Ο ανάγωγος της Κυριακής: Κυρία κυρία, στην άλλη συγκυρία!!!

Πήγε ο Κυριάκος να δει τον Τσίπρα και το επιτελείο του «αυτοδημιούργητου» ζήτησε να μην υπάρχει ήχος από τη συνάντηση. Απαγόρευσε τον ήχο και άφησε τον φωτογράφο.

Το πρόβλημα δεν είναι όταν μιλάει, το πρόβλημα είναι όταν κοιτάει.

Και τι είπε ο μέγας πολιτικός νους του «αυτοδημιούργητου»; Κυρία, κυρία στην άλλη συγκυρία. Δεν είναι η ώρα να λυθεί τώρα το όνομα των Σκοπίων.

Τόση πολιτική αχρηστίλα που έχει μαζευτεί σε αυτόν τόπο, Θεέ μου, δεν θα ξέρουμε τι να πρωτοεπιλύσουμε στο μέλλον.

Όταν ένα θέμα δεν λύνεται στην αρχή του, θα σέρνεται στους αιώνες. Δεν το είπε κανάς σπουδαίος, το λέω εγώ, ο ανάγωγος. Πότε ακούστηκε για πρώτη φορά το όνομα της Μακεδονίας; Το 1944 από τον Τίτο. Ε, αν το 2018, δεν έχει έρθει ακόμα η συγκυρία, τότε δεν μας γαμάτε και εσείς κυρία, κυρία.

Εσύ, πάλι, ελπίζεις ότι θα το λύσει ο Τσίπρας; Μία που το ανακίνησε και μία που θα το θάψει εν τόπω χλωερώ, εν τόπω αναψύξεως, ένθα απέδρα οδύνη, λύπη και στεναγμός, όπως λένε και στους εξόδιες ακολουθίες.
Εκτός κι αν θέλει να τα κάνουν γυάλα οι ΑΝΕΛ, όπου υπάρχουν κάτι έτοιμοι, ποιος ξέρει από πού υποκινούμενοι;; Μα από τον πατριωτισμό τους βεβαίως βεβαίως.

Τόσοι πολλοί πατριώτες σε αυτή τη χώρα κι ακόμα η πατρίδα στενάζει.

Η ΕΡΤ θα δείξει το συλλαλητήριο στις 4 Φεβρουαρίου ή θα κάνει την αμέριμνη πάπια;
Γιατί ανεξάρτητα τι αρέσει και σε ποιον, ένα ογκώδες συλλαλητήριο δεν μπορεί ν’ αγνοείται τηλεοπτικά.
Παρότι εγώ θα νευριάσω, ως ανάγωγος, όταν θα ακούω αυτές τις υπερεθνικιστικές παπαριές. Αλλά καλύτερα να βλέπω και να ξέρω, παρά να μου λένε και να φαντάζομαι.

Μου τη δίνει, ρε πούστη μου, που έρχονται οι ακροδεξιοί και οικειοποιούνται την ελληνική σημαία, βαφτίζουν τον εαυτό τους υπερπατριώτη και με κάνουν να αισθάνομαι μαλάκας. Όσο επικίνδυνο είναι να σου αρπάζει Τούρκος τη σημαία, τόσο επικίνδυνο είναι ν’ αρπάζει ο Έλληνας από τον Έλληνα τη σημαία και να την κάνει αποκλειστικά δική του. Αλλά από πότε η σημαία είναι ρεζερβέ από τους χουντικούς και τους ακροδεξιούς κωλοπαιδαράδες;

Στα σύμβολα δεν μπορεί να έχει κανείς προνομιακή σχέση και έχω βαρεθεί αυτή τη φράση «εγώ είμαι πατριώτης». Που μετρήθηκες ρε μεγάλε και βρήκες το μπόι σου ψηλότερο από το δικό μου; Άντε και…

Επειδή φωνάζει ο Φράγκος «ζήτω ο στρατός», αξίζει κάτι παραπάνω από μένα που φωνάζω «ζήτω ο λαός»; «Ζήτω ο στρατός» φώναζε και ο Παττακός και ο Παπαδόπουλος, αλλά την Κύπρο δεν την πούλησε ο λαός, την πούλησαν αυτά τα εθνικιστικά τομάρια.
Με χουντοφτύσματα και αδωνιδοκατασκευάσματα η ιστορία θα έχει μόνο μαύρες σελίδες.

