Ο ανάγωγος της Κυριακής: Όταν ο λύκος πεινάει

Είναι τρελό. Τι έχει πάθει ο Κυριάκος και ουρλιάζει; Σα να ‘χει καταπιεί τον Άδωνη και τον αναπαράγει. Και να πεις ότι δεν προηγείται σ’ όλες τις δημοσκοπήσεις, να πεις ότι δεν έχει όλους τους δημοσιογράφους μαζί του; Δηλαδή αν βγει πρωθυπουργός αυτός θα μας δέρνει. Δεν αστειεύεται το παιδί. Λύσσα για εξουσία. Όσο δεν κυβερνάνε αυτοί χάνουν δουλειές με δισεκατομμύρια αλα Τσοχατζόπουλου πακτωμένα στο εξωτερικό.

Το θηρίο είχε μάθει να τρέφεται με άπειρο δημόσιο χρήμα. Γι’ αυτό ουρλιάζει ο λύκος. Πεινάει.

Και μαζί του πεινάει όλο το σύστημα που έχει φεσώσει και κατακρεουργήσει όλες τις τράπεζες που έπαιρναν τις αποταμιεύσεις του κόσμου για να τα κάνουν βίλες και σκάφη αχώρετα σε μικρά λιμάνια. Οι πατριώτες νταβατζήδες αυτού του τόπου. Αυτά είναι τα κοπρόσκυλα της ιστορίας. Αυτά τα διεφθαρμένα υποκείμενα που τους έπιασε ο ψυχοπόνος τάχα για τη Μακεδονία.

Και δεν μιλώ για τους αληθινούς ανθρώπους που αληθινά πονούν και που έφτασαν να είναι οι αγνοημένοι της ιστορίας.

*** Ο Τσίπρας τον κάλεσε σε debate. Σιγά μην πήγαινε ο σπουδαγμένος στο Χάρβαρντ ν’ αντιμετωπίσει το πεζοδρόμιο. Όποιος μαθαίνει ιστορία σταματάει να ουρλιάζει. Συζητάει, διαφωνεί, διεκδικεί. Αλλά πάντως δεν ουρλιάζει αυτός που ο πατέρας του είπε «το όνομα Μακεδονία σε δέκα χρόνια θα έχει ξεχαστεί». Δεν ούρλιαξε στον πατέρα του που ήταν δίπλα του. Τώρα του ήρθαν οι φωνές. Καθυστερημένα.

*** Κι απ’ την άλλη ο Τσίπρας ενημέρωσε τους ανθρώπους; Ξέρουν τι έγινε στην ιστορία;

Δεν καταλαβαίνεται ότι σήμερα ιστορία διδάσκει στα πάνελ η κάθε Τσιμτσιλή και ο κάθε αγράμματος που τελείωσε μια σχολή δημοσιογραφίας κι επειδή έχει μια πληροφορία νομίζει ότι έχει πιάσει τον παπά απ’ τα @ρχίδι@;

Δημοψήφισμα δεν κάνεις. Δεν μας ρωτάς. Ενημέρωση δεν κάνεις. Βεβαίως έχει εγκάθετους το συλλαλητήριο, βεβαίως ακροδεξιούς, βεβαίως πληρωμένους και πάνω απ’ όλους έχει ανενημέρωτους αγράμματους και τηλεοπτικά καταρτισμένους, δηλαδή καλογυαλισμένους τενεκέδες. Δεν αξίζει όμως να μάθουν αυτοί; Αξίζει.

Αξίζει και ένας να έχει πάει εκεί με την ψύχη του να μάθει.

*** Σηκωθείτε, «καταλάβετε» τα ιδιωτικά Μέσα Ενημέρωσης. Μιλήστε μας. Έχουμε ιδιωτικά νέα, ιδιωτική αλήθεια, δεν έχουμε δημόσια νέα, δεν έχουμε αλήθεια.

Θα μου πεις ρε ανάγωγε τι ουρλιάζεις και εσύ; Χέσε μας. Δένδιασε λίγο.

Ναι, σωστή είναι η φράση. Ο Νίκος Δένδιας μέσα στον ορυμαγδό αυτόν έψαχνε το καινούργιο του ρολόι που θ’ αγοράσει.

Τα φτηνά κοίταγε.

*** Τον ζει για τα καλά τον χωρισμό ο Πάνος Καμμένος. Διέγραψε τους δικούς του που διάλεξαν τον Αλέξη Τσίπρα και σωστά έκανε, δεν του έριξε ούτε ένα βλέμμα στην πρώτη τους δημόσια συνάντηση μετά το χωρισμό και πήγε και μπουζούκια να μερακλώσει και να χορέψει τα πονεμένα ζεϊμπέκικά του. Κλασικός Έλληνας. «Απ’ τα ψηλά στα χαμηλά» χόρεψε ο πρώην υπουργός και νταλκάδιασα και εγώ που τον έβλεπα. Γιατί εγώ έχω πέσει χαμηλά πολύ νωρίτερα.

*** Βγήκε ο Ζησάκης ο Ευθύμης στον Αρναούτογλου και είπε «ναι ρε παιδιά, εγώ φταίω» και ζήτησε συγγνώμη. Που τον περίμεναν να κάνει πρόβες στο «Τοc Τοc» δεν πήγαινε αυτός και πήραν άλλον. Καθαρές κουβέντες, αντρικές. Μπράβο του. Η αλήθεια τους βάζει όλους στη θέση τους. Και σειρά να πει και την αλήθεια στον ίδιο του τον εαυτό και να τον βάλει κι αυτόν στη θέση του. Γιατί άμα δεν είσαι εσύ το αφεντικό και είναι οι Δαίμονες σε περιμένει ο Καρβέλας να σε μελοποιήσει.

*** «Η Νέα Δημοκρατία κινείται από τις παρυφές της άκρας δεξιάς έως τις παρυφές της άκρας δεξιάς». Αυτό είπε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ ο Κώστας Μπακογιάννης. Το ξέρουμε Κώστα μου ότι το κόμμα του Κωσταντίνου Καραμανλή έχει μεταλλαχθεί από τον αδερφό της μαμάς σου σε κόμμα του Άδωνη Γεωργιάδη και του Μάκη Βορίδη, στο πιο ακροδεξιό μόρφωμα, αλλά κι εσύ τόση αλήθεια δεν την περίμενα. Προσπάθησε να διορθώσει μετά, αλλά γλώσσα λανθάνουσα…

*** θα γίνουν μαλλιά κουβάρια ο Μπακογιάννης με τον Κυριάκο και εδώ είμαστε. Εν τω μεταξύ, ο Γιωργάκης Παπανδρέου ψηφίζει Πρέσπες, ενώ ο Νίκος Παπανδρέου δεν ψηφίζει. Γιατί μετά θα τον κόψει η Φώφη από το ευρωψηφοδέλτιο. Οπότε μοιράστηκε η οικογένεια. Όταν δεν υπάρχει ο ΕΝΑΣ Παπανδρέου, λογικό είναι να υπάρχουν οι δύο. Όχι αυτοί δεν είναι πλακωμένοι, είναι σε συνεννόηση.

*** Χαζά χαζά ο Τσίπρας έφτιαξε μετά τον Καμμένο την πρώτη κεντροαριστερή κυβέρνηση που κεντροδεξιοκοιτάζει. Ξέρει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ή μάλλον ο ίδιος, είναι ο δυνατός πόλος συσπείρωσης των κεντρώων δυνάμεων. Ο Μητσοτάκης ανήκει στο ΛΑΟΣ και ο Άδωνις στη Νέα Δημοκρατία. Αυτό θα φανεί στις εκλογές.

*** Τι πιστεύει ο κόσμος μέσα του; Ότι ο Τσίπρας κι αν δεν βγει στις προσεχείς εκλογές, σίγουρα θα βγαίνει στο μέλλον. Έχει στόφα αρχηγού, ενώ ο Μητσοτάκης μπορεί να βγει απ’ το πολύ σπρώξε σπρώξε, αλλά δεν θα συνεχίσει να βγαίνει. Άσε που φοβούνται το χειρότερο. Μη διαλύσει τη Νέα Δημοκρατία, όπως ο Γιωργάκης το ΠΑΣΟΚ.

*** Πεινάνε οι λύκοι, θέλουν να φάνε, αλλά τους φοβίζει η εμφανής αδυναμία του Κυριάκου. Ξέρουν ότι δεν πάει στο debate γιατί φοβάται. Κι όταν ο αρχηγός της αγέλης των λύκων φοβάται, έχει πάψει ήδη να είναι αρχηγός. Ακόμα δεν του το λένε. Αλλά το ξέρουν.

*** Η Φώφη το κόμμα το ‘χασε, το ΚΚΕ ήσυχο σε μια γωνιά της ιστορίας περιμένει να ξαναβγεί η Δεξιά μήπως και ενισχυθεί ο ρόλος του, ο Τσίπρας έχει χώσει όλους μες στα παγωμένα νερά της λίμνης Γενάρη μήνα και οι Κρητικοί με τις ευλύγιστες μαντινάδες τους έτσι υποδέχτηκαν τον Κυριάκο στα Χανιά:

Σαν αυριανός πρωθυπουργός
πάντα να το θυμάσαι:
Μπροστάρης στην ανάπτυξη
της χώρας πρέπει να ‘σαι.

Τα ήθη και τα έθιμα
της Παναγιάς τη χάρη,
να σε έχουνε στη χώρα μας
ηγέτη και μπροστάρη.

Η ευθύνη πέφτει σου βαριά,
όμως θα πω μια λέξη:
Είσαι ευθύς και ειλικρινής,
το αντίθετο του Αλέξη.

Σωστό αυτό το τελευταίο. Τον θυμήθηκα τότε που τον είχαν πιάσει να έχει πάρει από τη Siemens ακόμα και το τηλεφωνικό κέντρο του γραφείου του.

Αμέσως είπε την αλήθεια:
Πω πω ξέχασα να πληρώσω τις δόσεις!

Αλήθεια που αντηχεί ως σήμερα στ’ αυτιά μας.

Keywords
Τυχαία Θέματα