Ο ανάγωγος της Κυριακής: Μαράκι θες την γκαζόζα μου;

Η είδηση της εβδομάδας είναι ότι τα «έσπασαν» Μ-Λ ΚΚΕ και ΚΚΕ (μ-λ) με υπαιτιότητα, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, των επικεφαλής του ΚΚΕ (μ-λ), οι οποίοι επιθυμούν αυτόνομη εκλογική κάθοδο. Οι δυο τους πήραν μαζί, ως συνεργασία, 0,16% στις τελευταίες εκλογές, ποσοστό μάλλον αρκετό για τους ίδιους προκειμένου ν’ αποφασίσουν να διανύσουν δρόμους

χωριστούς.

Δηλαδή τρελαίνεσαι. Αυτοί κι ένας να μείνει στο τέλος θα διαφωνήσει με τη σκιά του. Θα κατέβει η σκιά με ξεχωριστό ψηφοδέλτιο.

*** Οι Αριστεροί αρέσκονται στο να διαφωνούν και να δημιουργούν συνιστώσες και τάσεις και ομάδες. Οι 52, οι 43 ,οι 17 οι 2.

Γιατί;;

Γιατί ο εγωισμός όταν διαβάσεις διαφορετικά βιβλία διαμορφώνεται αναλόγως. Στην πραγματικότητα πλακώνονται οι πτέρυγες μιας βιβλιοθήκης.

*** Ο Δραγασάκης έκανε μία πολύ περίεργη δήλωση, ότι οι τράπεζες θα χρειαστούν ανακεφαλοποίηση, και μετά ισχυρίστηκε ότι του ξέφυγε, και δεν κατάλαβε τη σημασία της. Ποιος μπορεί να το πιστέψει; Άνθρωπος που βρισκόταν μέχρι προ ολίγου επικεφαλής του χειρισμού των τραπεζών. Μόνο αθώα δεν την λες αυτή τη δήλωση.

*** Βγήκε, που λέτε, ο Κώστας Μπακογιάννης και είπε ότι τα παιδιά του δεν θα ασχοληθούν με την πολιτική και αναρωτήθηκα: Από πότε ασχολείται το Μητσοτακέικο με τα κοινά της χώρας και πληρώνεται από τα χρήματα των ελλήνων φορολογουμένων; Από το 1878, όταν ο παππούς του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, Κωστής Χατζηδάκης, εκλέχθηκε πληρεξούσιος βουλευτής Κυδωνίας στην τοπική Κρητική Βουλή. Δηλαδή, 141 χρόνια…

Μετά από 141 χρόνια λοιπόν, Έλληνες, θα έχετε τη χαρά να μην ταΐζετε τρεις εκ του Μητσοτακεικου.

Ρε κάτι έξυπνους που βγάζει αυτός ο τόπος.

Και πόσα κορόιδα που μασάνε ακόμα το ίδιο παραμύθι, όπως μασάει χρόνια το σανό ο γάιδαρος.

*** Στο ΚΙΝΑΛ θα μείνει η Φώφη στο τέλος μόνη της.

Πήγαινε κυρά μου από τώρα στον Κυριάκο.

Τι περιμένεις να σου φύγουν όλοι; Αφού σε έχουν καταλάβει. Έχεις παραδώσει το υπόλοιπο της μεγάλης παράταξης του Παπανδρέου στον Κυριάκο. Πάρε τον Βενιζέλο, πάρε δυο – τρεις άλλους κι άντε στο καλό. Τι το κρατάς τόσο μεγάλο μαγαζί ανοιχτό; Αλήθεια τα χρέη του ΠΑΣΟΚ ποιος θα τα πληρώσει; Εγώ;

*** Ψηφίστηκε η αύξηση του κατώτατου μισθού και η κατάργηση του υποκατώτατου.

Ευχάριστο ναι.

Δυσάρεστο ότι πολλοί βρίσκονται στον υποκατώτατο και με την τρομακτική υπερφορολόγηση δεν θα μείνει μεσαία τάξη.

Θα εξαφανιστεί.

