Ο ανάγωγος της Κυριακής: Το μετέωρο βλέμμα του ακροδεξιού

Δεν ξέρω αν είδατε τα ευρήματα του πολιτικού βαρόμετρου της Public Issue; Σύμφωνα με το γκάλοπ αυτό υπάρχουν μόνο άνθρωποι που πιστεύουν, ζουν και ελπίζουν να δουν τον Μητσοτάκη πρωθυπουργό. Οι άλλοι πέθαναν.

Η απόγνωση των δημοσκοπικών εταιρειών, αλλά κυρίως αυτών που παραγγέλνουν τις δημοσκοπήσεις όπως παραγγέλνουμε σε ψησταριές σουβλάκια, τους οδηγεί σε ακραία υστερία.

Ασφαλώς και προηγείται η Νέα Δημοκρατία, αφού το κοινό αίσθημα είναι ότι η υπερφορολόγηση έχει λυγίσει τον κόσμο, αλλά ότι εξαφανίστηκαν οι Αριστεροί, οι Σοσιαλιστές και όλη η κεντροαριστερή ιδιοσυγκρασία του ελληνικού λαού, αυτό είναι ένα θαύμα που μόνο δημοσκόποι της πλάκας μπορούν να δημιουργήσουν.

Και τι σκατά δημοσκοπήσεις είναι αυτές που η μία δίνει 20 μονάδες και η άλλη 10 (όπως συνέβη με μερικές ώρες διαφορά για λογαριασμό του ΣΚΑΪ παρακαλώ), δεν μπορώ να καταλάβω. Για να μην πω για την άλλη, που δίνει τέσσερις μονάδες διαφορά. Αυτές είναι οι λεγόμενες δημοσκοπήσεις ακορντεόν. Όσο όμως μεγαλώνει η υστερία των δημοσκόπων, τόσο επιβεβαιώνεται ο πανικός στο επιτελείο της αντιπολίτευσης.

Issue Χριστός νικάει.

Υ.Γ.1: Τη χαριτωμένη φωτογραφία του Κυριάκου και της Μαρέβας από τους Κήπους του Έβρου την είδατε; Και καλά ότι πήγε να την πνίξει επειδή, λέει, ξέχασε το διαβατήριό του στο σπίτι και δεν μπορούσε να μπει σε τουρκικό έδαφος. Δηλαδή, το πιστέψαμε. Γιατί τον γελοιοποιούν τον άνθρωπο καθημερινά κανείς δεν μπορεί να καταλάβει.

Το ερώτημα είναι ένα. Έχει την αίσθηση του αυτοεξευτελισμού που υφίσταται ή νομίζει ότι πείθει κανέναν; Δεν λες που δεν έγινε κανένα καινούργιο επεισόδιο, να έχουμε και τον Μητσοτάκη να τον διεκδικούμε από τους Τούρκους. Και με ποιον να τον ανταλλάξουμε.

Υ.Γ.2: Ο Αντώναρος έγραψε ότι Μητσοτάκης, Βενιζέλος, Γεννηματά τα έχουν βρει. Ε, βέβαια τα έχουν βρει. Αλίμονο. Αυτά που δεν βρίσκουν μόνο είναι τα κλεμμένα. Τάτσι, μίτσι κότσι.

Υ.Γ.3: Και ο Κουτσούμπας αποχώρησε από τη Βουλή διότι η Novartis, λέει, αποπροσανατολίζει τον κόσμο. Το ΚΚΕ έχει αρχίσει να κατεβαίνει στην σκάλα των επιχειρημάτων του, με αποτέλεσμα να διαφαίνεται ένας περίεργος ρόλος τον οποίο ετοιμάζεται να υποδυθεί. Δηλαδή, το να πληρώνει κάποιος ακριβότερα τα φάρμακα και να του αδειάζουν τα ασφαλιστικά ταμεία είναι ένα θέμα που δεν απασχολεί τους Κομμουνιστές; Τι τους απασχολεί ακριβώς; Το καινούργιο μοντέλο που θα βγάλει η Ferrari; Ή στο ΚΚΕ δεν αρρωσταίνουν; Δεν μας τα λέει καλά το ΚΚΕ.

Υ.Γ.4: Α, ξέχασα και τα κορδόνια του Κυριάκου. Βρήκε ώρα να τα δέσει. Την ώρα που το άγημα ήταν σε προσοχή. Το αστείο είναι ότι είχε και έναν στενό του συνεργάτη, σκυφτό από πάνω, να επιτηρεί τη διαδικασία μην και μπει το κορδόνι σε λάθος τρύπα. Σου λέει ας τσεκάρω ότι το κάνει σωστά μην γκρεμοτσακιστεί πουθενά και ξεμείνει η χώρα από αυτοδημιούργητους. Στη φωτογραφία που ακολουθεί ο Κυριάκος, το κορδόνι και ο επόπτης κορδονοδεσίματος.

Υ.Γ.5: Καλό το πανηγυράκι της Eurovision, αλλά Νέτα και Νετανιάχου ξέχασαν για λίγο τους 60 νεκρούς Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας και είπαν να ρίξουν κι έναν χορό, κάνοντας τις… κότες.

«Την επόμενη φορά στην Ιερουσαλήμ» ήταν η ξεκάθαρη πολιτικοποιημένη τοποθέτηση της νικήτριας, κάτι που έτρεξε να επαναλάβει όλο περηφάνια και ο πρωθυπουργός του Ισραήλ. Οι δυο τους στήθηκαν μπροστά στις κάμερες, έκαναν τη χαρακτηριστική κίνηση της κότας και του Νετανιάχου μάλλον του άρεσε τόσο πολύ που είπε να το ποστάρει και στο twitter.

