Super League: Έκανε τη «δουλειά» η ΑΕΚ, 2-0 τη Λαμία (εικόνες)

Η ΑΕΚ κατάφερε να αποφύγει τις παγίδες και να βγάλει χωρίς συνέπειες τον αγώνα εναντίον της Λαμίας στο ΟΑΚΑ. Νίκη 2-0 με γκολ των Χριστοδουλόπουλου (40′), Λιβάγια (64′) κι έτσι επικεντρώνει την προσοχή της στο μεγάλο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στις 4/2.

Με πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα της, η Λαμία

είχε ως στόχο να σταθεί όσο το δυνατόν πιο αξιοπρεπώς στο ΟΑΚΑ και αν της παρουσιαστεί η ευκαιρία να «κλέψει» το αποτέλεσμα. Αυτή η ολοκληρωτική απουσία άγχους για τους φιλοξενούμενους, έκανε δύσκολη τη ζωή της ΑΕΚ παρά το δυναμικό ξεκίνημα και το δοκάρι στο εξαιρετικό σουτ του Μπακασέτα στο 3′. Οι γηπεδούχοι είχαν τρομερή δυσκολία στον δημιουργικό τομέα και δεν μπόρεσαν να απειλήσουν έως το 40′. Τότε, από θαυμάσιο συνδυασμό Μπακασέτα, Σιμόες και ασίστ του Πορτογάλου, ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος άνοιξε το σκορ και πανηγύρισε δίπλα στο πανό «Μακεδονία Γη Ελληνική» που είχαν σηκώσει οι φίλοι της ΑΕΚ. Στο τελευταίο πεντάλεπτο του α’ ημιχρόνου έβγαλε ενέργεια η Ένωση και έχασε μια-δυο ακόμα ευκαιρίες.

Ωστόσο με το ξεκίνημα του δεύτερου μισού του αγώνα, η Λαμία έφτασε μια «ανάσα» από την ισοφάριση με τις «καραμπόλες» να δημιουργούν κλασικό τετ-α-τετ με τον Αναστασόπουλο, όμως ο Τσιντώτας έσωσε το γκολ. Τελικά το ματς «καθάρισε» από ένα λάθος του (αναπληρωματικού) γκολκίπερ Πίτκα στο 64′, σε σουτ του Μπακασέτα. Δεν κατάφερε να αποκρούσει σωστά ένα εύκολο σουτ και ο Μάρκο Λιβάγια πήρε το «ριμπάουντ» και έγραψε το 2-0. Η ΑΕΚ έβγαλε χωρίς προβλήματα την «υποχρέωση», παραμένει τέσσερις μήνες αήττητη σε όλες τις διοργανώσεις και προετοιμάζεται πλέον για το ματς της χρονιάς. Ίσως και κάτι παραπάνω…

Διαιτητής: Αριστομένης Κουτσιαύτης (ΕΠΣ Άρτας)

Κίτρινες: Βράνιες – Ομο, Αναστασόπουλος, Κουκόλης

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Γκάλο, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Λόπες, Σιμόες (80΄ Αϊντάρεβιτς), Μοράν, Μπακασέτας, Μασούντ, Χριστοδουλόπουλος (68΄ Κλωναρίδης), Λιβάγια (73΄ Γιακουμάκης).

ΛΑΜΙΑ (Μπάμπης Τεννές): Πίτκας, Μπουλούλης, Αναστασιάδης, Κουκόλης, Παπαργυρίου, Όμο, Αναστασόπουλος, Ορτέγκα (74΄ Λινάρδος), Ακόστα (57΄ Παντελίδης), Καραγιάννης, Τσούκαλος (62΄ Μπούτνικ).

* Ουδέτερη ήταν η αντίδραση των φίλων της ΑΕΚ όταν ανακοινώθηκε το όνομα του Ογκνιεν Βράνιες στην 11άδα. Ο Βόσνιος με τα διαρκή πειθαρχικά παραπτώματά του θα πρέπει να τους προσφέρει κάτι πολύ σημαντικό για να τον αποδεχτούν ξανά.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα