Ο ανάγωγος της Κυριακής: Mr. Mits

«Καβάλα στο δελφίνι τον κόσμο γύρισα» έλεγε ένα παλιό τραγούδι. Καβάλα σ’ ένα αεροπλάνο ο Κυριάκος, μαζί με παρατρεχάμενους, ξοδεύει κι αυτός το δημόσιο χρήμα για να μοιράζει προσκλητήρια.

Ελάτε να επενδύσετε!!!!
Ανοίξαμε και σας περιμένουμε!!!
Προσκλητήρια βλέπω, γάμο δεν βλέπω.
Μέχρι στιγμής δεν έχει ανταποκριθεί κανένας!!!

Και πώς ν’ ανταποκριθεί; Όταν του υπόσχεσαι ότι θα του μειώσεις την προκαταβολή φόρου στο 50% και στο τέλος τη μειώνεις κατά 5%; Πως; Νομίζω ότι ο Μητσοτάκης παγιδεύτηκε στην αυτοσοβαρότητα

του και σε λίγο θα μοιάζει με εκείνους τους ψαράδες που φεύγουν απ’ το σπίτι να πιάσουν ροφούς και τους βλέπεις σε μια ακρούλα της παραλίας να ρίχνουν πετονιές μπας και πιάσουν κανά γαύρο.

Πήγε στην Αμερική να παίξει το ρόλο του κομπάρσου στο ρεσιτάλ αλαζονείας του Τραμπ. Μίλησε 72 δευτερόλεπτα, θα μπορούσε και συντομότερα, να πει απλά, «ό,τι πεις αφεντικό», αλλά η αλήθεια είναι είπε κάποια περισσότερα. Αυτά τα γνωστά και ανούσια. Τα αναποτελεσματικά. Τέλος πάντων θ’ αγοράσουμε αεροπλάνα. Και όταν αγοράζεις αεροπλάνα ο λευκός οίκος είναι πάντα καλόκαρδος.

Έβγαλε selfie.
Έβγαλε φωτογραφίες backstage. Τον αισθάνεσαι ρε παιδί μου τον χωριάτη που πήγε Disney. Τον φιγουρατζή Έλληνα. Έχει γεμίσει η Ελλάδα φιγουρατζήδες.

«Ποιοι είναι όλοι αυτοί που πάνε στις Αράχοβες και μένουν 15 μέρες;» μου ‘λεγε ο ταξιτζής. Οι γιοι του Νιάρχου.

«Όλοι αυτοί έχουν επιχειρήσεις και καράβια και σκλάβους να δουλεύουν γι’ αυτούς;;»
Φιγουρατζήδες.

Πάμε πίσω στο ταξίδι του Κυριάκου.

Εκεί που έδωσε ρεσιτάλ ερμηνείας ήταν κατά την αναχώρησή του από τον Λευκό Οίκο. Βγαίνοντας από το κτήριο, άπλωσε το χέρι για να πάρει την ομπρέλα από τον φρουρό και όταν αντιλήφθηκε την γκάφα έκανε μία κίνηση, για την οποία είναι βέβαιο ότι θα λάβει συγχαρητήριο τηλεγράφημα από τον Ρόουαν Άτκινσον που ενσάρκωσε τον Mr Bean.

Δείτε το video για τα λόγια φαντάζουν φτωχά μπροστά στο μεγαλείο του:

*** Από άδειες αίθουσες μέχρι ταμπέλες «ανέβαζε» φωτογραφίες ο Άδωνις Γεωργιάδης από τα ταξίδια του στο εξωτερικό. Από το ταξίδι του στις ΗΠΑ, μαζί με τον Μητσοτάκη, ούτε μία. Ή που του χάλασε η κάμερα στο κινητό, ή που του έβαλε «φρένο» ο Κυριάκος. Άλλο σενάριο δεν παίζει… Αν και από τα μούτρα του καταλαβαίνεις ότι κάτι έχει αλλάξει στις σχέσεις του με τον Κυριάκο.

*** Θα σας κουφάνω τώρα με την πληροφορία αυτή. Σε πιο σημείο πουλιούνται τα περισσότερα κομποσκοίνια του Αγίου όρους; Στον δρόμο προς τη Σόφια της Βουλγαρίας.

Έχει ένα μαγαζί μπαίνοντας με κομποσκοίνια και με εικόνες απ’ όλες τις μονές. Λένε στις γυναίκες τους ότι πάνε στο Άγιο όρος και πάνε στη Βουλγαρία. Αν με εννοείς. Πλακώνονται στα γ@μήσια και γυρνάνε με ένα κομποσκοίνι στο χέρι.

*** Ένα ζευγάρι στο Μεταξουργείο πέθανε από αναθυμιάσεις, προσπαθώντας να ζεσταθεί και τους βρήκαν τα ανήλικα παιδιά τους, που γλύτωσαν από τύχη. Στην Κέρκυρα μία γυναίκα 63 ετών πέθανε από το κρύο. Πριν λίγο καιρό ένας πατέρας με τον γιο του βρέθηκαν επίσης νεκροί από μαγκάλι, αφού δεν είχαν καν ρεύμα.
Αυτή είναι η Ελλάδα του 2020.

