Ο Χρυσοχοΐδης «αδειάζει»… ευρωπαϊκά τον Πέτσα (pdf)

Περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με το σχέδιο διαχείρισης του προσφυγικού που ανακοίνωσαν o κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας και ο υφυπουργός Άμυνας, Συντονιστής, Αλκιβιάδης Στεφανής, ζητά (με επιστολή της προς τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον Γιώργο Κουμουτσάκο) η Επίτροπος του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Ντούνια Μιγιάτοβιτς.



Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη απάντησε τέσσερις μέρες μετά στην κα. Μιγιάτοβιτς μεταξύ άλλων πως η «η κυβέρνηση σκοπεύει να δημιουργήσει νέες δομές σε καθένα από τα πέντε νησιά, που θα λειτουργούν παράλληλα με τα υπάρχοντα κέντρα

υποδοχής».

Δηλαδή, διαψεύδει τους Στέλιο Πέτσα και Αλκιβιάδη Στεφανή, οι οποίοι είχαν ανακοινώσει πως θα κλείσουν άμεσα τρεις υπάρχουσες δομές (Λέσβο, Χίο και Σάμο) και πως οι δομές σε Κω και Λέρο θα μετατραπούν σε κλειστές δομές. Για όσους δεν θυμούνται, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και ο υφυπουργός Άμυνας είχαν δώσει στη δημοσιότητα φωτογραφίες και έλεγαν πόσο όμορφα και βιώσιμα θα είναι τα κέντρα κράτησης σε αντιδιαστολή με το χάος που έχουν δημιουργήσει στα υπάρχοντα κέντρα.



Στο θέμα αναφέρθηκε και ο Αλέξης Τσίπρας στη σημερινή ομιλία του στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντας την κυβέρνηση ως μπάχαλο:

«Και έρχεται η Ευρωπαία επίτροπος και τους τα γυρίζει πίσω.

Τους λέει ότι είναι έξω από το ευρωπαϊκό νομικό πλαίσιο τα κλειστά κέντρα.

Και μετά επανέρχεται ο Χρυσοχοΐδης και της στέλνει επιστολή όπου της εξηγεί ότι τελικά δε θα κλείσουν οι υπάρχουσες δομές αλλά θα λειτουργούν παράλληλα.

Με δυο λόγια ο Υπουργός Χρυσοχοίδης με επιστολή του στην Ευρωπαία Επίτροπο διαψεύδει τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Πέτσα και τον υφυπουργό συντονιστή Στεφανή, διαβεβαιώνοντας οτι όχι μόνο δε θα κλείσει η Μόρια αλλά ότι θα λειτουργούν παράλληλα κλειστά και ανοιχτά κέντρα..

Με συγχωρείται είναι κυβέρνηση αυτή; Ή μπάχαλο; Υπάρχει συνεννόηση; Υπάρχει πρωθυπουργός ;», είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: Ο Χρυσοχοΐδης «αδειάζει»… ευρωπαϊκά τον Πέτσα (pdf) - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα