Ο Ακάρ επιτίθεται στη Γαλλία: Οποιαδήποτε επέμβαση εναντίον των πλοίων μας δεν θα μείνει αναπάντητη

Επίθεση στη Γαλλία λόγω της στρατιωτικής παρουσίας της στην Ανατολική Μεσόγειο εξαπέλυσε αυτή τη φορά ο τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ.

«Η σύμμαχος μας χώρα, που δεν έχει σχέση με την περιοχή, έχει ανακοινώσει πως θα αυξήσει την στρατιωτική της παρουσία στην ανατολική Μεσόγειο. Αυτό δεν αρμόζει στο πνεύμα της συμμαχίας. Οποιαδήποτε επέμβαση εναντίον των πλοίων μας δεν θα έμενε αναπάντητη και δεν θα μείνει. Όλοι πρέπει να ξέρουν πως σε αυτό το θέμα είμαστε αποφασιστικοί»,

ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ακάρ και πρόσθεσε:

«Είμαστε αποφασισμένοι και ικανοί για κάνουμε οτιδήποτε χρειαστεί για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα μας στις θάλασσες μας».

Σημειώνεται ότι ο ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν είχε εκφράσει την ανησυχία του για τις εντάσεις που προκαλούνται από τις μονομερείς αποφάσεις της Τουρκίας σε ό,τι αφορά τις πετρελαϊκές έρευνες, κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη στις 12 Αυγούστου.

Στη συνέχεια ο γάλλος πρόεδρος – με μηνύματα του και στα ελληνικά στο Twitter – ανακοίνωσε ότι θα ενισχυθεί η γαλλική στρατιωτική παρουσία, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το Ελιζέ.

Keywords
Τυχαία Θέματα