Ο ΣΥΡΙΖΑ που κοιτάει προς τα χαμηλότερα στρώματα δεν βλέπει άραγε ότι έχουν πολλαπλασιαστεί;

*** Ναι, κύριοι της Νέας Δημοκρατίας, οι ΗΠΑ στηρίζουν τον Χουάν Γκουαϊδό, ο οποίος αυτοανακηρύχθηκε Πρόεδρος της Βενεζουέλας. Σας υπενθυμίζω ότι το ίδιο έκαναν και με την κυβέρνηση της Χούντας στην Ελλάδα. Αυτό δεν είναι επιχείρημα για ν’ αναγνωρίσει κάποιος ως Πρόεδρο τον ηγέτη της αντιπολίτευσης στη χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Ο Μαδούρο, όποιος κι αν είναι, βγήκε με εκλογές και με εκλογές πρέπει να αναδειχθεί ο αντικαταστάτης του. Τα περί «λογικής αντίδρασης δεδομένων των περιστάσεων» που λέει ο Γκουαϊδό τα είπε και ο Γιώργος Παπαδόπουλος, παρομοιάζοντας την όλη κατάσταση με «γύψο». Μην ξεχνιόμαστε. Αυτά τα φαινόμενα δεν θέλουν πολύ να γίνουν και στο «σπίτι» σου.

Μη βιάζεστε να κάνετε τα χατίρια του Τραμπ.
Οι διαθέσεις του αλλάζουν σαν τον καιρό.

*** Ονομαστική ψηφοφορία θα γίνεται εφεξής σε όλα, ανεξαιρέτως, τα νομοσχέδια μετά το φαινόμενο της… γκαζόζας με πρωταγωνιστή τον εισηγητή των ΑΝΕΛ, Αριστείδη Φωκά, ο οποίος απουσίαζε την ώρα που γινόταν η ψηφοφορία επί της αρχής για να πιει μια γκαζόζα, με αποτέλεσμα να μην ολοκληρωθεί.

Ξεκίνησαν έτσι οι γκρίνιες από τους βουλευτές των Περιφερειών. «Και τι θα κάνουμε; Θα είμαστε όλη την εβδομάδα στην Αθήνα; Και πότε θα πηγαίνουμε στις Περιφέρειές μας;», λένε και ξαναλένε στα μεταξύ τους «πηγαδάκια».

Έχω να πω στους φίλους μου, βουλευτές των Περιφερειών, ότι ο κανονισμός προβλέπει ότι υποχρεούστε να βρίσκεστε στην Αθήνα για να παρακολουθείτε τις εργασίες στη Βουλή και μπορείτε να πηγαίνετε στον τόπο εκλογής σας τα Σαββατοκύριακα. Άλλωστε γι’ αυτό παίρνετε 4-5 δωρεάν διελεύσεις από τα διόδια. Όσα είναι και τα Σαββατοκύριακα του μήνα. Άλλο τι πραγματικά συμβαίνει…

*** Βγαίνει και η Μεγαλοοικονόμου και «σπάει» το εμπάργκο στον ΣΚΑΪ. «Γιατί να με απασχολεί το εμπάργκο στον ΣΚΑΪ; Το πρόβλημα είναι στον ΣΥΡΙΖΑ, εμένα δεν με απασχολεί», είπε με φοβερό αέρα η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Και δίκιο έχει. Γιατί να την απασχολεί; Επειδή είναι βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ; Ε και;

Όταν μάλιστα τη ρώτησαν σχετικά απάντησε αφοπλιστικά: «Δεν με πειράζει εμένα. Αν θέλουν ας με διαγράψουν. Θα κάνω δικό μου κόμμα».

Αν ο καθένας κάνει κι από ένα δικό του κόμμα μπορεί να έχουμε αντί για 300 βουλευτές, 300 κόμματα.

*** Δεν τον χάλασε τον Αμβρόσιο η ποινή του δικαστηρίου. Ο Θεός να με συγχωρέσει το χάρηκα. Είχε βγάλει μια γλώσσα από το Αίγιο ως την Αθήνα και όποιον πάρει ο χάρος. Τώρα όμως θέλοντας και μη θα μαζευτεί. Μπορεί η ποινή είναι με αναστολή, αλλά δεν σβήνεται. Και με τη βούλα καταδικασμένος ο μητροπολίτης για το ομοφοβικό του παραλήρημα.

Και να πεις δεν ξέρει τι γίνεται μέσα στους παπάδες. Ποιος δεν ξέρει; Ρε συ θα τρελαθούμε σε αυτό τον τόπο.

Η Μύκονος με ράσα.

*** Κατά τα άλλα βαριέμαι να βλέπω τηλεόραση, τη μια μ@λ@κί@ μετά την άλλη.

Η ηλιθιότητα στις πιο μεγάλες της στιγμές .

*** Άσχετη ερώτηση: Όταν βλέπω Βουλή στην τηλεόραση και ψηφίζουν οι βουλευτές, εγώ μπορεί να πάω μέχρι το ψυγείο να πιω μια γκαζόζα;

*** Θα ρωτάνε μετά από χρόνια τα παιδιά μας. Γιατί δεν ψηφίστηκε μπαμπά αυτό το νομοσχέδιο; Λόγω γκαζόζας. Θα απαντάμε.

Keywords
Τυχαία Θέματα