Ο ΣΚΑΪ μου βγάζει μια μυρωδιά ότι αγοράστηκε; Αλλά μπορεί και να μην είναι καλή η όσφρησή μου.

Υ.Γ.1: Στο Βουκουρέστι ο Καραμανλής έβαλε όρους που δεσμεύουν το μέλλον. Ζητούσε γεωγραφικό προσδιορισμό. Ποιας; Της Μακεδονίας βεβαίως βεβαίως. Δεν είπε «όχι Μακεδονία».
Επίσης, είπε να αλλαχθεί το Σύνταγμα και να εξαλειφθούν οι αλυτρωτικές ιστορίες. Αυτά τα δύο θα έπρεπε να είναι προϋποθέσεις. Η επίλυση έχει δύο στάδια. Στο πρώτο στάδιο οι Σκοπιανοί πρέπει να προχωρήσουν στην αλλαγή του Συντάγματος δια παντός και σε δεύτερο στάδιο να αποσύρουν όσα γράφονται και διδάσκονται στα σχολεία. Αν αυτά τα δύο γίνουν, τότε η λέξη Μακεδονία δεν θα έχει λόγο να υπάρχει ως ονομασία για τη χώρα τους. Το Μακεδονία είναι συνδεδεμένο με όλα αυτά. Θέλω να πω ότι το βέτο στο Βουκουρέστι ουσιαστικά επιβεβαίωσε εμμέσως την αποδοχή της λέξης Μακεδονία. Ιστορικός δεν είμαι, ανάγωγος είμαι, κι αν κάνω λάθος στην ανάγνωση της ιστορίας συγχωρέστε με.

«Μην ψάχνουν όνομα ίδιο με αυτό που είχαν ή παραπλήσιο. Πρέπει ν’ αλλάξει η ταυτότητα γιατί είναι πλαστή. Απλά πράγματα», μου είπε ένας ταξιτζής καθώς με άφηνε στη Σόλωνος και Πινδάρου.

Υ.Γ.2: Γιατί η Ντόρα δεν θα πάει στο συλλαλητήριο; Γιατί ως υπουργός εξωτερικών είχε πάει στο Βουκουρέστι και εκεί πρότεινε κάποιο όνομα. Δύο συγκεκριμένα. Και τα δύο είχαν τον όρο Μακεδονία μέσα. Το ένα στην ονομαστική, το άλλο στη γενική. Έτσι λένε οι κακές γλώσσες. Θ’ αφήσει τον Κυριάκο να πάει στο συλλαλητήριο να ξεφτιλιστεί.
Κυριάκο εγώ που σ’ αγαπώ, βρες τι είπε ο μπαμπάς σου, η αδερφή σου και ο Σαμαράς σου και μετά αποφάσισε!!!

Υ.Γ.3: Δεν αρκεί ο γεωγραφικός προσδιορισμός, απαιτείται και εθνοτικός, εθνολογικός διαχωρισμός.

Υ.Γ.4: Εμπνευστής των συλλαλητηρίων είναι ο Δημήτρης Μιχάκης, πρόεδρος του κόμματος ΕΛΛΗΝ.Ε.Σ. (ΕΛΛΗΝων Ελευθέρων Συνένωση). Ο κύριος αυτός ήταν στο πλευρό του Ηλία Παναγιώταρου ή ο Παναγιώταρος στο πλευρό του, όταν πολιόρκησαν μαζί με μέλη παραθρησκευτικών οργανώσεων το θέατρο Χυτήριο με αφορμή την παράσταση Corpus Christi, το 2012. Ο κ. Μιχάκης ήταν επίσης πρωτοστάτης των ρατσιστικών συγκεντρώσεων στο Ωραιόκαστρο, όπου «αγανακτισμένοι» γονείς δεν επέτρεψαν σε μερικά προσφυγόπουλα να φοιτήσουν στο δημοτικό σχολείο της περιοχής. Υπερπατριώτης κι αυτός.

Υ.Γ.5: Στη Θεσσαλονίκη έκαψαν το νεοκλασσικό κτιριο στο οποίο στεγαζόταν η κατάληψη Libertatia. Τώρα από ποιους; Έγινε την ίδια μέρα που έγινε και το συλλαλητήριο. Φαντάζομαι θα το έκαψαν τίποτα πατριώτες. Τα κανάλια το είδαν το θέμα; Όχι βέβαια. Ότι καίει ο πατριώτης είναι πατρίδα που δεν πρέπει να υπάρχει. Γιατί και τα κανάλια μοιάζουν να είναι όλα στην υπηρεσία του νεοχουντισμού και της λαϊφοδημοκρατίας.

Υ.Γ.6: Ο Πολάκης μέτραγε πάλι πόσοι πήγαν στο συλλαλητήριο έχοντας σαν μπούσουλα ένα βίντεο από προεκλογική συγκέντρωση του «επίτιμου» το 1985. Επιστημονικά πράγματα, όχι μαλακίες…

Υ.Γ.7: Α! Να μην το ξεχάσω. Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα άδειασε τον Μητσοτάκη στο ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ. Δεν τους έχει πει ακόμα, στους καημένους, ότι το έχει στρίψει ακροδεξιά το τιμόνι και σε λίγο ο Κασιδιάρης θα μοιάζει κοκκινοσκουφίτσα μπροστά του.

Υ.Γ.8: Πιο επιτυχημένη διαφήμιση απ’ αυτή της αλυσίδας Jumbo δεν έχει υπάρξει. Ο Ψωμιάδης ντυμένος Ζορό να τραγουδάει πάνω στον ύμνο της Νέας Δημοκρατίας και να διαφημίζει τις απόκριες που έρχονται. Μια Νέα Δημοκρατία καρναβάλι. Ο Κυριάκος ντυμένος κεντρώος, ο Άδωνις ντυμένος δεξιός και ο ύμνος της Νέας Δημοκρατίας διαφημιστικό για καρναβάλι. Τους ξεφτίλισε ο Ζορό. Ο Ψωμιάδης, που είχε πάρει 10,22% (78.770 ψήφοι) όταν διεκδίκησε το 2009 την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, πήρε την εκδίκησή του.

«Είμαι ο προστάτης των φτωχών και των αδυνάτων», είπε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης για την απόφασή του να υποδυθεί τον Ζορό, ενώ αναφορικά με τον ύμνο της Νέας Δημοκρατίας που ακούγεται, τόνισε: «Αυτός ο ύμνος είναι η αληθινή, η πραγματική Νέα Δημοκρατία. Τώρα αν κάποιοι ζήλεψαν, νομίζω ότι όλοι μαζί, αν θέλει ο κ. Μητσοτάκης, μπορεί να ξαναγίνει η Νέα Δημοκρατία μεγάλη».

Υ.Γ.9: Ο Γιάννης, γνωστός και ως Γιάνης, που τον βλέπουμε συχνά πυκνά να εξαργυρώνει τη θητεία του στο υπουργείο Οικονομικών βγάζοντας στη φόρα διαλόγους, όπου πάντα αυτός είναι ο καλός, ο έντιμος και ο ηθικός, ετοιμάζεται για να φτιάξει κόμμα. Επίσης και ο Αλέκος Αλαβάνος ετοιμάζει κόμμα. Κόσμος δεν ξέρω αν ετοιμάζεται να τους ακολουθήσει. Αλλά μήπως και στους δρόμους δεν βλέπουμε πούλμαν άδεια, μόνο με τον οδηγό μέσα;

Υ.Γ.10: Και μέσα σ’ όλα έρχεται κι ένα 24χρονο αγόρι από την Πάτρα να ρίξει φως και αισιοδοξία στις «μαύρες» μέρες της ζωή μας. Κι αυτό, γιατί με το μυαλό και την όρεξή του για δουλειά, κατάφερε να μπει στη λίστα «30 Under 30» του αμερικανικού περιοδικού Forbes για την Ευρώπη, κάνοντας τα φύκια… μεταξωτές κορδέλες!
Ο Σταύρος έχει δική του εταιρεία στην οποία δημιουργεί προϊόντα υψηλής ποιότητας με τα νεκρά φύλλα του φυτού Posidonia Oceanica. Ο Σταύρος φτιάχνει σκελετούς γυαλιών, θήκες κινητών, ρακέτες θαλάσσης κ.α. από φύκια, έχοντας ως σκοπό να σταματήσουμε να βλέπουμε τα φύκια σαν κάτι βρώμικο και γλιτσερό… Και τα κατάφερε!

Υ.Γ.11: Επέστρεψε το Survivor στην καθημερινότητά μας και ξεκίνησαν και πάλι οι συζητήσεις για τις επιδόσεις του ενός στα αγωνίσματα, το γυμνασμένο σώμα της άλλης, τον κώλο της αλληνής και πάει λέγοντας. Πήγα την Παρασκευή για κούρεμα και ένα ολόκληρο κουρείο συζητούσε για το Survivor. Και πώς το έκαναν αυτό και πώς το έκαναν το άλλο, με έπρηξαν και έφυγα. Του είπα του Τάσου, του κουρέα μου, πως θα επιστρέψω το βράδυ για να με κουρέψει και ακόμα ακούρευτος είμαι. Και μιλάμε ότι αυτό το Survivor είναι για μπάτσες.

Υ.Γ.12: Μαθαίνω ότι η Ντόρα με τον Κυριάκο με το ζόρι ανταλλάσσουν καλημέρες. Πότε θα ξεχαστούν μπροστά στις κάμερες και θ’ αρχίσουν να μαλλιοτραβιούνται. Να γελάσει και λίγο η ιστορία μαζί με αυτούς τους σοβαροτιποτάδες που έχει. Έγινε και ο Κυριάκος μάγκας.

Υ.Γ.13: Πάλι θα πω ένα ρητό άσχετο. Το χειρότερο δεν είναι να φτιάξεις κάποιον και να τον κάνεις μάγκα. Είναι μετά που ο μάγκας θέλει να σου κάνει επίδειξη της δύναμής του απ’ αυτή που κυρίως εσύ του έδωσες. Είναι τότε που αρχίζεις να μικραίνεις την ιστορία.

Υ.Γ.14: Ανεκδοτάκι για κλείσιμο: Είναι δύο φίλοι και λέει ο ένας στον άλλον: «Θέλω να με βοηθήσεις. Τα έχω με την παπαδιά και πρέπει να εξομολογηθείς για κάποια ώρα, ώστε να κρατήσεις απασχολημένο τον παπά». Μετά από λίγο ο άλλος και αφού το ξανασκέφτηκε, εξομολογείται στον παπά: «Παπά μου είμαι εδώ γιατί με έβαλε ένας φίλος να σε απασχολήσω για να πάει με την παπαδιά» και του απαντά ο παπάς: «Τέκνο μου, τρέχα στη γυναίκα σου. Η παπαδιά πέθανε πριν από τρία χρόνια».
Ευλόγηcον.

Του 1934. Από το αρχείο του Κώστα Χατζηδουλή
Keywords
κυρια, νεα δημοκρατια, παναγιωτης ψωμιαδης, τσιπρας, νους, σκοπια, ΕΡΤ, στρατος, κυπρος, συνταγμα, σχολεια, βρες, σαμαρας, θεατρο, αγανακτισμενοι, θεσσαλονικη, κτιριο, ΠΓΔΜ, κασιδιαρης, jumbo, ψωμιαδης, νέα, καρναβαλι, πατρα, φως, εταιρεία, survivor, κουρεμα, Αντωνης Σαμαρας, κινηση στους δρομους, καρναβαλι 2011, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, κλειστα σχολεια, αλλαγη ωρας, αγανακτισμενοι στο συνταγμα, αγανακτισμενοι πολιτες, μακης ψωμιαδης, Καλή Χρονιά, εκλογες 2012, βουλευτικές εκλογές 2012, αλλαγη ωρας 2012, νεος παπας, αλλαγη ωρας 2013, αποκριες, βιντεο, αδεια, γυναικα, δημοκρατια, δουλεια, ηγεσια, ηχος, θεμα, θητεια, υπουργειο οικονομικων, φως, ωρα, jumbo, αδωνις, αισιοδοξια, αξιζει, απλα, αφορμη, βετο, βραδυ, βρες, γονεις, δευτερο, δικη, εγινε, ειπε, υπαρχει, επρεπε, ερχεται, ερχονται, εταιρεία, ευρωπη, ζωη, ζορο, ιδια, ιδιο, κοκκινοσκουφιτσα, υπηρεσια, θεε μου, θηκες, διαφημιση, ηχο, καμερες, κομμα, κτιριο, λαθος, λυπη, λογο, μακεδονια, μητσοτακης, μυαλο, ντορα, παντα, ονομα, ουσιαστικα, πεθανε, προστατης, ρακετες, σελιδες, συγκεκριμενα, συγκεντρωση, συμβολα, σωμα, στη φορα, σχολειο, ταυτοτητα, τιτο, τρια, φυκια, φυλλα, φορα, οδυνη, ωραιοκαστρο, αγορι, αιωνες, δημητρης, εκδικηση, φιλοι, γλωσσες, χωρα, υμνος, υπουργειο, μοιαζει, μπροστα, νους, ρητο, σημαια, survivor, θελω να, βεβαιως
Τυχαία Θέματα