Μπορεί το τραγούδι να θεωρήθηκε ως μεταφορά του #me_too (του διαδικτυακού κινήματος κατά της σεξουαλικής κακοποίησης των γυναικών) στη Eurovision και να αποθεώθηκε από χιλιάδες γυναίκες ανά τον κόσμο, αλλά μαθαίνοντας κανείς το παρελθόν της Νέτα μάλλον ξενερώνει με τη φάση της, αφού είχε υπηρετήσει στο εθελοντικό πρόγραμμα των παραστρατιωτικών ισραηλινών αμυντικών δυνάμεων πριν την υποχρεωτική στρατολόγησή της στις Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις, στο Ναυτικό.

Γι’ αυτό και για πολλά άλλα, νικήτρια στις καρδιές μας θα είναι η Ελενάρα.

Υ.Γ.6: Κι εκεί που οδηγούσα αμέριμνος στον Κηφισό τι είδα ο ανάγωγος; Ένα φορτηγό μπροστά μου με το τεράστιο έμβλημα της Χούντας να φιγουράρει στο πίσω μέρος του και να… βγάζει μάτι. Παραλίγο να τρακάρω, καθώς ανοιγόκλεινα τα ματάκια μου για να διαπιστώσω ότι αυτό που βλέπω είναι αληθινό. Ο φοίνικας, το πουλί – σύμβολο της χούντας των συνταγματαρχών περιδιάβαινε αμέριμνο, χάρη στις ορέξεις κάποιου φασίστα φορτηγατζή, χωρίς όνειδος…

Και όπως έγραψε ο συγγραφέας, Γιώργος Παναγιωτίδης, ο οποίος δημοσίευσε τη φωτογραφία, δεν μπορούμε να συγχέουμε το παραπάνω με την ελευθερία του λόγου. Εδώ μιλάμε για προσβολή της δημοκρατίας και του πολιτεύματος, για νοσταλγούς των σκοτεινών χρόνων της ελληνικής ιστορίας, που κυκλοφορούν ανάμεσά μας, ζουν δίπλα μας και αναπαράγουν τα θλιβερά και ανυπόστατα επιχειρήματα για τα πόσο τακτοποιημένα ήταν όλα στη χούντα. Αν αυτό δεν είναι τρομακτικό τότε τι είναι;

Υ.Γ.7: Καλοκαίρι έρχεται και ο Χρήστος Δάντης σκέφτηκε να κάνει λίγο ντόρο και η αλήθεια είναι τα κατάφερε. Πώς; Τραγουδώντας ένα άκρως καγκουρέικο, σεξιστικό κομμάτι. «Καριόλα σε μισώ να το ξέρεις. Σου αξίζει μόνο αυτό να υποφέρεις». Ναι καλά διαβάσατε. Ο μισογυνισμός σε όλο του το μεγαλείο. Και ναι ρε Χρήστο, θα κερδίσεις λίγα χρήματα παραπάνω από αυτό το κακόηχο σουξεδάκι, με ολίγη προβολή κι από τα δελτία ειδήσεων των καναλιών. Είναι αρκετά για να προσθέσεις αυτή τη «μαύρη» σελίδα στην πλούσια κατά τα άλλα καριέρα σου;

Υ.Γ.8: Την πιο μακάβρια κρυψώνα βρήκε «αθεόφοβος» τριαντάρης τύπος στην Αλεξανδρούπολη, καθώς αποφάσισε να κρύψει την κάνναβη που διακινούσε μέσα σε… ντουλαπάκι μνήματος σε νεκροταφείο. Εκεί που έκλαιγε κάποιο δικό του άνθρωπο με έναν μπάφο στο στόμα (για να «πάνε κάτω» τα φαρμάκια) πρέπει να σκέφτηκε από μέσα του: Να που θα κρύψω την πραμάτεια μου, δεν υπάρχει περίπτωση να με ανακαλύψεις κανείς.

Έλα που έκανε λάθος όμως, καθώς την Πέμπτη αστυνομικοί εντόπισαν τον 30χρονο να μεταβαίνει με μοτοσυκλέτα στα κοιμητήρια και να κατευθύνεται ύποπτα σε ντουλαπάκι μνήματος. Δεν ήθελα να ανάψει το καντήλι όμως. Μέσα στο ντουλαπάκι λοιπόν και ανάμεσα σε μια στοίβα από φυτιλάκια και καρβουνάκια είχε κρύψει και 250 γραμμάρια κάνναβης.

Είπαμε η κάνναβη και νεκρούς ανασταίνει, αλλά όχι και έτσι.
Από τη ζωή εν τάφω, φτάσαμε στη ζωή εν μπάφω.

Υ.Γ.9: Αυτή η φωτογραφία του Άδωνη αποτυπώνει την παρανοϊκή, λιμασμένη βουλιμία για εξουσία του ακροδεξιού που βρέθηκε να ηγείται της Δημοκρατίας και της Νέας Δημοκρατίας. Εξοστράκισε τον Καραμανλή, εξοστράκισε τον Μητσοτάκη και οδηγεί αυτός το δεξιό πούλμαν στην ακροδεξιά χαράδρα.

Κι ας λένε οι ψευτοσκόποι ότι θέλουν. Γιατί αυτές δεν είναι δημοσκοπήσεις, είναι ψευτοσκοπήσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα