Ο 14χρονος υποψήφιος κυβερνήτης που δεν έχει ακόμα δικαίωμα ψήφου (video)

Αίσθηση έχει προκαλέσει ένας από τους τέσσερις υποψήφιους για το χρίσμα των Δημοκρατικών για το αξίωμα του κυβερνήτη του Βερμόντ.

Και αυτό είναι τός νέος, που δεν έχει καν δικαίωμα ψήφου. Πρόκειται για τον 14χρονο Ίθαν Σόνενμπορν, ο οποίος θέλει να δει περισσότερους νέους να εμπλέκονται στην πολιτική με τον ίδιο να αποφασίζει να εμπλακεί σε τόσο μικρή ηλικία.

«Νομίζω ότι οι πολίτες του Βερμόντ πρέπει να με πάρουν στα σοβαρά, γιατί έχω πρακτικές προοδευτικές ιδέες και τυχαίνει να είμαι 14, και όχι το αντίστροφο», δήλωσε ο Σόνενμπορν πρόσφατα, σύμφωνα με το Associated Press,

υποστηρίζοντας πως «το μήνυμά μου και η πλατφόρμα μου ξεπερνούν την ηλικία».

Το Σύνταγμα της πολιτείας του Βερμόντ δεν θέτει ηλικιακούς περιορισμούς για τους υποψηφίους κυβερνήτες. Αυτό που θέτει ως μοναδική προϋπόθεση για όσους θελήσουν να δηλώσουν υποψηφιότητα είναι να έχουν ζήσει στο Βερμόντ τα τελευταία τέσσερα χρόνια πριν τις εκλογές. Την προϋπόθεση αυτή καλύπτει ο 14χρονος που αποφάσισε να μπει στην κούρσα της διεκδίκησης του χρίσματος των Δημοκρατικών.

Οπως αναφέρουν οι πληροφορίες ο Σόνενμπορν δε φαίνεται να έχει και πολλές πιθανότητες να προχωρήσει, ωστόσο πιστεύει ότι θα τα πάει καλύτερα απ’ όσο περιμένουν πολλοί.

«Νομίζω ότι αν μπορέσω να βάλω στην πολιτική διαδικασία έστω έναν άνθρωπο που δεν έχει εμπλακεί στο παρελθόν, τότε η καμπάνια μου θα είναι επιτυχημένη», είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή φωτογραφίας: digital.vpr.net

Keywords
Τυχαία Θέματα