Και φωνάζει και η Αντικαρκινική Εταιρεία ότι είναι επικίνδυνα τα τζάκια. Ελπίζω να εννοεί τα πολιτικά, γιατί κάποιος που δεν έχει άλλον τρόπο να ζεσταθεί, άλλον τρόπο να μείνει ζωντανός, τι ακριβώς πρέπει να κάνει;

*** Το όνομα του Βενιζέλου ξαναμπήκε στο τραπέζι ως υποψήφιου για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Το νομικό οπλοστάσιο το έχει. Έχει όμως ένα μεγάλο μείον. Είναι πιο ισχυρή προσωπικότητα από τον Κυριάκο. Θέλει ο Κυριάκος κάποιον ισχυρότερο και επαρκέστερο απ’ τον ίδιο. Που να μπορεί να κινηθεί και αυτόνομα; Ή θέλει κάποιον αυτάρκη νομικά που να υπηρετεί αθορύβως τον θεσμό.;

*** Ο Γιώργος Πατούλης αγόρασε, σύμφωνα με τους υπάλληλους της Περιφέρειας, έπιπλα 20.000 ευρώ για το γραφείο του. Μόλις το έμαθε ο Περιφερειάρχης έβαλε τα πράγματα στη θέση τους. Τι είπε; Μίλησε για μιζέρια και λαϊκισμό και ότι οι chesterfield καρέκλες θα μείνουν εκεί ως περιουσιακό στοιχείο της Περιφέρειας. Ε, πάλι καλά που δεν θα τις πάρει σπίτι του. Το ότι θα κάνει τα γραφεία της περιφέρειας συνέχεια της υπερπολυτελούς ζωής του δεν πειράζει.

Αλλά αυτό αποφάσισαν οι Έλληνες. Αν είσαι δεξιός, τρώγε δεν πειράζει.

*** Από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ μοιάζει σαν «κονσέρβα εκπομπή» καναλιού.

Ίδιες φάτσες γύρω-γύρω, αυτές που απομάκρυναν τον κόσμο από το ΣΥΡΙΖΑ. Έχουν μπαστάκωθεί εκεί και δεν λένε να κουνήσουν γιατί ο καθένας θεωρεί ότι δε φταίει αυτός.

Δημιουργούν εικόνα αποπνικτικής απελπισίας.
Δεν προχωράνε.
Έχουν καθίσει επάνω στο κάρο και μιλάνε ενώ ο Κυριάκος προελαύνει. Έστω και επικοινωνιακά.

Προσπαθούν να εφεύρουν άσκοπες αντιρρήσεις για να υπάρξουν.
Όχι στην αγορά αεροπλάνων από την Αμερική. Αφού κι εσείς τα θέλατε.

‘Η Παυλόπουλος ή κεντροαριστερός.
Δεν κερδίζει κανείς δυσκολεύοντας τον Κυριάκο στην Προεδρία της Δημοκρατίας. Μπορεί να βγάλει όποιον θέλει.

Ο κόσμος απαιτεί θεσμική προσέγγιση κι όχι αντιπολίτευση έτσι για την αντιπολίτευση.
Δεν ψάχνουμε δεξιό ή αριστερό.
Ψάχνουμε ικανό Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Τέλος.

*** Την περασμένη εβδομάδα ο Χρήστος Χωμενίδης επιχείρησε να μας πείσει ότι το κοινό του Θάνου Μικρούτσικου, αυτοί που άκουγαν τον Σταυρό του Νότου ήταν οι πάσης φύσεως βαθύπλουτοι, νεόπλουτοι, βολεμένοι και φραγκάτοι που έμοιαζαν έτοιμοι «να ξεπαρκάρουν τα τσερόκι τους και να πάνε να ανατρέψουν τον καπιταλισμό».

Αμέσως μετά, ενοχλημένος από τη γενική κατακραυγή και διεκδικώντας προφανώς το παπικό αλάθητο δήλωνε ότι έχει όλο το δίκιο με το μέρος του και σαν πληγωμένο κουτάβι ζητούσε να σταματήσουν τα διαδικτυακά λιντσαρίσματα.

Ο Χρήστος Χωμενίδης ήταν αυτός που έγραψε δημόσια για την κόρη του Μάνου Λοΐζου: «Εάν η κόρη μου μού φερθεί όπως η Μυρσίνη Λοΐζου στον μπαμπά της, θα την καταραστώ από τον τάφο να μην ξαναχύσει ποτέ».

Μάλλον κάτι θα ξέρει από λιντσαρίσματα…

Ο Θάνος Μικρούτσικος θα βρίσκεται με τα τραγούδια του στις καρδιές και στα στόματα όλων των Ελλήνων. Οι κομπλεξικές κραυγές αυτών που θα τους καταπιεί η ανυπαρξία, κάνουν προσωρινό θόρυβο.

Από Χωμεϊνίδης Χολεϊνίδης.

