Ο «τουρκοφάγος» μακελάρης της Νέας Ζηλανδίας πέρασε και από Ελλάδα – Τι ερευνούν οι αρχές

Και από την Ελλάδα είχε περάσει δύο φορές ο δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης της Παρασκευής 15 Μαρτίου στη Νέα ΖηλανδίαΤον Μάρτιο του 2016 είχε μάλιστα μείνει στη χώρα 15 μέρεςΤι ερευνούν οι αρχές

Ο 28χρονος αυστραλός τρομοκράτης της Νέας Ζηλανδίας, Μπρέντον Τάραν, δράστης της επίθεσης της Παρασκευής 15 Μαρτίου που κόστισε τη ζωή σε 49 ανθρώπους και έστειλε δεκάδες άλλους στο νοσοκομείο, φαίνεται πως, εκτός από τις συχνές και μακριές

σε διάρκεια επισκέψεις του στην Τουρκία, είχε επισκεφτεί και τη χώρα μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Open, ο μακελάρης είχε επισκεφθεί την Ελλάδα δύο φορές, τη μία τον Μάρτιο του 2016, όπου είχε μείνει μάλιστα και για 15 ημέρες.

Οι αρχές ερευνούν τόσο το που έμεινε όσο και το με ποιους συναντήθηκε, καθώς δεν αποκλείεται να συνάντησε ομοϊδεάτες του.

Σε κάθε περίπτωση οι επαφές με ελληνικούς ακροδεξιούς κύκλους μπορούν και να εξηγήσουν καλύτερα τις ελληνικές λέξεις με τις οποίες είχε «στολίσει» τα όπλα με τα οποία σκόρπισε τον θάνατο, όπως το «turkofagos» αλλά και τις γνώσεις του για την ελληνική ιστορία.

Ο Μπράντον είχε κάνει τουρνέ σε χώρες όπως η Τουρκία, η Ουγγαρία, η Κροατία, η Βουλγαρία και άλλες πολλές.

Ο μακελάρης έκανε αναφορές στο διαδίκτυο για ταξίδι στο Πακιστάν. Οι αρχές αναζητούν στοιχεία για τις κινήσεις και τις επαφές του Τάραντ στα ταξίδια του.

«Πιστεύουμε ότι ο ύποπτος ταξίδευε σε τρίτες χώρες στην Ευρώπη, την Ασία και την Αφρική» είπε στο TRT πηγή, αποκαλύπτοντας ότι και οι τουρκικές αρχές διερευνούν τις κινήσεις του και τις επαφές του στην Τουρκία

Στο γραφείο της πρωθυπουργού το «μανιφέστο» του μίσους

To πρωθυπουργικό γραφείο της Νέας Ζηλανδίας επιβεβαίωσε το Σάββατο 16 Μαρτίου πως είχε λάβει email από τον μακελάρη, κάποια λεπτά πριν από την επίθεση στα δύο τεμένη της πόλης Κράισττσερτς, .

Ο επικεφαλής εκπρόσωπος τύπου του γραφείου της Τζασίντα Άρντερν, Άντριου Κάμπελ επιβεβαίωσε στο CNN ότι το γραφείο της πρωθυπουργού της Νέας Ζηλανδίας είχε λάβει e- mail με το «μανιφέστο» του 28χρονου αυστραλού Μπρέντον Χάριστον Ταράντ, δράστη του μακελειού.

To ρατσιστικό, μισαλλόδοξο «μανιφέστο» μίσους, που αριθμεί 87 σελίδες “ανέβηκε” και στο διαδίκτυο πριν από την επίθεση.

(Με πληροφορίες από το Οpen)

Keywords
Τυχαία Θέματα