφάσεις μου είναι πάντα σωστές» είχε πει παλαιότερα ο Ότο Ρεχάγκελ. Ατάκες σαν αυτή είναι ενδεικτικές της αυτοπεποίθησης του θρυλικού βετεράνου προπονητή, ο οποίος γιορτάζει σήμερα τα ογδοηκοστά του γενέθλια. Για να μπορεί

να πει όμως κάποιος τέτοιες ατάκες, θα πρέπει αν μη τι άλλο να είναι επιτυχημένος. Ένα στοιχείο που οπωσδήποτε χαρακτήριζε τον Ότο Ρεχάγκελ, ο οποίος κατέκτησε μεταξύ άλλων δύο πρωταθλήματα Γερμανίας με τη Βέρντερ Βρέμης και ένα με την Καϊζερσλάουτερν – τη χρονιά μάλιστα που προβιβάστηκε από τη δεύτερη κατηγορία. Το μυθικών διαστάσεων επίτευγμα όμως είναι κατά πολλούς η κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου με την Εθνική Ελλάδας στην Πορτογαλία το 2004.

Γεννημένος στις 9 Αυγούστου 1938 στο Έσσεν, ο Ότο Ρεχάγκελ διακρίθηκε ως αμυντικός στην Bundesliga. Από νωρίς φάνηκε ότι διέθετε την προσωπικότητα για να αφήσει εποχή στα ποδοσφαιρικά πράγματα. Ήταν προπονητής της παλιάς σχολής. Ένας άνθρωπος με ποδοσφαιρική καρδιά, λέει ο Βίλι Λέμκε, που εργάστηκε στο πλευρό του Ρεχάγκελ επί 14 χρόνια ως μάνατζερ στη Βέρντερ Βρέμης μεταξύ 1981 και 1995.

«Αν και δεν είχε σπουδάσει ποτέ σε κάποιο πανεπιστήμιο ψυχολογία ή παιδαγωγική, είχε εξαιρετική ικανότητα να μεταχειρίζεται τους παίκτες του με σωστό και αξιαγάπητο τρόπο. Βεβαίως και αυστηρά, αλλά η αυστηρότητα συγκαταλέγεται και αυτή στα χαρακτηριστικά ενός καλού παιδαγωγού – τα κατάφερνε με φανταστικό τρόπο», λέει στην DW ο Βίλι Λέμκε.

“Das beste Traningslager, sage ich immer, ist die eigene Frau.” Otto Rehhagel wird 80.

Keywords
Τυχαία Θέματα