*** Τι είναι αυτό το πράγμα καθημερινά στην εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα; Αποθεώνουν τον Μητσοτάκη για κάθε τι, λες και αν δεν το κάνουν θα τους κόψει πρόστιμο. Την επόμενη της συνάντησης του με τον Τραμπ, στην οποία στεκόταν σαν φίκος, έλεγαν τι ωραία που ντύθηκε και τι ωραίο σώμα έχει.
Απ’ όλο το ρεζιλίκι, δηλαδή, τους έμεινε το κουστούμι, το παλτό και το σώμα του.

*** Χαμός στη Βρετανία. Ξέχασαν το Brexit και άπαντες ασχολούνται άπαντες με το… Megxit. Με την απόφαση, δηλαδή, του πρίγκιπα Χάρι και της συζύγου του Μέγκαν Μαρκλ να «αποστασιοποιηθούν» από τη βασιλική οικογένεια και να ακολουθήσουν τον δρόμο της ιδιώτευσης.

Φήμες ότι για τις θέσεις τους έχει υποβάλει αίτηση το ζεύγος Πατούλη δεν επιβεβαιώνονται.

*** Είδα και τη γιαγιά Ελισάβετ με τη μαντήλα να οδηγεί το τζιπ 200 χρονών και τρελάθηκα.

Μη τη δει η πεθερά μου και αρπάξει το φιατάκι μου και φύγει τη βάψαμε.

Μην ανησυχείτε. Η φωτογραφία δεν είναι εν κινήσει. Φωτογράφισαν τη γιαγιά και μετά της είπαν «ναι, έλα τώρα βγες γιαγιά να το πάρει οδηγός το αμάξι μην σαβουριαστούμε».

Μπράβο ρε Χάρι που δεν τους έκανες την Χάρη.
Πήρε εκδίκηση για τη μάνα του. Την Νταϊάνα.

Γιατί όλοι κατά βάθος ξέρουν!

*** Διαβάζω τους τίτλους.

«12 μετανάστες πνίγηκαν έξω τους Παξούς».
«12 πρόσφυγες και μετανάστες».
«12 πρόσφυγες».
«12 άνθρωποι» δεν έγραψε κανείς.

Απλά κάθε εφημερίδα και κάθε έντυπο σύμφωνα με την ιδεολογία του αφεντικού του βουλιάζει ή μετανάστες ή πρόσφυγες ή και τα δυο μαζί.

Η αλήθεια είναι ότι 12 άνθρωποι πνίγηκαν μαζί με τα όνειρά τους.

Και σίγουρα όνειρό τους δεν ήταν η «αλλοίωση της χώρας μας» όπως είπε ο κύριος Γεωργιάδης, υπενθυμίζοντας ότι η Χούντα έχει βαθιές ρίζες σε ανερχόμενους προσκυνητές .

«Ο Μητσοτάκης χτίζει μια εμπιστοσύνη από γυαλί», είπε ο σοφός ταξιτζής.
Μια πέτρα θα χρειαστεί να σπάσει αυτό το γυαλί.

Αυτό δεν είναι άλλωστε η εμπιστοσύνη; Ένα γυαλί. Που αρκεί μια πράξη να το ραγίσει και να το κομματιάσει.

Πηγή: Ο ανάγωγος της Κυριακής: Mr. Mits - altsantiri

Keywords
mr bean, αδωνις γεωργιαδης, μυρσίνη λοΐζου, καβαλα, disney, ελλαδα, video, ηπα, κερκυρα, εταιρεία, βενιζελος, μιζέρια, συριζα, τζιπ, βγες, κινηση στους δρομους, εφημεριδα δημοκρατια, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, εκλογες ηπα, τελος του κοσμου, η ζωη ειναι ωραια, χωμενιδης, αιτηση, βουλγαρια, γυναικα, εικονες, επιπλα, ηπα, μυρσίνη λοΐζου, ονειρα, ονειρο, τζακια, τραγουδια, τυχη, φωτογραφιες, φωτογραφια, χουντα, mr bean, αγιο ορος, αγορα, αδωνις, αεροπλανο, αμερικη, απλα, ατκινσον, βρισκεται, γραφεια, γυαλι, δελφινι, δημοσιο, ευρω, ειπαν, ειπε, ελισαβετ, εβδομαδα, εταιρεία, ετων, εφημεριδα, ζευγος, ζωης, ιδιο, θανος μικρουτσικος, ιδεολογια, εικονα, οικο, κινητο, κινηση, λογια, μιζέρια, μητσοτακης, παντα, οδηγος, οικος, οικογενεια, ομπρελα, ονομα, ορος, παιδι, παιδια, πεθανε, πεθερα, πετρα, προσκλητηρια, ρεσιταλ, ρευμα, ρολο, σεναριο, σιγουρα, συνεχεια, σωμα, σοφια, σπιτι, ταξιδια, τζιπ, τι ειναι, φταιει, χερι, χρηστος, χρημα, δικιο, disney, εκδικηση, εννοεις, καρδιες, κυριακου, λευκο, μεινει, μοιαζει, μπροστα, νεκροι, ταξιδι, θανος, θανου, θεσεις, βγες, ωραιο, γιαγια, ζευγαρι
Τυχαία Θέματα